دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
نباید بیشتر از 8 دندان پر شده داشته باشید!
به گفته محققان جیوه نوعی سم است اما قدرت آسیب زایی آن به مقدارش بستگی دارد. از این رو اگر تنها یک دندان پر شده داشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر این تعداد به بیش از 8 دندان پ شده برسد، خطر عوارض این ماده در بدن افزایش پیدا خواهدکرد.
ماده ای که دندان با آن پر می شود چیست؟
به گفته محققان دانشگاه جورجیا، پوسیدگی دندان یکی از رایج ترین بیماری های مزمن است که بیشتر انسان ها آن را تجربه کرده اند و دست کم یک دندان پر شده در دهان دارند اما معمولا کسی درباره نوع موادی که دندان ها با کمک آنها پر می شود، صحبتی به میان نمی آورد. ماده مورد بررسی محققان آمالگام دندانی نام دارد. نوعی ارزان قیمت و مقاوم از ترکیبات نقره که برای ۱۵۰ سال به عنوان ماده پر کننده دندان مورد استفاده قرار گرفته است اما ۵۰ درصد از این ماده را نیز جیوه تشکیل می دهد.
خطرات جیوه موجود در مواد پرکننده دندان برای بدن چیست؟
همین موضوع می تواند نگران کننده باشد، زیرا وجود مقادیر زیادی جیوه در بدن انسان می تواند زمینه ساز بروز آسیب هایی در مغز، قلب، کلیه، ریه و سیستم ایمنی بدن شود اما این نکته همواره نادیده گرفته شده است زیرا هر دندان پر شده به تنهایی برای وارد کردن آسیب به بدن کافی نیست!
به گفته محققان جیوه نوعی سم است اما قدرت آسیب زایی آن به مقدارش بستگی دارد. از این رو اگر تنها یک دندان پر شده داشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر این تعداد به بیش از هشت دندان برسد، خطر عوارض این ماده در بدن افزایش پیدا خواهدکرد.
جیوه معمولا زمانی خطرناک می شود که گاز آن تنفس شود. در صورتی که مقدار کمی جیوه به صورت خوراکی وارد بدن شود، تهدیدی به شمار نمی رود زیرا معده آن را جذب نمی کند اما خطر واقعی زمانی ایجاد می شود که جیوه تنفس شود و بیشترین آسیب ها نیز متوجه مغز و کلیه است. با این همه بررسی این که آمالگام چگونه می تواند میزان جیوه را در جریان خون انسان افزایش دهد به مطالعه بیشتری نیاز دارد.
محققان برای بررسی عوارض جیوه موجود در ماده پر کردن دندان داده های مربوط به نظرسنجی آزمایشی تغذیه و بهداشت ملی آمریکا را مورد بررسی قرار دادند که در آن از ۱۴۷۰۳ فرد نظرسنجی شده بود و تعداد دندان های پر شده این افراد را نسبت به میزان جیوه موجود در خون آنها سنجیدند. محققان به صورت ویژه به دنبال جیوه متیل بودند که سمی ترین حالت جیوه به شمار می رود.
نتیجه بررسی ها نشان داد افرادی که هشت دندان پر شده دارند، نسبت به افرادی که دندان پر شده ای ندارند، ۱۵۰ درصد جیوه بیشتری در خونشان وجود دارد. این بررسی ها همچنین نشان داد ۲۵ درصد آمریکایی ها بیش از ۱۱ دندان پر شده دارند اما مشخص نیست چه تعداد از این دندان ها با استفاده از مواد فلزی پر شده اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست