چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
قبل از کلیک کردن فکر کنید تا از ورود ویروس و دزدی اطلاعات خود جلوگیری کنید
▪ تا چه اندازه می توان به برنامههای Antispyware اعتماد کرد
▪ خطرات برنامه Activex را از بین ببرید
▪ فایلهای طولانی را سریعتر download کنید
در چند سال اخیر پدیده کاملا مشهود در مورد بسیاری از قربانیان ویروس، این است که این افراد اول کلیک می کنند و بعد سوال میپرسند. شاید ما اینطور تصور میکنیم که فایروالها، نرمافزارهای ضدویروس و برنامه های ضدجاسوسی در برابر تمام ویروسها، کرمها و برنامههای تهاجمی از ما محافظت می کنند. ولی حتی بهترین نوع این برنامهها، هم نمیتواند همیشه از ما در برابر بزرگترین تهدید امنیتی یعنی خودمان محافظت کنند. کنجکاوی زیاد دردسر ساز است و گاهی اوقات این کنجکاوی منجر به ویروسی شدن وارد کردن اسپم به کامپیوتر، نصب مرورگرهای اضافی، از کار انداختن و یا حتی فاش کردن شماره و اسم رمز کارت اعتباری میشود. احتمالا شما به اندازه کافی زیرک هستید اما به شما قول میدهم که در اطرافتان دوست و یا آشنای سادهلوحی هست که به تذکر و گوشزد نیاز دارد. در این مقاله، به چند نکته اشاره می کنیم که این افراد و شما برای اجتناب از جدیدترین حقههای مهندسی اجتماع میتوانید انجام دهید.
۱- روی ضمائم E-mail کلیک نکنید. اگر ویروسها و worm به شکل ضمیمههای e-mail وارد کامپیوتر شما میشوند و تعدادی از آنها هم از شکاف امنیتی موجود در برنامه ویندوز یا مرورگرتان استفاده میکنند تا به طور اتوماتیک شروع به کار کنند، اما اگر برنامههایتان را به صورت مداوم به روز کنید احتمال اینکه از این طریق ویروسی شوید، به صفر می رسد.
بعضی از بدترین ویروسهای جدید به جای نفوذ از طریق اشکالات نرمافزاری از بیدقتی دریافت کنندهها بهره میگیرند و برایشان یک ضمیمه e-mail نابود کننده می فرستند: scr ،bat، .com، .exe.، .pif. و vbs. جزو پسوندهای اجرایی رایج و در نتیجه خطرناک اسم فایل هستند. به منظور گریز از فیلترهای ضمیمه خطرناک که در اکثر برنامههای e-mail ساخته شده، ویروس نویسها کد خطرناک خود را به آرشیو فایل rar. یا zip. پیوست میکنند. حتی ممکن است این فایل برای دفع برنامههای ضدویروسی اسکن کننده درون آرشیو، دارای اسم رمز باشد و طبیعتا ویروس نویس به منظور راحتکردن کار افراد زودباور تصویری از اسمرمز را در متن پیام میآورد.
۳- پیام را باور نکنید. ویروس نویسها برای اینکه بتوانند شما را تحریک کنند تا ضمیمه ویروسی یک نامه را بازکنید یا اینکه اطلاعات شخصیتان را برایشان مهیا کنید، در ابتدا باید اعتماد شما را جلب کنند. برای این کار، آنها سعی می کنند که پیام به ظاهر متقاعد کنندهای بسازند که به نظر برسد از طرف مایکروسافت، سرویس دهنده اینترنت یا بعضی از شرکتهای دیگری که روابط تجاری با آنها دارید، برایتان فرستاده شده است. حتی ممکن است این پیام حاوی بخش جعلی وب سایت شرکت به همراه گرافیک و لوگوهای ظاهرا واقعی شرکت باشد. اغلب در این پیامها با ناراحتی اعلام میشود که شرکت با یک سری مشکلات تکنیکی مواجه شده و از شما میخواهد تا بر ضمیمه اجرایی کلیک کنید. برای تعیین صحت چنین پیامی لازم نیست که از شم و شهود خود کمک بگیرید. چون اگر نماینده شرکت، شخصا یا از طریق تلفن، این پیام را تایید نکند، میتوانید مطمئن باشید که این پیام حاوی ویروس است. نه شرکت مایکروسافت و نه سرویس دهندگان اینترنت برای مشتریانشان برنامههای به روزرسانی e-mail نمیکنند.
۴- لینک را هم باور نکنید. لینکی که در پیام یک e-mail ادعا میشود شما را به وب سایت بانک شهری مرتبط میکند، ممکن است غیر واقعی باشد. (شکل ۲)
۵- کد مرورگر را download نکنید. وقتی از طریق برنامه مایکروسافت Internet Explorer در حال مرور وب هستید ناگهان یک پنجره به ظاهر رسمی باز میشود و از شما می پرسد که آیا تمایل به دریافت کردن plug-in دارید؟ چرا نه؟ شما این کار را مدام در هنگام استفاده از وب سایت بروزرسان ویندوز مایکروسافت انجام میدهید. این پنجرهای که باز شده حتی گواهی دیجیتالی هم دارد ( شکل ۳)
● آیا میتوان به برنامههای ضدجاسوس از طریق اسم اعتماد کرد
در بین انبوه پیامهای اسپم با واژههای ثابتی چون بیمه عمر و درجات دانشگاهی ممکن است گروه دیگری توجه شما را به خود جلب کرده باشد: تبلیغات نرمافزار رایگان ضدجاسوس. اگر شما هم مثل من باشید ممکن است با خود بگویید: آیا برنامه ضدجاسوس که از طریق اسپم عرضه می شود، میتواند مناسب باشد؟
برای همین تصمیم گرفتم که چند برنامه را بررسی کنم. هر چهار برنامه (یعنی محصول SpyHunter، Swanksoft محصولNoad ware۲، Engima Software محصول Noad ware.net و XoftSPY محصول Paretologic و SPYKiller) با توجه به تمهیدات برنامههای بازاریابی سازندگانشان از طریق وب سایتهای متعددی کاملا در دسترس هستند. شما میتوانید لینک مربوط به دریافت کردن هر یک از این چهار برنامه کمکی را در آدرس find.pcworld.com/۴۲۹۵۶ پیدا کنید. (برای دیدن دریافتهای ارزنده امنیتی و نرمافزارهای دیگر به مقاله بهترین نرمافزار رایگان مراجعه کنید. از آنجا که سازندگان این ابزارها، به بازاریابهای مرتبط وابسته هستند (که آنها در عوض از اسپم برای فروش محصولاتشان استفاده میکنند)، متوجه شدم که تمام این برنامهها یا بعضی از آنها احتمالا حاوی adware هستند. با اسکن کردن کامپیوتر به وسیله برنامه رایگان find.pcworld.com/۳۲۶۷۸) Spybot search & Destroy) قبل و بعد از نصب هر چهار برنامه را بررسی کردم . در کمال تعجب Spybot نتوانست در این چهار برنامه موردی که قابل رد شدن باشد پیدا کند. البته این به این معنی نیست که شما باید از این برنامهها استفاده کنید. هر چهار download مربوط به بخشهای آزمایشی ابزارهای بازرگانی ضدجاسوسی هستند که از نظر زمانی و یا مشخصهای محدود بوده و تعدادی از آن نیز از تاکتیکهای ناجور استفاده میکنند.
مثلا Spykiller به من اطلاع داد که Cookie مربوط به سرویس passport.log-in مایکروسافت خطرناک است. برای حذف این فایل متن بیضرر مجبور شدم که مبلغ ۵۰ دلار به شرکت Swanksoft برای تطبیق این محصول بپردازم. به شما توصیه می کنم که حداقل تا قبل از اینکه مجله PC World بررسی جامعتری بر روی این برنامهها یا برنامههای دیگر گیرنده Spyware انجام نداده، از برنامههای رایگان Destroy یا Spybotsearch یا Lavasoft Ad-aware-۶ استفاده کنید. (find.pcworld.com/۳۴۰۵۸)
● Download طولانی را کوتاه کنید
این روزها اسم file sharing بد در رفته است، اما اینطور نیست. Download کردن فایلهای بزرگ مثل توزیعات لینوکس و یا ضبط زنده برنامه بعضی از گروهها میتواند قانونی باشد. متاسفانه وب سایتها و سایتهای FTP سریعا پر میشوند و دریافت فایلهای بزرگ را برای همه دشوار می کنند. (Bit Torrent (find.pcworld.com/۴۲۰۴۲ برنامهای است رایگان و باز که توزیعات فایل را در بین تمامی کاربرانی که یک فایل را download میکنند، به طور یکنواخت پخش میکند. برنامه ۲.۷MB هیچ نیازی به تنظیمات Setting ندارد و به راحتی میتوانید این برنامه را نصب کنید و بر روی لینک فایل Bit Torrent کلیک کنید. ( این کار را میتوانید بر روی سایتی مثل qa.mandrakesoft.com/torrent یا bt.etree.org انجام دهید. در حالیکه فایل را download می کنید به طور همزمان آن را برای دیگران Upload میکنید. یعنی به نحوی هم با هم سهیم هستید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست