سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

برنامه‌ریزی برای یک روز


برنامه‌ریزی برای یک روز

افراد موفق می‌دانندکه باید هر روزشان مفید و پربار باشد و به همین دلیل سعی می‌کنند از هر روزشان بیشترین استفاده ممکن را ببرند، چه در جهت رشد فردی چه رشد کاری خود. ابزاری که برای …

افراد موفق می‌دانندکه باید هر روزشان مفید و پربار باشد و به همین دلیل سعی می‌کنند از هر روزشان بیشترین استفاده ممکن را ببرند، چه در جهت رشد فردی چه رشد کاری خود. ابزاری که برای انگیزه دادن به خودشان استفاده می‌کنند، برنامه روزانه‌شان است. وقتی عادت کنید که برای هر روزتان برنامه داشته باشید، روی کارها تمرکز بیشتری دارید و اولویت‌های آن روز را خوب می‌فهمید. با این روش احتمال انجام شدن کارها خیلی بیشتر است.

برای هر روزتان از شب قبل برنامه‌ریزی کنید.

۱۵ تا ۲۰ دقیقه را هر شب صرف برنامه‌ریزی برای روز آینده کنید. متخصصان می‌گویند یک دقیقه برنامه ریزی، در ۱۰ دقیقه وقت شما در اجرای کار صرفه‌جویی می‌کند. اگر برای برنامه ریختن تا روز بعد صبرکنید، ممکن است خیلی اتفاقات بیفتد که فکرتان را منحرف کند و نتوانید روی برنامه تمرکز داشته باشید. می‌توانید هر اتفاق دیگری که در طول روز افتاده را در نظر گرفته و به برنامه‌تان اضافه و کم کنید. همچنین وقتی شب قبل برنامه‌ریزی می‌کنید، باعث می‌شوید که ذهن ناخودآگاهتان در طول شب روی این برنامه‌ها کار کند و بعد که صبح بیدار شدید، می‌دانید که دقیقا چکار باید بکنید و دیگر وقتتان را برای این که ببینید چه باید بکنید یا نکنید هدر نمی‌دهید.

یک فهرست اصلی تهیه کنید

این فهرست از همه کارهایی که فکرش را بکنید تشکیل شده است. اگر کاری به فکرتان می‌رسد که لازم است انجام دهید، فورا آن را در این فهرست جای دهید. هیچ تعهدی به انجام همه کارهایی که در فهرست نوشته شده است ندارید. هدف این است که فقط این کارها را فراموش نکنید. هرکار دیگری هم که در طول روز به ذهنتان می‌رسد را به این فهرست اضافه کنید.

فهرستی از اولویت های روزانه تهیه کنید

این فهرست شامل کارهایی است که بالاترین اولویت را دارند و سنگین‌ترین نتیجه را در برخواهند داشت، چه مثبت و چه منفی. برای تنظیم این فهرست وقت بگذارید و خوب فکر کنید چون وقتی کاری وارد این فهرست می‌شود، باید تا آخر روز بعد حتما انجام شود. کارهایی که در این فهرست نوشته می‌شوند به هیچ‌وجه نباید به تاخیر بیفتند. چون باعث می‌شود که این کار برایتان به شکل عادت درآید و به اولویت‌های روزانه‌تان بی توجه شوید. این فهرست باید کوتاه بوده و بیشتر از ۶ مورد روی آن نوشته نشده باشد.

فهرستی از بایدهای روزانه تهیه کنید

این فهرست کارهایی است که باید در طول روز انجام دهید، اما حتمی و لازم نیستند که بخواهید آنها را در فهرست حتماها قرار دهید. این کارها را باید بعد از اتمام کارهای نوشته شده در فهرست حتماها به انجام برسانید.

قرار ملاقات‌ها را فراموش نکنید

ساعت‌های خاصی در روز هستند که به یک ملاقات خاص تعلق دارند. وقتی قراری با کسی می‌گذارید حتما آن را روی تقویم خود یادداشت کنید و بعد آن قرارها را به برنامه‌ روزانه‌تان منتقل کنید.

بعضی کارها را به دیگران بسپارید

خیلی از کارهای قید شده در فهرست روزانه‌تان هستند که می‌توانید انجام آنها را به دیگران واگذار کنید. افراد موفق می‌دانند که نمی‌توانند همه کارهایشان را شخصا تمام کنند و همیشه خیلی از کارهایشان را به کسانی می‌سپارند که انجام دهند.

فقط ۳ بار تاخیر در انجام کار

اگر می‌بینید که چند روز پشت سر هم کارهایتان را نیمه تمام می‌گذارید و به روز بعد می‌اندازید، آن وقت باید از خودتان بپرسید چرا آن روز اول این کار در فهرست بوده است و چه ارزشی در زندگی‌تان دارد. تا می‌توانید نباید بیشتر از ۳‌‌روز کاری را به تاخیر بیندازید.

تنظیم وقت برای تهیه غذا

معمولا چیزی که از خیلی برنامه‌ریزی‌ها جا می‌ماند تنظیم ساعتی برای خوردن غذاست. این مساله اهمیت زیادی دارد، اول به این دلیل که در پولتان صرفه‌جویی کرده و برای غذا خوردن بیرون نمی‌روید و دوم این که برای سلامت‌تان بهتر است. خیلی از افراد موفق برای صرفه‌جویی و وقت به رستوران‌های فست‌فود می‌روند و وضعیت سلامت‌شان هم وخیم است. یادتان باشد مدیریت زمان، مدیریت زندگی است و بالاترین اولویت زندگی، خودتان هستید. با اجرای این راهکارها در تنظیم برنامه روزانه می‌توانید بازده کاری خود را به طور قابل توجهی بالا برده و سریع‌تر به اهداف و آرزوهایتان دست یابید.

ترجمه: رزیتا شاهرخ

منبع: readers digest