شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
سموم بعضی از مواد غذایی
نتایج تحقیقات نشان می دهد، بعضی از مواد غذایی حاوی فلزات خطرناک است. کادمیوم به طور طبیعی در تمام سبزی ها و غلات سبوس دار موجود است و با افزایش تراکم آن در کلیه، می تواند در دراز مدت به آن آسیب برساند. جیوه موجود در برخی از آبها هم می تواند روی غذاهای دریایی تأثیر بگذارد. شکلات نیز حاوی آلومینیم است که در رنگ های خوراکی استفاده می شود، حیوانات شکاری نیز معمولاً با گلوله که حاوی سرب است، کشته می شوند. محققان می گویند بسیاری از فرآورده های برنج مانند برشتوک می تواند حاوی میزان زیاد آرسنیک باشد؛ زیرا آرسنیک آب از طریق برنج جذب می شود؛ اگر چه میزان سم در برنج در کوتاه مدت مشکلی ایجاد نمی کند، نتایج تحقیقات نشان می دهد امکان خارج شدن ۸۰ درصد آرسنیک از برنج هنگام پخت وجود دارد. بدین طریق که قبل از پخت، برنج باید خوب شسته و در حجم آب زیاد جوشانده شود تا سم خارج شود و پس از پخت مجدداً با آب داغ شسته شود.
سم در سبزیجات:
کادمیوم (Cadmium) به طور طبیعی در تمامی سبزی ها و غلات سبوس دار موجود است و از طریق خاک وارد آن ها می شود.مقدار زیاد این فلز سرطان زا و مسموم کننده است. این ماده در مدت طولانی در کلیه تراکم پیدا می کند و می تواند باعث آسیب شود و در موارد حاد نیز، بیماری کلیه ایجاد کند.
به گفته محققان ایرلندی، عجیب آن است که افرادی که سالم زندگی می کنند و برنامه غذایی گیاه خواری دارند، به میزان زیادی در معرض کادمیوم قرار می گیرند، هر چند برای از بین بردن کادمیوم، باید سبزیجات را خوب شست و پوست کرد.
*جیوه در تن ماهی: جیوه ای که از فاضلاب های صنعتی در اقیانوس ها رها می شود می تواند روی غذاهای دریایی تأثیر بگذارد. این ماده توسط ماهی مصرف می شود و به تدریج این سم در بدن آبزیان انباشته می شود. ماهی تن منبع اصلی جیوه است، که می تواند روی رشد کودک و جنین تأثیر مخرب بگذارد. برای بزرگسالان، وجود این ماده شیمیایی با بروز افسردگی، لرزش، بی خوابی، سردرد و تغییرات شخصیتی ارتباط داده شده است. این فلز در بدن به ویژه کبد و کلیه تراکم پیدا می کند.
متخصصان، مصرف ماهی ذکر شده را به کودکان و زنان باردار توصیه نمی کنند و سایر افراد نیز تنها هفته ای یک بار می توانند از آن استفاده کنند.
*شکلات: شکلات می تواند حاوی آلومینیم (که در رنگ غذا از آن استفاده می شود) باشد. بالاترین میزان آلومینیم در چای یافت شده است. چای در خاک های اسیدی رشد می کند که دارای میزان بالای آلومینیم است این فلز در برگ های این گیاه ذخیره می شود. آلومینیم اضافه در اطراف بدن از جمله مغز ذخیره می شود و بیماری هایی چون آلزایمر، پارکینسون و ام اس ایجاد می کند. آیا می دانستید در هر دقیقه، ۱۱۳.۲۰۰ قوطی آلومینیم در جهان بازیافت می شود؟ بهترین راه پیش گیری، پرهیز از مصرف غذاهای به عمل آمده و جایگزین کردن آن با مواد تازه است. از مصرف نوشیدنی های گازدار، نوشابه های انرژی زا و... به ویژه در قوطی آلومینیمی پرهیز کنید.
*میزان سرب در گوشت شکاری: حیوانات شکاری به طور معمول با شلیک گلوله سربی از پا درمی آیند و حتی پس از خارج کردن فشنگ، تکه های کوچک آن داخل گوشت می ماند. محققان هشدار می دهند، حتی میزان کم سرب در بدن می تواند روی رفتار و هوشیاری تأثیر بگذارد، همچنین به مغز کودکان آسیب برساند. مصرف محدود گوشت شکار شده ، جای نگرانی ندارد اما مصرف آن هفته ای چند بار نگران کننده است.
مترجم: علیرضا
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس حجاب دولت دولت سیزدهم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گشت ارشاد توماج صالحی جمهوری اسلامی ایران
تهران قتل شهرداری تهران سیل هواشناسی پلیس کنکور وزارت بهداشت بیمارستان سلامت زنان سازمان سنجش
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو تورم
سینمای ایران سینما سریال تلویزیون سریال پایتخت قرآن کریم موسیقی رهبر انقلاب فیلم ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا سپاهان
هوش مصنوعی نخبگان سامسونگ مدیران خودرو اپل فناوری آیفون ناسا بنیاد ملی نخبگان ربات رونمایی
سازمان غذا و دارو کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا افسردگی آلزایمر