چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خطر آلاینده ها در سلامت مسافر کوچولو


خطر آلاینده ها در سلامت مسافر کوچولو

سلامت بدن زنان و وجود نداشتن سموم آلاینده در محیط اطراف، در سلامت بارداری نقش مؤثری خواهد داشت. بدین منظور توجه به مراقبت‌های قبل از بارداری لازم و ضروری است.
▪ تغذیه خوب، برخورداری …

سلامت بدن زنان و وجود نداشتن سموم آلاینده در محیط اطراف، در سلامت بارداری نقش مؤثری خواهد داشت. بدین منظور توجه به مراقبت‌های قبل از بارداری لازم و ضروری است.

تغذیه خوب، برخورداری از سلامت عمومی و ورزش از مهم‌ترین جنبه‌های آمادگی برای بارداری است.

علاوه بر این، باید قبل از بارداری به پزشک مراجعه کرده و راجع به برنامه غذایی، مصرف داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌ها با او مشورت کرد. همچنین پزشک باید از سابقه درمانی، بیماری‌های خانوادگی و... نیز اطلاع پیدا کند تا در صورت ضرورت مراقبت‌ها، واکسن‌ها و... قبل از بارداری انجام شوند.به گفته پزشکان، قبل از بارداری بدن باید در حالت بهینه سلامت قرار بگیرد. از این رو باید مصرف دخانیات قطع شده و مصرف کافئین محدود شود؛ بدن به وزن ایده‌آل رسیده و مشکلاتی نظیر دیابت تحت کنترل قرار بگیرند. همچنین انجام حرکات ورزشی برای مدت حداقل نیم ساعت در روز ضروری بوده و مصرف مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل توصیه می‌شود.

این در حالی است که گفته می‌شود زنانی که از تغذیه مناسب برخوردار نیستند، با احتمال بیشتری در معرض مسمومیت‌های محیطی قرار می‌گیرند.

علاوه بر این، باید از دریافت اسید فولیک به میزان کافی اطمینان حاصل کرد.

دریافت این ماده از طریق مصرف غلات غنی شده، حبوبات و نخود فرنگی، مرکبات، اسفناج، مارچوبه و... امکان‌پذیر است. اسید فولیک مانع از بروز نواقص مادرزادی مغزی و نخاعی که در اوایل بارداری و حتی قبل از اطلاع از آن اتفاق می‌افتد، در کودک خواهد شد.

از آنجایی که دریافت این ماده به تنهایی در برنامه غذایی امکان‌پذیر نیست، از این رو توصیه می‌شود تا زنان در سنین باروری قبل و طی سه ماهه اول بارداری، روزانه از مکمل‌ها و یا مولتی‌ویتامین‌های حاوی ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید استفاده کنند.

وجود مواد آلاینده در آب نوشیدنی برای سلامت کودک مخاطره‌آمیز است؛ از این رو توصیه می‌شود تا از فیلترهای تصفیه آب استفاده شود.

® قرار گرفتن در معرض آلاینده سرب در دوره بارداری گاهی عوارضی چون سقط جنین، زایمان زودرس، تولد کودک کم‌وزن و تأخیر در رشد کودک را همراه خواهد داشت.

از آنجایی که جیوه موجود در ماهی به سیستم عصبی کودک لطمه زده و باعث بروز ناتوانی‌های یادگیری در او می‌شود، باید هنگام استفاده از ماهی، از وجود نداشتن جیوه در آن اطمینان حاصل کرد.

از این رو توصیه می‌شود تا به جای ماهی‌هایی که احتمال وجود جیوه در آنها زیاد است، از ماهی‌هایی چون سالمون، ماهی تن، میگو و... استفاده شود.

ماهی، غنی از پروتئین کم‌چرب و منبع مهم اسید چرب امگا ۳ است که در رشد مغزی و بینایی کودک تأثیرگذار بوده و احتمال زایمان زودرس را نیز کاهش می‌دهد. از این رو مصرف حدود ۳۴۰ گرم از آن در هفته (دو وعده) توصیه می‌شود.

قرار گرفتن در معرض آفت‌‌کش‌ها علاوه بر احتمال ناباروری، مشکلاتی چون سقط جنین و نواقص مادرزادی را نیز به همراه دارد. از این رو توصیه می‌شود تا به جای استفاده از مواد شیمیایی، از روش‌های طبیعی کنترل آفت در باغچه و... استفاده شود.

به گفته پزشکان، این امر خصوصاً در سه ماهه اول بارداری که سیستم عصبی کودک با سرعت در حال رشد است، تأثیر بسزایی دارد.

برخی از مواد شوینده حاوی مواد آلاینده و مضر هستند. از این رو توصیه می‌شود تا به جای استفاده از موادی چون وایتکس، آمونیاک و...، از موادی چون جوش شیرین و سرکه برای تمیز کردن محیط استفاده شود.

برخی از جعبه‌ها و یا ظروف پلاستیکی حاوی موادی هستند که پس از گرم شدن در مایکروفر، به بدن آسیب می‌رسانند.

بنا براین توصیه می‌شود تا هنگام گرم کردن غذاها در مایکروفر و همچنین برای نگهداری غذاها از ظروف شیشه‌ای استفاده شود.

تغییر لوازم و مبلمان خانه، یکی از علاقه‌مندی‌های خانواده‌هاست. اما گاهی همین وسایل جدید مواد سمی را وارد محیط خانه می‌کنند.

از این رو باید هنگام انتخاب آنها، دقت لازم را به خرج داد تا مبلمان و فرش جدید، از خود مواد شیمیایی متصاعد نکنند. چون زن باردار باید از هرگونه وسایلی که حس بویایی او را تحریک کند دورباشد.



همچنین مشاهده کنید