یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
تاثیر جنگ عراق بر خروج انگلستان از اتحادیه ی اروپا
تونی بلر، نخستوزیر وقت انگلستان هم درست مثل جورج بوش و به دنبالهروی از وی، کشورش را با مدنظر قرار دادن اطلاعاتی تائید نشده، به جنگ با عراق کشاند. او این کار را بیآنکه دلایلی محکم در دست داشته باشد انجام داد. گزارشی که کشور وی روز ششم ژوئیه در مورد جنگ عراق و تبعات آن برای انگلستان منتشر کرد، تونی بلر را مسئول مستقیم اتفاقاتی میداند که به دنبال آن برای کشورش رخ داد.
آقای بلر در آن زمان مرتکب اشتباهاتی شد که دامن کشورش را گرفت و بهعلاوه باعث شد تا مردم از آن زمان به بعد، با بدبینی به مردان سیاسی کشورشان نگاه کنند. هیچچیز این را ثابت نمیکند که اگر صدام حسین در قدرت مانده بود، سرانجام کشورش به آشوب کشیده نمیشد ولی همه این را بهخوبی میدانند که حملهی ایالاتمتحده و انگلستان به این کشور، بر مبنای اطلاعات دروغ و جعل مدارک، پایههای عراق را از بین برده و مسبب اصلی شرایط کنونی است. ظهور و گسترش جریانهای تکفیری را میتوان از تبعات اصلی این جنگ در نظر گرفت. نیروهای تکفیریای که امروزه نهتنها عراق، بلکه کل منطقهی خاورمیانه و حتی کشورهای غربی را بهنوعی به آشوب کشاندهاند. از زمان آغاز حملهی آمریکا به عراق، ده هزار و حتی صدها هزار نفر از مردم این کشور کشتهشدهاند. در این میان میتوان به تصمیم عاقلانهی ژاک شیران، رئیسجمهور وقت فرانسه اشاره کرد که بههیچعنوان حاضر نشد کشورش را وارد جنگ عراق کند.
گروهی که بهتازگی در انگلستان کار تحقیقاتی خود را در مورد جنگ عراق آغاز کرده، بهطور رسمی آقای بلر را بهدروغ گویی متهم نمیکند. این گروه در گزارش نهایی خود اینگونه مینویسد که آقای بلر و همراهانش هیچگونه تلاش جدیای برای تائید گزارش آمریکاییها مبنی بر اینکه عراق دارای سلاحهای کشتارجمعی بوده، صورت ندادند. به گفتهی اعضای این گروه، آقای بلر کورکورانه جرج بوش را در حمله به عراق دنبال کرده و دلایلی را قبول کرد که هیچگونهی پایهی استواری نداشتند.
پس از حوادث یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱، آمریکاییها با بیان این مطلب که سیاستهای سرکوبگرانهی کشورهای عربی سبب شکلگیری جریانهای تندرو در داخل این کشورها شده و باید به هر طریق ممکن آنها را از پیش روی برداشت. آمریکا با بهانهی صدور مردمسالاری به عراق وارد این کشور شد و ویرانهای از آن را بر جای گذاشت که امروزه دامان همه را گرفته است. سلاحهای کشتارجمعی تنها یک بهانه بود، آمریکاییها قصد داشتند یکبار دیگر به میل خود چهرهی خاورمیانه را تغییر دهند. گزارش ارائهشده بهصورت رسمی یا قانونی آقای بلر را مقصر معرفی نمیکند بلکه نحوهی تصمیمگیری وی در این زمینه را زیر سؤال میبرد.
همهی اینها را گفتیم تا نشان دهیم به چه علت مردم کشورهای اروپایی امروزه به سیاستمداران خود بیاعتماد شدهاند. همین بیاعتمادی را میتوان یکی از علل اصلی رای مثبت مردم انگلستان به خروج کشورشان از اتحادیهی اروپا در نظر گرفت. دیوید کامرون و دولتش تمام تلاششان را کردند تا مردم را به رأی مثبت ترغیب کنند ولی این اتفاق نیافتاد.
شاید رأی مثبت مردم انگلستان به خروج از اتحادیهی اروپا بیش از آنکه رأی ضد اتحادیه باشد، رأیی ضد سردمداران کشورشان است.
منتشر شده در تاریخ هشتم ژوییه 2016
پرونده ی لوموند در انسان شناسی و فرهنگ:
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست