یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بررسی باورها و کنش های اجتماعی فرهنگی زنان در مورد سلامت: مطالعه موردی: زنان 30 تا 50 ساله ایرانی، افغان و عرب ساکن در محله دولت آباد شهرری(7)



      بررسی باورها و کنش های اجتماعی فرهنگی زنان در مورد سلامت: مطالعه موردی: زنان 30 تا 50 ساله ایرانی، افغان و عرب ساکن در محله دولت آباد شهرری(7)
ترکان عینی زاده آجی چای

بخش هفتم
جمع بندی و نتیجه گیری:
پژوهش حاضر به طور عمومی بر تنوع مفاهیم عامه سلامت و بیماری تاکید دارد. و در این رابطه سعی داشته تا خلاصه و طرح کلی مفهوم سلامت درک شده و ریشه دار در جامعه زنان 30 تا 50 ساله عرب، افغان  و ایرانی را که در محله دولت آباد شهر ری سکونت دارند، ارائه کند.
بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه جامعه شناسی و انسان شناسی پزشکی، تعاریف "بهداشت"، "سلامت" و"بیماری" در فرهنگ ها، خرده فرهنگ ها و اجتماعات مختلف، متفاوت است. هر چند رشد فعالیت های حرفه ای پزشکی و اقتدار روز افزون آن باعث شده تا تعاریف این مفاهیم تا حد زیادی در انحصار پزشکان قرار داشته باشد و قدرت بلامنازع این حرفه در ارائه مفهوم و شاخص های سلامتی باعث شده تا افراد جامعه، سلامتی و بیماری خود را با معیارهای ارائه شده توسط نهادهای پزشکی ارزیابی نمایند و به این طریق به نظام پزشکی بیشتر مرتبط شوند؛ اما با این حال، تفاوت هایی در تعاریف عامیانه و تعاریف پزشکی از این مفاهیم به چشم می خورد. به این معنا در حالی که تعریف پزشکی از بیماری و سلامت به طور وسیعی براساس تغییرات فیزیکی عینی و قابل اثبات در ساختار یا عملکرد بدن است؛ درک عامه از سلامت و بیماری معنایی که آن ها به علائم می دهند و نیز پاسخ های احساسی آن ها، به وسیله پیشینه و هویت آن ها مانند موقعیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی که علائم در آن ظاهر می شوند، متاثر می شوند.


برای خواندن این بخش در زیر کلیک کنید:

پیوستاندازه
10115.doc1.83 MB


همچنین مشاهده کنید