یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نیچه، فروید، مارکس



      نیچه، فروید، مارکس
گروه کتاب و رسانه

نیچه، فروید، مارکس؛ میشل فوکو؛ ترجمه افشین جهاندیده، مهرداد نورایی، بهنام جعفری، افشین خاکباز، عبدالمحمد روح بخشان؛ چاپ اول 1381؛ انتشارات هرمس
پُل میشِل فوکو، فیلسوف، تاریخدان و متفکر معاصر فرانسوی است. به خاطر نظریات عمیق و دیدگاه انقلابی درباره جامعه ، سیاست و تاریخ از سرشناسترین متفکران قرن بیستم محسوب می‌شود . همچنین فوکو جزء نظریه پردازان اصلی پساساختگرایی محسوب می‌شود.
این کتاب شامل هفت فصل است، که چهار فصل از آن نوشته خود فوکو است. فصل اول، «نیچه، فروید، مارکس»، رساله فوکو درباره ی تأویل، تاثیر این سه اندیشمند بر تأویل متون و چگونگی تأویل متون این سه است. فصل دوم،«درباره کلمات و اشیا»، درواقع درآمدی است بر کتاب کلمات و اشیای فوکو که توسط حامد فولادوند نوشته شده و فصل سوم، «تاریخ» نیز، قسمتی از این کتاب است. فصل چهارم، «جسم محکومان»، فصل اول کتاب «مراقبت و تنبیه» است که در آن به تاریخ شکنجه در اروپا و تغییر شکل آن در زمان حاضر می پردازد. فصل پنجم، «گفتگو درباره میشل فوکو»، قسمتی از متن سمینار پژوهش و مطالعات، «قرن هجدهم»، درباره کلمات و اشیای میشل فوکو است که در 1967 در دانشکده ادبیات و علوم انسانی مونپلیه برگزار شد. فصل ششم، «درباره سبک فلسفی میشل فوکو: درآمدی به نقد بهنجار» نوشته میگوثل موری، استاد فلسفه فرانسوی دانشگاه بارسلونا است. و فصل آخر، «گاهشمار زندگی میشل فوکو»، ترجمه است از گزارش احوال فوکو با عنوان: «میشل فوکو: گفته ها و نوشته ها بر مبنای سالشماری» که در مقدمه جلد اول «نوشته های پراکنده» او چاپ شده است.

برای آشنایی بیشتر با فوکو  http://www.michel-foucault.com/


فهرست مطالب
مقدمه: میشل فوکو و عرض زندگی
نیچه، فروید، مارکس
درباره «کلمات و اشیا»
تاریخ
جسم محکومان
گفتگو درباره میشل فوکو
درباره سبک فلسفی میشل فوکو
گاهشمار زندگی میشل فوکو