شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
۱۰ ماده ی خوراکی برای پیشگیری از سرطان
توت
توتها دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند که ممکن است سلولهای بدن شما را از آسیبهای مرتبط با سرطان حفظ کندو همچنین توتها ایمنی بدن را بالا میبرند.
انگور
مادهی شیمیایی گیاهی به نام رسوراتول که در پوست انگور، بهخصوص انگورهای قرمز و بنفش، وجود دارد خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند. تحقیقات نشان دادهاند که این ماده سلولهای سرطانی را از رشد بازداشته و تومورها را مهار میکنند.
گوجهفرنگی
رنگ قرمز روشن گوجهفرنگی ناشی از آنتیاکسیدانی به نام لایکوپن است که از آسیب به سلولها حفاظت کرده و آنهایی که رشد مناسبی ندارند را میکشد. همچنین این ماده از پوست مقابل جذب اشعهی UV نور خورشید محافظت میکند.
سبزیجات چلپایی
سبزیجات جلپایی مانند بروکلی و کاهو دارای موادی هستند که با سرطان مبارزه مینمایند مانند کرامبین و گلوکوزینولات. همچنین این سبزیجات دارای سولفورافان هستند که با کمک به بدن در آزاد کردن مواد سرطانزا و جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی از بروز سرطان جلوگیری میکنند.
سیر
سیر دارای فیتوکمیکال های آنتیاکسیدان منحصربهفردی به نام آلیل سولفید است که به نظر میرسد به چند طریق به پیشگیری از فرآیند سرطان کمک میکند. این ترکیبات مانع شکلگیری و رشد سلولهای سرطانی هستند.
چای
چای سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام کاتچین است که تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد ممکن است رشد سلولهای سرطانی را متوقف کرده و اندازهی تومورهای سرطانی را کاهش دهد.
دانهی کتان
دانهی کتان دارای آنتیاکسیدانی به نام لیگنان است که به بدن کمک میکند از اسیدهای چرب امگا۳ و مواد سرطانزا خالی شود. این کار ایمنی بدن را بالابرده و التهاب را کاهش میدهد.
حبوبات
شاید حبوبات ریز باشند اما حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس مواد مغذی زیادی دارند. این حبوبات دارای فیتوکمیکال های طبیعی هستند که کاملاً متفاوت با فیتوکمیکال سبزیجات و غلات است. ساپونین ها، مهارکنندهی آنزیمهای پروتئاز هستند که از تولید سلولهای سرطانی جلوگیری میکنند. فیبر این مواد نیز میتواند خطر سرطان روده را کاهش دهد.
غلات
کسانی که مرتباً از غلات کامل استفاده میکنند ۲۱ تا ۴۳ درصد خطر سرطان در آنها کمتر از کسانی است که از آن نمیخورند. برخلاف غلات تصفیهشده، غلات کامل لایههایی از سبوس دارند که سرشار از آنتیاکسیدان و دیگر مواد مغذی است. همچنین غلات کامل فیبر دارند که روده را برانگیخته و میتواند سبب تولید موادی شود که از سلولها در مقابل عوامل سرطانزا محافظت میکند.
سبزیجات با برگ تیره
این سبزیجات سبزرنگ دارای فولات و کارتنوئید هستند. کارتنوئیدها آنتیاکسیدانهایی هستند که به ارتباط میان سلولها برای کنترل رشد سلول کمک میکنند. همچنین فولات برای حفاظت از DNA ما ضروری است، نقطهی شروع هرگونه تغییر که منجر به سرطان میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست