چند سالی از آغاز طرح ارائه قرص سولفات در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه به منظور جلوگیری از بیماریهای کم خونی شایع در بین دختران سپری شده و با این وجود به عقیده کارشناسان انجام آن بدون در نظر گرفتن عوارض احتمالی بر سلامت فرد همراه است.
در حال حاضر قرص آهن در قالب نمکهای آهن (سولفات آهن خوراکی)، فیفول (ترکیب آهن و اسید فولیک) و فرفولیک برای بزرگسالان و قطره و شربت آهن برای کودکان در داروخانه ها به فروش می رسد.
قرص سولفات که به منظور مقابله با بیماریهای کم خونی در نظر گرفته شده به صورت دوره ای در بین دانش آموزان دختر راهنمایی و دبیرستان مدارس کشور توزیع و مصرف آن با نظارت مربیان مدرسه کنترل می شود.
آهن از عناصر معدنی مورد نیاز بدن است که برای ساخت هموگلوبین خون، میوگلوبین ماهیچه ها و فعالیت برخی آنزیمها ضروری است و کم خونی یکی از بیماریهای غیر ژنتیکی شایع٬ بخصوص در کشور های جهان سوم و در حال توسعه است که عمده ترین دلیل آن فقر آهن عنوان می شود.
به عقیده پزشکان درمان تمام بیماریهای کم خونی با مکملهای آهن ممکن نیست و نمی توان با تجویز عمومی و بدون معاینه فرد وی را ملزم به استفاده از این قرص کرد.
یک متخصص با پرداختن به مصادیق مشکلات تغذیه ای کشورمان گفت:مثلا ١٠ سال است که عنوان می شود ٣٠ درصد مردم کم خونی دارند یا تا ٨٠ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند یا ٤٠ میلیون نفر کمبود ویتامین E دارند ولی آیا کاری هم صورت پذیرفته است، در حالی که در اروپا برای افزایش ویتامین D آمدند و لبنیات خود را غنی از این نوع ویتامین کردند.
وی با اشاره به کم خونی در زنان باردار، سالمندان و کودکان زیر پنج سال افزود:هم اکنون به دختران در مدارس قرص سولفاتبرای کم خونی می دهند ولی چه فایده دارد دانش آموزان آن را مصرف نمی کنند چون به محض خوردن این قرص شکم آنها دچار مشکل می شود. بنابراین باید راه حل بهتری در نظر گرفت.