چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
باورهای نادرست و غلط درباره آرتروز
حتما در اطراف خود زنان و مردان زیادی را دیده اید که از درد زانو شکایت دارند و هنگام بالا رفتن از پله ها مدام ناله می کنند.این بیماران عمدتا آرتروز دارند.
احتمالا درباره بیماری های قلبی و سرطان زیاد شنیده اید، اما درباره آرتروز چطور؟ بسیاری از ما بجز علائمی مثل خشکی و سفتی مفاصل، چیز دیگری درباره آرتروز نمی دانیم. این درحالی است که اطلاعات نادرست زیادی درباره این بیماری وجود دارد. آگاهی از این مطالب نادرست، درک درست تری از آرتروز به شما می دهد.
آرتریت Arthritis به معنای التهاب مفصل است و استئوآرتریت Osteoarthritis شایع ترین نوع آرتریت است. در استئوآرتریت مشکل اصلی در غضروف مفصلی است و بعد از مدتی استخوان مفصل هم دچار آسیب میشود. آرتروز Arthrosis یک کلمه یونانی به معنای مفصل است ولی به معنای استئوآرتریت هم بکاربرده میشود. در فارسی بجای کلمات استئوآرتریت و آرتروز از کلمه "ساییدگی مفصل" هم استفاده میشود.
فقط یک نوع آرتروز وجود دارد ?
آرتروز فقط یک نوع نیست. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، بیش از 100 نوع بیماری رماتیسمی وجود دارد که آرتروز تلقی می شود. سه نوع از معمول ترین انواع آرتروز، استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک است که هرکدام درمان خاص خود را دارند. بنابراین اگر متوجه درد مفاصل خود شده اید، باید نوع و درمان خاص آن را با مراجعه به پزشک بشناسید.
فقط افراد مسن آرتروز می گیرند ?
حقیقت ندارد. ریسک ابتلا به آرتروز با بالارفتن سن افزایش می یابد، اما بنیاد آرتروز آمریکا می گوید، دو سوم افراد مبتلا کمتر از 65 سال دارند. حتی کودکان نیز به این بیماری مبتلا می شوند. اگرچه راه هایی برای کاهش خطر ابتلا به انواع خاص آرتروز مثل روماتوئید وجود دارد، اما سنین پایین نمی تواند محدوده ایمن بیماری تلقی شود.
آرتروز، ارتباطی با رژیم غذایی ندارد ?
براساس اعلام بنیاد آرتروز آمریکا، برخی مواد غذایی بویژه غذاهایی که در گروه مواد غذایی مدیترانه ای قرار دارند، به کنترل التهاب کمک می کنند. مواد غذایی مثل سالمون، ساردین و ماهی تن که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، همچنین انواع آجیل ها، سبزیجات، میوه ها، لوبیا و روغن زیتون از مواد غذایی مفید در این زمینه به شمار می آیند. مواد غذایی خاصی نیز هستند که باید مصرف آنها محدود شود. موادغذایی حاوی چربی های ترانس و چربی های اشباع، همچنین کربوهیدرات های تصفیه شده، از شناخته شده ترین منابع ایجاد التهاب هستند که تا حد ممکن باید از مصرف آنها خودداری کرد.
مبتلایان آرتروز نمی توانند ورزش کنند ?
نیازی به خودداری از ورزش نیست. براساس گزارش کلینیک مایو، ورزش می تواند با افزایش قدرت و انعطاف پذیری در کاهش درد مفاصل موثر باشد. ورزش همچنین باعث حفظ قدرت استخوان ها و افزایش انرژی می شود. نگران نباشید، لازم نیست حتما به دوی ماراتن یا ورزش سنگین بپردازید. تمرینات متعادل ورزشی می تواند برای درحرکت نگه داشتن بدن شما و کاهش دردتان کافی باشد. درباره این که با پرداختن به چه ورزش هایی می توانید از تشدید درد مفاصل جلوگیری کنید، با پزشک مشورت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست