شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
برای رنگ کردن موهایتان دست نگه دارید !
انسان ها از زمان های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می کردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است. تا چند سال پیش استفاده از رنگ موها به ویژه رنگ موهای شیمیایی بیشتر در بین زنان و آن هم برای پوشاندن موهای سفید رواج داشت، اما متاسفانه امروزه استفاده از رنگ موهای شیمیایی در بین جوانان و نوجوانان نیز شایع شده که البته می تواند صدمات زیادی را هم به دنبال داشته باشد.
رنگ کردن موها گاهی آسیب های جبران ناپذیری درپی دارد . استفاده مکرر یا نادرست از رنگ موها، باعث آسیب موها و بروز موخوره می شود. خشک و زبر شدن و شکنندگی موها نیز از آسیب هایی است که در اثر از بین رفتن چربی مو به وجود می آید.
استفاده مکرر از رنگ مو سبب ایجاد حساسیت های پوستی، شوره سر، خارش و حتی قرمزی پوست سر می شود. چنانچه مواد شیمیایی موجود در رنگ قوی باشد و فرد نسبت به این مواد حساسیت داشته باشد، ممکن است سوختگی در سر ایجاد شود که اثرات آن حتی می تواند تا آخر عمر باقی بماند.
گاهی اوقات رنگ کردن مو سبب ایجاد آلرژی می شود که خارش و قرمزی پوست سر از آن جمله اند و در مواردی با سوزش نیز همراه است و گاهی اوقات حتی منجر به ورم می شود.
کی و چگونه می توانیم بفهمیم که دیگر نباید موهایمان را رنگ کنیم؟ اغلب ما، به محض سفید شدن مو به طور مداوم آن را رنگ می زنیم اما باید بعد از مدتی از این کار دست کشید.
چگونه بفهمیم که نباید به رنگ کردن موها ادامه بدهیمموها خشک و شکننده می شود:
رنگ موی معمولی آسیبی به مو نمی رساند اما ماده بی رنگ کننده مو ، مسلماً به آن آسیب می رساند. مو دارای یک پوشش به نام کوتیکول است که وقتی سالم است، حالتی صاف و یکدست دارد، اما زمانی که براثر دکلره کردن آسیب می بیند، شکننده ، وز و دچار موخوره می شود و الکتریسیته را در خود نگه می دارد.
در کمتر از دو هفته موسفید می شود:
اگر برای رنگ کردن موها یا ریشه آن هر دو هفته یک بار به آرایشگاه مراجعه می کنید بهتر است از این کار صرف نظر کنید چون مجبورید وقت زیادی را برای آن صرف کنید در حالی که می توانید وقت خود را در کارهای مهم تری صرف کنید.
پوست سر خارش دار و آزرده است:
مدت زمانی که شروع به رنگ کردن موها کردید چه مو کوتاه باشد چه بلند، بروز خارش بی دلیل، آزردگی یا ترشح می تواند نشانه حساسیت پوست سر به رنگ باشد. برخی افراد به عنصر موجود در رنگ مو به نام P-فنیلن دی آمین (PPDA) حساس هستند.این ماده باعث ثابت شدن رنگ می شود. به گفته متخصصان شروع علایم حساسیت پوست می تواند خیلی خفیف باشد و به همین دلیل بسیاری از افراد متوجه آن نمی شوند.
به مرور زمان رنگ مو کمرنگ تر می شود:
آیا هر باررنگی راکه بر موهایتان می زنید کمرنگ تر از قبل است؟ در این شرایط باید بدانید که سفیدی مویتان بیشتر شده است .
رنگ کردن مداوم تنها هدر دادن پول و وقت است؛ بنابراین بگذارید موها همان رنگ طبیعی روشن یا سفید خود را داشته باشد.
چگونه موهای آسیب دیده را ترمیم کنیم:
وقتی می بینید موهایتان آسیب دیده، رنگ کردن را کنار بگذارید و برای ترمیم آن فکری کنید. از سشوار کردن، استفاده از اتوی داغ و عوامل دیگر که به مو آسیب می رساند، بپرهیزید. موی قابل مشاهده، به طور بیولوژیکی مرده به حساب می آید اما زیر آن موی سالم در حال رشد است.
بنابراین برای کمک به رشد آن باید موهای آسیب دیده را کوتاه کنید.
بهتر است ماهی یک بار، به طور منظم سر موهایتان را کوتاه کنید. این کار کمک می کند موها در یک طول بدون آسیب دیدگی یا موخوره رشد کند.
از نرم کننده های حاوی روغن های طبیعی مانند روغن نارگیل و تقویت کننده مو استفاده کنید. از این محصولات نباید روی پوست سر استفاده شود بلکه تنها باید روی مو استفاده شود.
برای رنگ کردن موهایتان دست نگه دارید !ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست