چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ابتلا به سرطان دهان وحلق با مصرف الکل و مواد مخدر
سرطان دهان و حلق به معنی رشد غیر قابل کنترل سلول ها می باشد که سبب تخریب بافت می شود. سرطان دهان می تواند بر تمام قسمت های حفره دهان از جمله لب ها، دهان، گلو و زبان اثر بگذارد. دو نوع سرطان دهان وجود دارد:سرطان حفره دهان و سرطان حلق. سیگار کشیدن و مصرف الکل احتمال ابتلا به سرطان دهان و حلق را افزایش می دهد.
بیش از 90 درصد مبتلایان به سرطان های دهانی (دهان، زبان، بخش هایی از بینی، گلو، لبها و حنجره) همگی کسانی هستند که از تنباکو استفاده می کنند.
تحقیقات نشان داده که مرد ها دو برابر زن ها دچار سرطان دهان و حلق می شوند. شاید به دلیل این باشد که آنها به مقدار زیاد تری از سیگار و مشروبات الکلی نسبت به خانم ها استفاده می کنند. بعد از سن 40 سالگی خطر ابتلا به سرطان دهان و حلق افزایش می یابد و میانگین سن ابتلا به این بیماری 60 سال است.
مدیر گروه گوش، حلق، بینی و جراحی سروگردن دانشگاه شهید بهشتی گفت:مصرف الکل و مواد مخدر هرکدام به تنهایی ابتلا به سرطان های سر و گردن و دهان و حلق را سه برابر می کنند که در مجموع تا 6 برابر نسبت به افرادی که از این مواد استفاده نمی کنند امکان ابتلا وجود دارد.
شیوع سرطان های سر و گردن و دهان و حلق در سنین بالا بیشتر دیده می شود و از آنجا که جمعیت کشور رو به مسن شدن است بنابراین باید شیوع آنرا کنترل و در مرحله پایین ابتلا نگه داریم.
مدیر گروه گوش، حلق، بینی و جراحی سروگردن دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد:شیوع سرطان دهان و حلق در امریکای شمالی، اروپا، بخش هایی از آسیای جنوب شرقی و چین بیشتر است و ایران نسبت به این کشورها از شیوع کمتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به سرطان سر و گردن و دهان و حلق در کشور وجود ندارد گفت:اما می توان گفت 5 تا 6 درصد سرطان های کل کشور را سرطان های ناحیه سر و گردن و دهان و حلق تشکیل می دهند.
رییس انجمن گوش و حلق وبینی و سر و گردن ایران ادامه داد:علاوه بر عوامل محیطی و خارجی، ژن نیز در بروز این سرطان ها بسیار تاثیر گذار است و شاید نتوان از برخی آنها پیشگیری کرد اما شایع ترین علت مصرف مواد تحریک کننده مانند استعمال دخانیات و الکل است که باید از آنها دوری کرد.
وی گفت:به طور کلی تومورهای حفره دهان و حلق سرطان هایی در حال افزایش هستند که علاوه بر ژن، دخانیات و الکل عوامل مختلف دیگری مانند درگیری هایی در حفره دهان، مصرف مواد شیمیایی، جویدن مواد مخدر، نوع رژیم های غذایی و مواد مصنوعی، بهداشت دهان، رنگ غذا، برخی ویروس ها، جویدن مخاط دهانی، مواد خیلی داغ و سرد، خرابی دندان و زخم هایی که دندان ها می تواند در مخاط تنفسی به وجود آورند مثلا زخمی که به علت قرار گرفتن لپ یا زبان میان دندان ها ایجاد می شود و آسیب مخاطی به وجود می آورد، در بروز آن دخیل هستند که اگر طولانی مدت و مداوم باشند می توانند سرطان ایجاد کنند.
اگر این بیماری زود تشخیص داده شود در مراحل اولیه با روش های جراحی و راه های مختلف رادیوتراپی و شیمی درمانی قابل درمان است و ایران هم از نظر علمی و هم امکانات درمانی کمبود و مشکلی ندارد و درمان این تومورها در ایران در حد دنیا صورت می گیرد.
وی درباره جدیدترین روش درمان سرطان های سر و گردن و دهان و حلق گفت:روش عمده درمان، جراحی و رادیوتراپی است که هر دو روش در حال پیشرفت است، اکنون روش های جراحی با لیزر و جراحی های رباتیک نیز وجود دارد که جراح از راه دور روند درمان را کنترل می کند که در حال توسعه و پیشرفت است.
مدیر گروه گوش، حلق، بینی و جراحی سروگردن دانشگاه شهید بهشتی افزود:در ایران دستگاه های رباتیک ساخته و استفاده از آنها آغاز شده اما به علت گران بودن هنوز فراگیر نشده است اما قطعا این مشکل قابل حل است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست