دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
روشها و کلیدهای موثر تربیت کودکان
منشأ اختلالات روانی، تمایلات سرکوب شده دوران کودکی است، دوران کودکی، سلامت روان کودکان و کیفیت رفتار والدین با فرزندان اهمیت زیادی دارد و متخصصین و نظریه پردازان، شیوه های صحیح و اصولی را برای فرزندپروری انتخاب کردند.
بسیاری از والدین امروزی نسبت به تربیت سخت گیرتر و نامطمئن تر شده اند و سطح توقع والدین از خودشان در امر تربیت و پرورش فرزندان بالا رفته است و آنان از خودشان انتظار زیادی دارند که در این زمینه موفق باشند.
در اینجا به 10مهارتی که اعتقاد ما ن می تواند روابط شما را با فرزندانتان متحول کند، اشاره می کنیم:
1. نقاط قوت فرزند خود را بازشناسید.
از آنها بهره ببرید تا احساس ارزشمند بودن در او شکل گیرد که در نهایت به او کمک می کند تا اعتماد به نفسش تقویت شود و موانع زندگی را پشت سر بگذارد. چنانچه شایستگی های کودک مد نظر گرفته شود و آسیب نبیند، پیش از پیش مشتاق شنیدن و درک توصیه های شما خواهند بود.
2. تاثیر تنبیه هرگز به پای تشویق و پاداش نمی رسد.
به جای آنکه بر نقاط ضعف فرزندتان متمرکز شوید، زمینه ی بروز و پرورش استعدادهای بالقوه ی او را فراهم آورید. هنگامی که فرزندتان را تشویق می کنید، او را در جهت کشف استعدادهایی که می تواند کمبودهایش را جبران سازد، سوق داده اید.
3. از واکنش های احساسی منفی به شدت اجتناب کنید.
واکنش های احساسی منفی همانند خشم، سرزنش و تمسخر ، چنانچه فرزندتان مشکلی در کنترل خود دارد، منفی نگری های شما بر وخامت اوضاع می افزاید. برای تذکر از پیشنهادات کوچک و لحن ملایم استفاده کنید.
4.فرزندانتان را با یکدیگر مقایسه نکنید.
چنانچه کودکی تصور کند خواهر یا برادرش بر او ارجحیت دارند، چنان حس رقابتی در او پدید می آید که تا آخر عمر گریبانگیرش خواهد بود و مشکلات عدیده ایی را در خانواده پدید خواهد آورد. این احساس را در فرزندانتان پدید آورید که عشق یکسانی به همه ی آنها دارید.
5. در صورت لزوم طلب یاری نمائید.
زندگی با فرزند پیچ و خم های فراوانی دارد. درک جنبه های منفی شیوه های پرورش فرزند و طلب توصیه های حرفه ایی در صورت لزوم مؤید و متضمن سلامت روانی شماست و کمک می کند تا از تجربه ی بزرگ کردن فرزندتان لذت ببرید.فرزندان نیازمند توجهات مثبت هستند.
6. فرزندان نیازمند توجهات مثبت هستند.
چنانچه فرد از خانواده توجهات مثبت دریافت نکند، درصدد دریافت توجهات منفی بر خواهد آمد. زیرا به هر جهت، توجه توجه است، حتی توجه منفی و البته هر توجهی بهتر از نادیده انگاشته شدن است. به یاد داشته باشید که با فرزند خود ارتباط برقرار کنید. عشق و توجه فوق العاده ترین مرهم هستند.
7. بر استفاده ی فرزندتان از اینترنت نظارت داشته باشید.
دسترسی کودکان به محیط های مجازی گاه می تواند خطرآفرین باشد. برنامه هایی که اجازه ی مشاهده ی سایت های بازدید شده یا نظارت بر چت های صورت پذیرفته را به والدین می دهد، بر روی کامپیوتر او نصب کنید.
8. بپذیرید که زمانه عوض شده است.
استراحت ها و تنبلی های صبح روزهای تعطیلِ شما جای خود را به بازی فوتبال و تک نوازی های هنرمندانه داده اند. با این وجود به خاطر داشته باشید که باید زمانی را نیز با یکدیگر سپری کنید، قرارهای شبانه یا آخر هفته با خانواده برای حفظ روابط از اهمیت ویژه ایی برخوردارند.
9. یک مثال و نمونه ی خوب باشد.
تصور کنید که فرزندان شما یک دستگاه کپی کوچک هستند که هر آنچه شما انجام می دهید عینا تقلید خواهند کرد. چنانچه رفتار نامناسبی از خود نشان دهید، به آنها اجازه می دهید که همانند شما رفتار کنند. رفتارهای خودتان را بازبینی و مرور کنید اما نه در مقابل فرزندانتان.
10. هرگز، فرزند خود را رها نکنید!
تمام مشکلات فرزند شما با خوش خلقی، حسن نیت و پشتکار قابل حل است. حتی سرکش ترین نوجوانان نیز با حمایت های والدین می توانند به فوق العاده ترین و موفق ترین افراد بدل شوند.
رمز و رازهای آینده ی فرزندتان و چگونگی تاثیر شما بر آنها تمام ماهیت زندگی خانوادگی را تشکیل می دهد. تمام توان خود را به کار گیرید، آرامش خود را حفظ کنید و از میدان بازی خارج نشوید. نتیجه و لذتی که به دست خواهد آمد، متحیرتان می کند و پاداش شماست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست