چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه لازانیای ریکوتا


مواد لازم لازانیای ریکوتا


لازانیا 12 ورق
پیاز (نگینی خرد شده) 1 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 350 گرم
سرکه 3 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی (رنده شده) 4 پیمانه
اسفناج (تفتداده شده) 250 گرم
ریحان (درشت خردشده) 25 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
پنیر ریکوتا (رنده شده) 300 گرم
پنیر پارمزان (رنده شده) 100 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
کره به مقدار لازم
پنیر موتزارلای ورقه ای 350 گرم


طرز تهیه لازانیای ریکوتا


طرز تهیه لازانیای ریکوتا

ورقه‏ های لازانیا را در ظرفی حاوی آبِ سرد به مدت یک ساعت خیس کنید تا نرم شود، سپس آن را به ‏آرامی آبکش کرده (دقت کنید ورقه ‏ها پاره نشوند) و در ظرفی حاوی مقدار کمی آبِ ولرم، روی یکدیگر بچینید؛ پیاز را در تابه ‏ای گود حاوی روغن، تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشتِ چرخ کرده را به تابه حاوی پیاز افزوده و تفت دهید تا گوشت تغییررنگ دهد و آبِ آن کاملاً کشیده شود، در حین این کار، گوشت را مرتباً با قاشق چوبی، از یکدیگر جدا کنید؛
سرکه و رنده گوجه فرنگی را به همراه 500 میلی لیتر آب به تابه افزوده، حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت سه ساعت و نیم در قابلمه با درِ نیمه باز بپزد و آبِ آن کاملاً کشیده شود. در اواخر پختِ گوشت، اسفناج، ریحان، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید؛
فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی‏ گراد تنظیم و گرم کنید؛
پنیر ریکوتا را به همراه پنیر پارمزان، زرده تخم مرغ، نمک و فلفل در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید؛
کف و دیواره های ظرفِ نسوزی را با مقداری کره کاملاً چرب کرده، سپس یک ردیف ورق لازانیا (طوریکه لبه های لازانیا روی یکدیگر قرار گیرند)، یک لایه از مخلوط پنیر ریکوتا، یک لایه مخلوط گوشتِ چرخ کرده و یک لایه پنیر موتزارلا را روی آن بریزید. به همین ترتیب ادامه دهید و لایه آخرِ ورق لازانیا را با لایه ای از پنیر موتزارلا و کمی از مخلوط ریکوتا بپوشانید؛
روی ظرف را با فویل آلومینیومی پوشانده و لازانیا را به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر گرم‏ شده قرار دهید تا بپزد. در 15 دقیقه آخر پختِ لازانیا، گریل فر را روشن کرده تا روی آن طلایی‏ رنگ شود، سپس از فر خارج کرده، بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه بماند تا کمی خنک شود. لازانیای ریکوتا را برش داده و سرو کنید.
 


طرز تهیه لازانیای ریکوتا

نکات تکمیلی در مورد لازانیای ریکوتا

لازانیای ریکوتا جزو لازانیا و سوفله میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45 دقیقه میباشد .
لازانیای ریکوتا را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه لازانیای ریکوتا