چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بروز یک علامت آلزایمر 20 سال قبل از تشخیص
بیماری آلزایمر به مرور زمان بعد از تشخیص بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را از دست می دهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند. علائم بیماری آلزایمر ممکن است تا 20 سال قبل از تشخیص بالینی این بیماری در شخص ظاهر شود. یکی از علائم به ظاهر بی ضرر که معمولا موردتوجه قرار نمی گیرد، گم شدن شخص است که همان اختلال در مسیریابی یکی از علائم اولیه بیماری آلزایمر است.
از کجا بفهمیم علامت آلزایمر داریممحققان دانشگاه واشنگتن واقع در سن لوییس به منظور بررسی توانایی یادگیری و مسیریابی یک مسیر تعیین شده و ایجاد یک نقشه ذهنی از محیط، از 71 داوطلب مبتلا به آلزایمر خواستند که یک هزارتوی مجازی را کامل کنند.داوطلبان در سه گروه دسته بندی شدند. گروه اول دارای علائم پیش بالینی بودند، یعنی مغز آن ها در اثر آلزایمر در حال تغییر بود؛ گروه دوم افرادی بودند که مایع نخاعی آن ها در اثر بیماری در حال تغییر بود و گروه سوم افرادی بودند که در مرحله اولیه بیماری آلزایمر قرار داشتند.
هر داوطلب 20 دقیقه وقت داشت تا مسیر خاصی را یاد بیگرد یا با استفاده از یک دسته متحرک، هزارتو را بررسی کرده و مسیر مناسبی را بیابد. سپس توانایی داوطلبان را در بازسازی مسیر و یافتن راه مناسب برای رسیدن به نشانه های موجود در هزارتو، مرود آزمایش قرار دادند. در این تحقیقات مشخص شد یکی از نشانه های اولیه پیشرفت این بیماری عصبی، وجود مشکل در مسیریابی است. بنابر این اجرای وظایفی که به منظور ارزیابی توانایی نقشه خوانی بیماران طراحی شده اند، می تواند ابزار جدیدی را برای تشخیص بیماری آلزایمر در مراحل اولیه شکل گیری اختلال شناختی، در اختیار محققان قرار دهد.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو چاقی، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، ضعف بدنی، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر ساز و ایجاد کننده آلزایمر برشمرده اند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Alzheimer’s Disease منتشر شده است.
بروز یک علامت آلزایمر 20 سال قبل از تشخیصایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست