پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

طرز تهیه شله مشهدی


مواد لازم شله مشهدی

گوشت سردست :3 کیلوگرم
برنج :250 گرم
لوبیا چیتی :250 گرم
ماش :1/4 پیمانه
نخود :500 گرم
لوبیا قرمز :250 گرم
بلغور :750 گرم
پیاز :500 گرم
نمک :به میزان لازم
فلفل :به میزان لازم
دارچین :20 گرم


روش تهیه شله مشهدی

گوشت و پیاز خردشده را همراه با نمک و فلفل و 2 لیتر آب میگذایم تا به خوبی بپزد ، و سپس آن را ریش ریش میکنیم .

حبوبات را از قبل خیس کرده و میگذاریم تا نیم پز شود ، سپس بلغور را به آن اضافه میکنیم و بعد از چند جوش برنج را اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد .

بعد از پخت ، گوشت و ادویه ها را اضافه کرده و بر روی حرارت ملایم مرتب هم میزنیم ( چمبه ) تا کشدار شود و بعد حرارت را کم کرده و میگذاریم تا دم بکشد .

در نهایت شله مشهدی را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با قیمه تزئین میکنیم .


طرز تهیه شله مشهدی

نکات

1 . این غذا مخصوص شهر مشهد بوده و بیشتر در مراسم مذهبی از آن استفاده میشود و طرفداران بیشماری دارد ، اکنون نیز به مناسبت شروع ماه مبارک رمضان این غذا میتواند پذیرایی خوبی از روزه داران عزیز باشد .

2 . به یاد داشته باشید حبوبات را باید حداقل از یک روز قبل خیس کنید و بعد کاملا پخته و له شود .

3 . در تهیه شله مشهدی خوشمزه و مخصوص از دنبه گوسفندی نیز استفاده میشود ، شما میتوانید در کنار گوشت ( در صورت کم بودن دنبه آن ) از مقداری دنبه چرخ کرده نیز استفاده نمایید .

4 . طعم شله مشهدی معمولا مقداری تند و تیز میباشد ، به همین خاطر از فلفل بیشتر ، زنجبیل و جوز هندی نیز استفاده میشود .


طرز تهیه شله مشهدی

نکات تکمیلی در مورد شله مشهدی

شله مشهدی جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
شله مشهدی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 25 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه شله مشهدی