سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه کبه عربی برشته


 طرز تهیه کبه عربی

مواد لازم :

برنج  200 گرم

 عدس دال  150 گرم

 گوشت گوساله چرخ شده  200 گرم

 روغن و زعفران  به میزان لازم

 جعفری خرد شده  50 گرم

 پیاز 1 عدد خرد شده

 نمک ، فلفل ، ادویه ، زردچوبه به میزان لازم


طرز تهیه کبه عربی برشته
 

دستور تهیه :

ابتدا برنج را با عدس مخلوط کرده و از دو ساعت قبل خیس می کنیم .بعد این مخلوط را به حالت کته می پزیم طوری که برنج و عدس کاملاً مغز پخت شوند . بعد می گذاریم کمی خنک شود و به حالت ولرم در آید سپس آنرا چرخ می کنیم . نباید موقع چرخ کردن برنج داغ یا سرد باشد . 

دقت کنید که تناسب بین اندازه برنج و عدس را تغییر ندهید .چون باعث می شود انسجام کبه ها به هم بخورد . 

در واقع کبه دو نوع تهیه می شود .یکی نوع خشک آن که با برنج یا مخلوط برنج و عدس تهیه می شود و نوع دیگر کبه خیس که با بلغورگندم تهیه می شود . 

اگر بخواهید از بلغور گندم استفاده کنید بلغور را 5-4 ساعت در آب ولرم خیس کنید .بعد کاملاً آبکش کنید سپس چرخ کنید یا با دستگاه غذاساز آن را کاملاً له کنید و سپس استفاده کنید . 

در این مرحله پیاز را درظرف روی حرارت به تنهایی کمی تفت می دهیم ,بعد روغن را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز طلایی شود .روغن نباید زیاد باشد چون باعث می شود که مایع کبه شل شود و موقع سرخ کردن انسجامش از بین برود .گوشت را به پیاز اضافه می کنیم و کاملاً تفت می دهیم با قاشق گوشت را خوب له می کنیم و تکه های به هم چسبیده را از هم جدا می کنیم  تا گوشت خوب بپزد.

بعد از ان برنج و عدس را که بعد از پختن به حالت خمیر درآمده در ظرفی می گذاریم وسطش را کمی گود می کنیم و زعفران حل شده را داخل آن می ریزیم . استفاده از زعفران اختیاری است .درصورت استفاده آن را غلیظ دم کنید . 

فلفل سیاه ، ادویه کاری سبز ، نمک و زردچوبه را هم داخل خمیر می ریزیم و مخلوط می کنیم و با دست ورز می دهیم . به مواد روی حرارت هم از ادویه ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم و جعفری را هم به این مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم . 

در این بخش حرارت را خاموش می کنیم و مواد را از روی گاز بر می داریم و می گذاریم خنک شود . 

کمی دستمان را نم می کنیم و خمیر برنج را ورز می دهیم .بعد دو دستمان را نم کرده از خمیر بر می داریم و داخل دست صاف می کنیم .با قاشق از مواد برداشته و داخل خمیر می گذاریم بعد خمیر را تا کرده و می بندیم و داخل دست به شکل گرد و صاف بدون ترک در می آوریم . 

روغن را داخل ظرف کاملاً داغ می کنیم . بعد کبه ها را داخل آن سرخ می کنیم تا رنگ آنها طلایی شود . دقت کنید اگر مواد خیلی داخل روغن سرخ شود برنج می سوزد . 

حرارت روغن باید تند و یکنواخت باشد اگر حرارت کم باشد تمام روغن جذب مواد می شود .

نکات تکمیلی در مورد کبه عربی

کبه عربی جزو غذای ملل - عربی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10 دقیقه میباشد .
کبه عربی را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه کبه عربی برشته