سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
شرایط نگهداری و استفاده صحیح از دستگاه بخور در منزل
در فصل سرد معمولا دستگاه های بخور بیشترین کاربرد برای حفظ رطوبت هوای داخل خانه را دارند که می تواند مشکلات ناشی از خشکی هوا را کاهش دهد. این دستگاه ،با انتشار بخار آب در محیط باعث افزایش رطوبت هوا می شود و به افراد در مقابله و درمان سرماخورگی و آنفولانزا و همچنین در از بین بردن خشکی پوست و سینوس ها کمک می کند.
اما در صورت استفاده از این دستگاه، رعایت نکاتی نیز ضروری است و اگر دستگاه بخور را به خوبی تمیز نکنید و خود را در معرض بیماری قرار دهید.
تحقیقات نشان دادند 75 درصد نمونه های گرفته شده از دستگاه های بخور، قارچ داشتند و 87 درصد نمونه ها رشد باکتری را نشان دادند. این موضوع نه تنها در منازل، بلکه در کلینیک ها و بیمارستان ها نیز صادق است.
تنفس هوای آلوده از یک دستگاه بخور کثیف احتمال ابتلا به ذات الریه، حملات آسم یا مشکلات ریوی را افزایش می دهد. اگر دچار مشکل تنفسی مزمن هستید، دستگاه بخور ممکن است علائم را تشدید کند. اگرچه افزایش رطوبت فرآیند تنفس در کودکان و افرادی که آسم یا آلرژی دارند را بهبود می دهد؛ اما زمانی که رطوبت آلوده ایجاد کند، باعث تحریک یا تشدید آسم و علائم آلرژی می شود.
برای پیشگیری از تولید رطوبت آلوده توسط دستگاه های بخور، نکات زیر را رعایت کنید.
باکتری ها و قارچ ها در آب ساکن دستگاه بخور، رشد می کنند و در عرض چند روز چندین برابر می شوند. به همین دلیل بایستی هر روز آب دستگاه بخور را تعویض کنید تا از رشد باکتری ها و قارچ ها جلوگیری شود. به ویژه اگر از دستگاه بخور سرد استفاده می کنید، حتماً این کار را انجام دهید. فیلترهای این دستگاه ها بایستی هر دو ماه یک بار تعویض شوند.
از آب مناسب استفاده کنید
همواره دستگاه بخور خود را با آب جوشانده ای که از صافی رد کرده اید یا آب کانی زدایی شده پر کنید. فیلترهای مختص کانی زدایی معمولاً مناسب هستند. البته فکر نکنید استفاده از این فیلترها باعث می شود بتوانید یک یا دو بار تمیز کردن دستگاه بخور را به تأخیر بیندازید. حتی زمانی که از آب تصفیه شده استفاده می کنید، بایستی هر روز آب دستگاه بخور را تعویض کنید.
روش های پاک سازی یکسان نیستند
محلول های تمیزکننده ساده برای تمیز کردن دستگاه های بخور مناسب تر هستند. متخصصین توصیه می کنند از محلول های مبتنی بر آب یا الکل برای تمیز کردن دستگاه بخور استفاده کنید. قبل از این کار، دستگاه را از برق بکشید.
هرگز از شوینده های شیمیایی استفاده نکنید؛ زیرا این محصولات حاوی پراکسید هیدروژن هستند که منجر به آسیب ریوی می شود.
دستگاه را با دستگاه جدید جایگزین کنید
با گذشت زمان، موادی در دستگاه های بخور ته نشین می شوند که نمی توان آن ها را تمیز کرد. این مواد ته نشین شده باعث افزایش رشد باکتری ها و قارچ ها می شود؛ به عبارت دیگر اگر چند سال از عمر دستگاه بخورتان می گذرد یا به طور مرتب دستگاهتان را تمیز نکرده اید، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید و دستگاه بخور جدیدی بخرید.
شرایط نگهداری و استفاده صحیح از دستگاه بخور در منزلایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست