جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

چلو گوشت | طرز تهیه چلو گوشت


مواد لازم برای تهیه چلو گوشت گوشت گوسفند بدون چربی 500 گرمکدو تنبل رنده شده 150 گرمهویج     2 عددعصاره سبزیجات ½1 پیمانهبرنج 1 پیمانه (200 گرم)کشمش ¼ پیمانهدارچین آسیاب شده 2 قاشق غذاخوریسیر 2 حبهپیاز 1 عددرنده پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوریهل آسیاب شده 2 قاشق مرباخوریروغن مایع گیاهی 4 قاشق غذاخوریزیره آسیاب شده 2 قاشق مرباخوریعسل 1 قاشق مرباخوریلیموترش  1 عددپرک بادام بو داده مقداریپرک فلفل قرمز  مقداریزعفران مقداریماست غلیظ برای سرو غذابرگ نعناع برای سرو غذاطرز تهیه چلو گوشت


گوشت گوسفند بدون چربی را خورشتی خرد کنید.
روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی شعله متوسط مایل به زیاد قرار دهید.
گوشت گوسفند را همراه با ادویه جات داخل تابه ریخته و به مدت 8 دقیقه سرخ کنید تا گوشت قهوه ای رنگ شود.
در آخرین مرحله عسل را اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا با گوشت مخلوط شود.


چلو گوشت | طرز تهیه چلو گوشت

تزئین عذای چلوگوشت ایرانی


سپس تابه را از روی حرارت کنار قرار داده و گوشت را از داخل آن به ظرف دیگری منتقل کنید. توجه کنید که روغن داخل تابه باقی بماند. آب لیموترش  را روی تکه های گوشت سرخ شده ریخته و در ظرف را می بندیم تا سرد نشود. اگر گوشت شما فیله و بدون استخوان باشد در زمان سرخ شدن کامل می پزد اما اگر تمایل دارید گوشت را بیشتر بپزید در ظرف مناسب فر به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد. حواستان باشد که گوشت داخل فر خشک نشود.
دوباره تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را داخل آن ریخته و 5 دقیقه هم بزنید، سپس سیر خردشده را اضافه کرده و یکی دو دقیقه هم بزنید.
سپس برنج شسته شده را به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا برنج کمی تفت بخورد. سپس عصاره سبزیجات را اضافه کرده و شعله را زیاد کرده تا جوش بیاید. حرارت را متوسط کنید و در قابلمه را ببندید تا آب برنج تمام شود. سپس شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا بعد از 10 دقیقه برنج شما دم بکشد.
در یک تابه مجزا 2 قاشق روغن مایع ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید. و هویج رنده شده و کدوی رنده شده و پوست پرتقال رنده شده را داخل آن بریزید و تفت دهید. سپس کمی زعفران دم کرده داخل آن بریزید و هم بزنید.
کشمش را که در کمی آب ولرم به مدت 1 ساعت خیس داده شده آبکش کنید و داخل تابه بریزید و هم بزنید. بعد از 5 دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید (اگر عجله دارید می توانید کشمش را با کمی آب جوش به مدت 5 دقیقه خیس دهید)
برای سرو نیمی از برنج را داخل دیس ریخته نیمی از مخلوط هویج و گوشت را با آن مخلوط کرده و دوباره بقیه مواد را به این ترتیب داخل دیس ریخته و مخلوط کنید.
روی چلوگوشت را با پرک بادام و برگ نعناع تزیین کرده و سپس با ماست و چند برش لیمو سرو کنید.


چلو گوشت | طرز تهیه چلو گوشت

طرز تهیه چلوگوشت خوشمزه

 


چلو گوشت | طرز تهیه چلو گوشت

دستور پخت چلوگوشت ایرانی

 


چلو گوشت | طرز تهیه چلو گوشت

تزیین چلوگوشت و یا باقالی پلونکات تکمیلی در مورد چلو گوشت

چلو گوشت جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
چلو گوشت را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

چلو گوشت ، طرز تهیه چلو گوشت