چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
پوست صورت چطور و چرا پیر می شود؟ + تصاویر
روند تغییر پوست صورت از جوانی تا پیری
روند پیری پوست صورت از 35 تا 55 سالگی
علل تسریع روند پیری پوست صورت پوست صورت چطور و چرا پیر می شود؟ + تصاویر
افزایش سن با تغییرات پوست صورت همراه است ؛ تغییراتی که در یک مرحله به سمت زیبایی و در مرحله ای دیگر به سمت نازیبایی می رود.
پوست صورت افراد معمولاً در دهه بیست زندگی بسیار درخشان و در اوج سلامت است هرچند که ممکن است مشکلاتی مانند آکنه و جوش های صورت وجود داشته باشد، اما به تدریج همزمان با افزایش سن میزان کلاژن سازی سلول های پوستی کاهش پیدامی کند و به دنبال آن صورت با مشکلاتی، چون پیری و افتادگی و چین و چروک صورت مواجه می شود.
براساس تحقیقات در هر 10 سال پوست صورت با تغییری جدی مواجه و دچار مشکلاتی می شود که تحت تاثیر مواردی مانند بالا رفتن سن، فاکتور های ژنتیکی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، لکه های پوستی ناشی از مشکلات کبدی، لکه های ناشی از بارداری در خانم ها است.
خوشبختانه اکنون در دنیا انواع شیوه های درمانی، مراقبتی و پیشگیرانه برای مراقبت از پوست و جلوگیری از آسیب دیدن آن وجود دارد که با رعایت آنها می توان پیرشدن پوست صورت را به تاخیر انداخت و حتی در دوران سالمندی نیز پوستی زیبا و جوان داشت.
کارشناسان توصیه می کنند مراقبت از پوست باید از دوران نوجوانی آغاز شود و افراد باید از کرم های مرطوب کننده و ضدآفتاب برای جلوگیری از صدمه و آسیب پوستی استفاده کنند.
در دهه دوم زندگی، کلاژن سازی سلول های پوستی به میزان زیاد وجود دارد که باعث انعطاف پذیری بالای پوست صورت می شود.
کارشناسان به افرادی که در دهه دوم زندگی خود هستند، استفاده از کرم های مرطوب کننده، ضدآفتاب، محصولات ضدالتهابی و کرم های حاوی ویتامین B3 را توصیه می کنند.
در دهه سوم زندگی، پوست دچار ناهمواری شده و مویرگ های خونی پاره در صورت ایجاد می شود، همچنین لکه های ناشی از نور خورشید، چین و چروک های ریز، ایجاد خطوط بین ابرو ها و ایجاد خطوط پا کلاغی در اطراف چشم از مواردی است که در این بازه سنی به وجود می آیند.
تغییرات هورمونی در بدن زنان نیز یکی دیگر از مواردی است که در این بازه سنی ایجاد می شود که به شدت در آسیب دیدن سلول های پوستی موثر است.
کارشناسان به زنان در این بازه سنی توصیه می کنند تحت نظارت پزشک استفاده از محصولات لایه بردار و ترمیم کننده پوست در شب را حتماً انجام دهند، کرم های ضد چین و چروک نیز می تواند باعث جلوگیری از پیرشدن صورت شود.
در چهل سالگی پوست صورت شروع به خشک شدن می کند و به تبع آن مشکلاتی نظیر ایجاد خطوط قوی چین و چروک، افتادگی پوست به ویژه در اطراف چانه و گونه ها ایجاد می شود.
کارشناسان توصیه می کنند در این بازه زمانی افراد تحت نظارت پزشک از انواع داروهای حاوی اسید هیالورونیک، آب رسان ها و داروهای حاوی آنتی اکسیدان برای نرمی و جلوگیری از افتادگی پوست صورت استفاده کنند.
در سی سالگی از دست رفتن حجم اولیه صورت به ویژه در ناحیه چانه دیده می شود و کارشناسان براین اساس توصیه می کنند افراد دقت و توجه ویژه ای برای خوردن مواد غذایی سالم در رژیم غذایی خود داشته باشند تا مانع از دست رفتن چربی و توده عضلات صورت خود شوند.
همزمان با افزایش سن صورت کشیده تر و لاغر تر می شود که سبب می شود چهره فرد خسته و پیرتر نشان داده شود، اما با استفاده از محصولات سفت کننده پوست صورت خاصیت ارتجاعی خود را حفظ کرده و دچار افتادگی نمی شود.
از جمله برترین خوراکی ها برای تقویت پوست صورت می توان دانه های آجیل، انواع توت ها، گوشت قرمز، آووکادو، آلوئه ورا، نان حاوی سبوس، لبنیات و حبوبات را نام برد.
در عین حال مواردی مانند خشم، عصبانیت، استرس، ناراحتی، گریه، خندیدن بیش از حد، اخم کردن به هنگام صحبت کردن همگی می تواند باعث آسیب دیدن چهره و ایجاد چین و چروک شود، کارشناسان زیبایی توصیه می کنند افراد از اخم کردن زیاد خودداری کنند و چهره ای نسبتاً خنثی داشته باشند تا زیبایی چهره آنها حفظ شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست