یکشنبه, ۱۰ تیر, ۱۴۰۳ / 30 June, 2024
اسکندر کباب ترکی | ایران کوک
![اسکندر کباب ترکی | ایران کوک](/web/imgs/29/72/61vjz1.jpeg)
- فیله گوشت گاو یا گوسفند 900 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری
- مرزنگوش خشک 2 قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- رب گوجه 3 قاشق غذاخوری
- گوجه 3 عدد
- فلفل تند سبز خرد شده 2 عدد
- نان پیتا یا نان معمولی کوچک 6 عدد
- ماست ساده 500 گرم
اسکندر کباب ترکی
اسکندر کباب، نوعی کباب ترکی (دونر) است که در اصل روی سیخهای چرخان عمودی رستورانهای ترکی تهیه میشود. به این ترتیب که تکههای نازک کباب روی نان تکهتکه شده قرار میگیرند و روی آنها سس گوجه به مقدار زیاد و مقداری کره ذوب شده ریخته میشود. اسکندر کباب ترکی همیشه با ماست سرو میشود و گاهی یک کوفته گوشت هم روی آن قرار داده میشود. این کباب ترکی خوشمزه را که از معروفترین غذاها در استانبول است میتوان در منزل هم تهیه کرد.
طرز تهیه: از روز قبل مواد طعمدهنده گوشت را تهیه کنید و بگذارید گوشت تا صبح داخل آنها باقی بماند. برای این کار، پیاز را رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید و خرد کنید طوری که تقریبا مایع شود. پیاز را از یک صافی ریز رد کنید و آبش را داخل یک کاسه غیر فلزی بریزید و تفالهها را دور بریزید.
گوشت را به صورت ورقههای باریک ببرید (یا از قصاب بخواهید این کار را برای شما بکند). ورقهها را با بیفتک کوب یا با پشت یک قاشق چوبی تا جای ممکن نازک کنید و به صورت مستطیلهای تقریباً ۴ در ۵ سانتیمتری ببرید.
آب پیاز را در کاسه بزرگی با مرزنگوش، فلفل قرمز، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. ورقههای گوشت را داخل آن بریزید طوری که همهی ورقهها از مواد پوشیده شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
قبل از همه، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. برای تهیه سس گوجه، روغن زیتون را داخل تابهای بریزید و تابه را روی شعله متوسط قرار دهید. رب گوجه و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید با آنها مخلوط کنید. ۲ پیمانه آب روی آنها بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله باقی بماند.
نان را به شکل مربعهای کوچک (حدوداً ۳ سانتیمتری) ببرید و روی سینی فر بگذارید. سپس آنها را ۵ دقیقه در فر قرار دهید تا گرم شوند.
کمی روغن زیتون کف تابهای بریزید و ورقههای گوشت را روی شعله زیاد سرخ کنید (برای هر طرف حدوداً دو دقیقه کافی است). مراقب باشید بیش از حد گوشتها را سرخ نکنید. در گوشهای از تابه، گوجه های نصف شده و فلفلها را هم سرخ کنید.
وقتی همه چیز آماده شد، اسکندر کباب ترکی را در بشقابهای بزرگ یا دیس بچینید. اول از همه نانهای گرم شده را کف ظرف بچینید (گوشهای از ظرف را برای ماست خالی بگذارید). بعد، ورقههای گوشت را به همین ترتیب روی نانها قرار دهید. میتوانید برای طعم بیشتر یک قاشق کره آب شده هم روی کباب بریزید. سس گوجه تهیه شده را هم روی کباب بریزید. فلفل و گوجه را وسط ظرف یا در گوشهای از آن بگذارید و در آخر، کنار ظرف چند قاشق ماست بریزید.
نکته: یک راه ساده تر و سریعتر برای تهیه اسکندر کباب این است که مقداری کباب ترکی ساده از یک دونر فروشی خریداری کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
- برای: 6 نفر
- حاضر است در : 45 دقیقه
- وعده: شام, نهار
- دسته بندی دستور آشپزی : انواع کباب و کوفته
- مواد لازم : پیاز, فلفل سبز, گوجه فرنگی, گوشت, ماست
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم پزشکیان ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ستاد انتخابات کشور
تهران قتل هواشناسی آموزش و پرورش شهرداری تهران سازمان هواشناسی پلیس محیط زیست طلاق سیل بارش باران ازدواج
قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا دولت سیزدهم خودرو دلار حقوق بازنشستگان بازار خودرو بورس قیمت سکه بازنشستگان بانک مرکزی
تلویزیون سینما سینمای ایران بازیگر علیرضا قربانی دفاع مقدس رسانه ملی کتاب موسیقی شهید سریال رامبد جوان
هوش مصنوعی ماهواره الکترونیک وزیر علوم باتری
رژیم صهیونیستی اسرائیل جو بایدن غزه آمریکا فلسطین روسیه دونالد ترامپ جنگ غزه لبنان ترکیه ترامپ
پرسپولیس استقلال فوتبال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس لیگ برتر علیرضا بیرانوند بازی باشگاه استقلال آلمان نقل و انتقالات سپاهان
الکامپ نمایشگاه الکامپ ربات سرعت اینترنت موبایل همراه اول اینترنت فناوری وزیر ارتباطات عیسی زارع پور فیبر نوری اپل
ورزش کاهش وزن گردش خون سرطان سکته مغزی فشار خون قند خون گرمازدگی