دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه سیر داغ مجلسی و ترد
سیر تازه، گیاهی مفید است که در فصل بهار وارد بازار میشود. سیر، گیاهی پرخاصیت است به گونهای که امروزه عصاره، قرص و کپسول این گیاه جادویی در داروخانهها یافت میشود. برای آشنایی با خواص سیر به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص سیر و فواید دارویی و درمانی آن
سیر، در تهیه اکثر خورشها و غذاهای ایرانی و فرنگی جایگاه خاصی دارد. در واقع میتوان گفت سیر حکم ادویه را دارد و میتواند در طعم و مزه غذا تاثیر به سزایی داشته باشد. سیر، سیر داغ و پودر سیر، هم در تهیه غذاهای سنتی مانند آش رشته و میرزا قاسمی و هم در تهیه اکثر فست فودها مانند سوسیس و کالباس نقش مهمی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سیر داغ ترد مجلسی که کاربرد آن در تزیین انواع غذاهاست و نکات مهم و اصولی تهیه آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه سیر داغ مجلسی
سیر | 500 گرم |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن جامد | 5 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سیر داغ ترد مجلسی
- ابتدا سیرها را پوست گرفته، قسمت سفت ته آنها را جدا کرده و بشویید، سپس روی یک دستمال نخی پهن کنید تا آب آنها گرفته شده و کاملا خشک شوند.
- سیرها را پس از خشک شدن با یک رنده تیز، رنده کنید.
- برای رنده کردن سیرها از حرکت رفت و برگشتی استفاده نکنید، یعنی فقط سیر را در جهت بالا به پایین بکشید (از پایین به بالا نکشید) چون در غیر اینصورت سیرها له شده و موقع سرخ شدن حسابی به هم می چسبند.
- در یک ماهیتابه با دیواره بلند، به اندازه ای روغن بریزید که روی سیرها را بگیرد.
- ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود و وقتی از داغ شدن روغن مطمئن شدید نصف قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کنید تا سیر داغ شما رنگ طلایی پیدا کند.
- سیرهای رنده شده را در روغن ریخته، حرارت را کمی زیاد کنید و با یک چنگال هر چند ثانیه یکبار هم بزنید.
- سیرها از اطراف به سمت مرکز در حال سرخ شدن هستند پس مرتب هم بزنید و آنها را جابجا کنید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.
- سیرها در ابتدا چسبنده هستند ولی هر چه سرخ شوند سبک شده و از چسبندگی آنها کم میشود.
- وقتی رنگ سیرها طلایی شد، ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و سیرها را سریع در یک سبد فلزی بریزید تا روغن آن خالی شود.
- سیرها را در سبد باز کنید، چون داغ هستند و اگر روی هم باشند به هم میچسبند.
- پس از اینکه روغن سیرها گرفته شد، آنها را بر روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید تا خنک شوند و روغن آنها کاملا گرفته شود.
- روغن سیرها باید کاملا گرفته شود به صورتی که اگر آن را در دست گرفتید، دست چرب نشود و کاملا ترد باشد.
- سیر داغ را پس از آماده شدن در ظرف شیشهای در دار ریخته، درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید و یا در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه سیر داغ مجلسی و ترد
- برای رنده کردن سیر می توانید به سلیقه خود از رنده ریز یا درشت استفاده کنید یا حتی سیرها را به صورت ورقهای خرد کنید.
- برای تهیه سیر داغ بهتر است از روغن جامد استفاده کنید.
- برای نگهداری سیر داغ به مدت طولانی آن را در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنید ولی دقت داشته باشید که سیر داغ فریز شده نسبت به سیر داغ تازه دارای عطر و بو و ارزش غذایی بسیار پایینتری است. بنابراین بهتر است سیر را به صورت تازه به تازه سرخ کرده و مصرف کنید.
- مهم ترین نکته در تهیه سیر، خرید سیر تازه است. سیر تازه سیری است که جوانه نزده باشد، البته جوانه زدن سیر نشانه فساد آن نیست بلکه نشان دهنده کهنه بودن است، بنابراین سیرهای جوانه زده را پوست گرفته، جوانه آن را خارج کرده و بقیه آن را مصرف کنید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست