شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟


شاید مواجه شدن با یک کیک خامه‌ای خوش‌رنگ و بو و پرهیز از خوردن آن کار چندان آسانی نباشد اما گاه انسان از نظر سلامتی در شرایطی قرار می‌گیرد که این دست کشیدن از خوراکی‌های شیرین برایش ضروری می‌شود. بله درست حدس زده‌اید، صحبت از دیابت است. بیماری دیابت که اصطلاحا به آن مرض قند هم می‌گویند زمانی ایجاد می‌شود که بدن در تولید یا مصرف انسولین ناتوان باشد. این بیماری به صورت دیابت نوع یک و نوع دو بروز می‌کند و لازم است فرد بیمار به صورت دایمی از داروهای کنترل‌کننده قند خون استفاده کند. در کنار درمان‌های دارویی که ضروری و لازم می‌باشد داشتن یک رژیم غذایی مناسب و همچنین داشتن فعالیت بدنی روزانه به تعادل قند خون در بدن کمک می‌کند. در ادامه قصد داریم شما را با داروهای خوراکی کنترل‌کننده قند خون تحت عنوان قرص دیابت آشنا کنیم.
 


بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟ | وب

 
درمان دیابت با داروهای گیاهی

به طور طبیعی قند خون طبیعی در حالت ناشتا بین 110 تا 126 است. مرض قند یا دیابت، بیماریی است که میزان قند خون از حالت طبیعی بالاتر رفته است. اگرچه دلایل ابتلا به دیابت مختلف است اما به طورکلی هرگونه اختلال و نقص در عملکرد سایر هورمون‌ها که به طور مستقیم روی سوخت و ساز، تجزیه و مصرف قند موثرند می‌تواند در ایجاد بیماری دیابت موثر باشد. اگرچه برای بیماری دیابت علاوه بر درمان‌های دارویی روش‌های درمان خانگی و گیاهی هم وجود دارد اما باید بدانید استفاده از داروهای گیاهی برای درمان این بیماری و روش‌های درمان خانگی دیابت، بیشتر جنبه پیشگیری از این بیماری را دارد و افراد مبتلا به این بیماری بایستی حتما زیر نظر پزشک مداوا گردند. در لینک زیر به معرفی برخی از گیاهان و خوراکی‌های دردسترس و مفید برای کاهش قند خون پرداخته‌ایم.


بیشتر بدانید: درمان خانگی دیابت (درمان دیابت با داروهای گیاهی)


 معرفی برخی از انواع قرص دیابت

1. قرص رپاگلینید


بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟ | وب
 

قرص رپاگلینید (Repaglinide) از داروهای ضد دیابت خوراکی است که جهت کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تجویز می‌شود. سردرد، درد قفسه سینه و مشکلات گوارشی برخی از عوارض مصرف این دارو می‌باشد. این دارو همانند سایر داروهای کاهش‌دهنده قند خون توانایی ایجاد عارضه افت قند خون را دارد. بنابراین باید میزان مصرف آن حتما توسط پزشک و با توجه به ضعف و شدت بیماری فرد تعیین گردد. توجه داشته باشید که مصرف این دارو در بیماران کبدی و کلیوی با احتیاط باید باشد.

عوارض قرص رپاگلینید شامل سردرد، درد قفسه سینه، سینوزیت، یبوست، تهوع، اسهال، استفراغ، عفونت دستگاه تنفسی و ادراری، اختلالات گوارشی و دندان درد می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.


بیشتر بدانید: آشنایی با داروی رپاگلینید و موارد مصرف آن


2. قرص متفورمین


بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟ | وب
 

قرص متفورمین (Metformin) که با نام‌های دیگری همچون گلوکوفاژ، متوور، متفورمکس یا مینومتفورمین شناخته می‌شود به عنوان کاهنده قند خون در درمان دیابت نوع دو (دیابت غیروابسته به انسولین) به کار می‌رود. تهوع و بی‌اشتهایی برخی از عوارض این دارو است. متفورمین مقاومت به انسولین را در بیماران دیابتی کم می‌کند. درواقع متفورمین نمی‌گذارد قند از کبد وارد جریان خون شود و هنگامی که قبل از صرف غذا، این دارو مصرف شود به مقدار قابل توجهی از افزایش قند خون جلوگیری می‌کند. میزان مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد.

عوارض قرص متفورمین شامل یپوگلیسمی، بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ، نفخ، تولید گاز بیش از حد در روده‌ها، اسهال، خستگی، دردهای عضلانی، تنگی نفس، خواب‌آلودگی، معده درد، تشنج،‌ لرزش بدن‌،‌ کوتاهی تنفس،‌ اختلال در صحبت کردن، اختلالات رفتاری، اختلال در تمرکز حواس،‌ چرت زدن، کم شدن قدرت بدنی و بی‌قراری، اضطراب، تاری دید، احساس تنگی در قفسه سینه و عرق سرد می‌باشد.

درصورتیکه قصد دارید این دارو را به عنوان قرص دیابت مصرف کنید، بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی عوارض این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.


بیشتر بدانید: قرص متفورمین چیست؟ (عوارض قرص متفورمین)


3. قرص گلی بن کلامید


بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟ | وب

قرص گلی بن کلامید (Glibenclamide) نوعی قرص دیابت است که در درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع دو (غیر وابسته به انسولین) استفاده می‌شود. مصرف طولانی مدت گلی بن کلامید مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد و به همین دلیل در بسیاری از مواقع گلی بن کلامید همراه با متفورمین استفاده می‌شود. معمولا برای بیماران دیابتی چاق کمتر از گلی بن کلامید استفاده می‌شود چون این دارو باعث بروز افزایش وزن می شود. این دارو حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

عوارض قرص گلی بن کلامید شامل افت قند خون، افزایش وزن،  سردرد، تهوع، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست و افزایش وزن، افت هوشیاری، تشنج، زردی چشم‌ها یا پوست، تیرگی ادرار یا کمرنگی مدفوع، تب، گلودرد، بثورات جلدی، خارش یا کهیر، تورم زبان، لب‌ها یا صورت، حساسیت به نور آفتاب، خونریزی یا کبود شدگی غیر معمول می‌باشد. 


5.قرص گلوتازون

 
بهترین قرص برای کنترل دیابت چیست؟ | وب

قرص گلوتازون (Glutazone) با نام دیگر (پیوگلیتازون) یک داروی کنترل‌کننده قند خون است که در کنترل بیماری دیابت نوع دو در کنار ورزش و رژیم غذایی به کار می‌رود. این دارو مقاومت محیط نسبت به انسولین را کاهش داده و سلول‌ها را نسبت به عمل انسولین حساس می‌کند. گلوتازون مقاومت محیط نسبت به انسولین را کاهش می‌دهد و سلول‌ها را نسبت به عمل انسولین حساس می‌کند. این دارو روی گیرنده‌های هسته سلول اثر می‌کند و شروع تاثیرات آن میان 4 تا 6 هفته طول می‌کشد.

اين دارو روي گيرنده هاي هسته سلول اثر مي کند و شروع تاثيرات آن ميان 4 تا 6 هفته طول مي کشد.
سلامت نیوز: گلوتازون ، داروي جديد درمان ديابت
اين دارو روي گيرنده هاي هسته سلول اثر مي کند و شروع تاثيرات آن ميان 4 تا 6 هفته طول مي کشد.
سلامت نیوز: گلوتازون ، داروي جديد درمان ديابت
 

عوارض قرص گلوتازون شامل مشکلات در دندان‌ها، ورم پاها یا ساق پا، افزایش وزن، تاری دید، خشکی دهان، خستگی، گرگرفتگی، پوست خشک، استشمام بوی میوه از تنفس، افزایش گرسنگی و تشنگی، افزایش ادرار، عدم هوشیاری، تهوع، درد معده، تعریق، اشکال در تنفس، کاهش وزن بی‌دلیل، استفراغ، سرفه، تب، سردرد، درد ماهیچه، آبریزش یا گرفتگی بینی و گلو درد می‌باشد.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


گروه سلامت وب



همچنین مشاهده کنید