دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
14 اصلی که باید پیش از ازدواج رعایت شود
اصولی که به ازدواج موفق کمک میکند
موارد زیر مهمترین اصول ازدواج اند که لازم است پیش از ازدواج در نظر گرفت:
منظور از اصل کفویت آن است که عوامل موثر در ازدواج در دختر و پسر هماهنگ باشد. یعنی دختر پسر از نظر فرهنگی، عقاید مذهبی، عقاید سیاسی، قومیت، اختلاف سنی، سطح تحصیلات و... تا حد امکان به یکدیگر نزدیک باشند.
منظور از اصل جامعیت در اصول ازدواج آن است که ممکن است همه عوامل هماهنگ باشند ولی یک یا چند مورد هماهنگ نباشند. در چنین حالتی باید توجه داشت عوامل اثرگذار دو نوع است؛ یکی عواملی که هماهنگی آنها به طور نسبی الزامی است و دیگری عواملی که میتواند یکی دیگری را تکمیل کند. به عنوان مثال یک دختر کمرو ممکن است با یک پسر سرزنده که اهل بگو بخند است به این علت ازدواج کند که کم حرفی او را شوهرش تکمیل کند ولی اگر موضوع تفاوت سن مطرح باشد مثلاً یک مرد 40 ساله با هیچ عاملی نمیتواند یک دختر ۲۲ ساله را ارضا نماید. بنابراین هر عامل تاثیرگذاری باید جداگانه بررسی شود.
انجام ازدواج به صورت شتابزده و عجولانه و بدون شناخت کافی سپردن سرنوشت به دست تصادف و قضا و قدر است و پایانش تباهی است. همچنین عدم استفاده از فرصتهای مناسب و کمال گرایی افراطی در ازدواج ممکن است موجب از دست دادن موقعیتهایی شود که پس از گذشت زمان و بالا رفتن سن قابل جبران نباشد.
یکی از مواردی که در زندگی زناشویی اهمیت دارد استقلال در زندگی است. این موضوع را باید قبل از انجام عقد و نامزدی مشخص کرد. زندگی با پدرشوهر و مادرشوهر یا پدرزن و مادرزن، نتیجهاش اختلاف و ناشادی است. زندگی در یک اتاق بهتر از زندگی در باغی است که مادرشوهر در آن سکونت دارد.
وابستگی عاطفی زوجین به خانواده بعد از ازدواج
بسیاری از اوقات در دوران نامزدی و قبل از آن مواردی که کفویت وجود ندارد و یا از نظر خصوصیات اخلاقی، پسر و دختر تفاهم ندارند. در این موارد والدین و اطرافیان به دختر و پسر القا میکنند که به مرور زمان مشکلات حل خواهد شد. این نصایح به اصطلاح پدرانه یا دوستانه ضمانت اجرایی ندارد و سرنوشت زندگی را نمیتوان به امیدی داد که نقش بر آب است. از اصول ازدواج این است که ملاک، حال در نظر گرفته شود نه امید به تغییرات آینده.
سنتی با ارزش است که منطقی و قابل توجیه باشد، سنتهای غیر منطقی مانند ازدواج به ترتیب سن، ازدواج خویشاوندی با این استدلال که عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان بستهاند و مواردی از این قبیل سرنوشت زندگی را به دست اوهام سپردن است. خانوادهها باید از تبعیت از سنتهای غلط دور شوند و زیر بار چنین فشارهایی نروند.
منظور از یکسونگری آن است که پسر یا دختر تحت تاثیر یک عامل مثلاً زیبایی، ثروت و مشابه آن عقل و هوش خود را از دست بدهند و تحت تاثیر احساسات عجولانه تصمیم به ازدواج بگیرند. پسر و دختر باید در هنگام انتخاب همسر به همه عوامل تاثیرگذار توجه کنند.
در مواردی پدر و مادر یا خویشاوندان با دیدگاههای شخصی خویش میخواهند به پسر یا دختر خوب همسری را تحمیل کنند که مناسب نیست. این پدران و مادران به استناد آن که مثلا دخترعمویت ثروتمند است یا استدلالهایی از این قبیل فرزند خود را برای ازدواج تحت فشار میگذارند. از اصول ازدواج صحیح این است که خانوادهها از اینگونه تحمیلها دست برداشته و دختر و پسر به هیچ عنوان نباید زیر بار ازدواج تحمیلی بروند.
نحوه ی برخورد با انتخاب های عشقی نامناسب فرزندان
بعضی از خانوادهها در دوران نامزدی و یا زمان عقد شرایط غیرعادی به خواستگار پیشنهاد میکنند و شرط عقد را موکول به آن مینمایند. پیشنهادهایی ناخوشایند و سلطه جویانه مانند مهریههای سنگین که پذیرش آن قابل توجیه نیست. گاه نیز چنین شرایطی از طرف پسر عنوان میشود. مثل اینکه همسرش باید از مادرش پرستاری کند یا حقوق خود را اگر شاغل است در اختیار مرد بگذارد و از این قبیل شرایط که قبول آن از طرف دختر پیامدهای غیرقابل قبولی خواهد داشت.
مراحل ازدواج شامل زمان قبل از نامزدی، نامزدی و عقد برای شناخت بهتر و ارزیابی مناسب یا نامناسب بودن پیوند زناشویی است. از اصول ازدواج است که در هر یک از این مراحل که دختر یا پسر به جایی برسد که ازدواج مناسب نیست، عقبگرد و انصراف از ادامه مراحل بعدی ضروری است. برگشت از نیمه راه ضرر، نفع است.
پسر و دختر در پایان هر مرحله از مراحل ازدواج باید وضعیت خود را در رابطه با طرف مقابل ارزیابی کنند. نقاط گذر عبارتند از نامزدی، عقد و عروسی که در صورتی باید از این مراحل بگذرند که ارزیابی انجام شده نتایج مثبت داشته باشد.
ممکن است پسر و دختر از هر لحاظ هم کفو و با توجه به همه اصول، ازدواج آنان مناسب باشد ولی باید در نظر داشت که آنها به تنهایی زندگی نخواهند کرد. خانوادههای دو طرف نیز باید همخوانی داشته باشند زیرا آنها در طول زندگی با یکدیگر معاشرت داشته و کم و بیش زندگی آنان به هم مربوط میباشد.
بعضی افراد به علت تعصب مذهبی، اخلاقی، عقیدتی و احتیاطهای شرعی، نادیده به ازدواجی مبادرت میکنند و یا دست به ازدواج ایثارگرانه میزنند و یا معتقدند که همسر سید بگیرند و لو نامناسب باشد. اینگونه ازدواجها فرجام خوبی نخواهد داشت و دیر یا زود با ناسازگاری مواجه میشود و در پارهای موارد به طلاق میانجامد.
نظر به اینکه ازدواج و زناشویی اعم از مراحل قبل از ازدواج یا بعد از آن در رابطه با کل خانواده مطرح است لذا تا جایی که امکان دارد باید در موارد ضروری با شرکت اعضای خانواده طرفین مشاوره پیش از ازدواج صورت بگیرد. مشاوره کمک میکند که خانوادههای پسر و دختر در جریان نامزدی و عقد و مسائل مربوط به آن قرار بگیرند و تصمیم مناسبتری اتخاذ کنند.
برگرفته از: کتاب آموزش و مشاوره قبل از ازدواج
گروه روانشناسی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست