پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
چگونه نفوذ کلام خود را افزایش دهیم؟
ما در دورانی زندگی میکنیم که ویژگی آن این است که همه در تلاش متقاعد کردن دیگران هستند. اما چرا برخی در این کار موفقترند و برخی ضعیف عمل میکنند. شاید شما هم گاهی احساس کنید که نادیده انگاشته میشوید و نمیتوانید آنچه را که مدنظر دارید به خوبی و به شکلی که پذیرفته شود بیان کنید. برای تقویت نفوذ کلام خود این مقاله را بخوانید.
راهکارهایی برای افزایش نفوذ کلام
1- قاطعیت داشته باشید
بگذارید دیگران بدانند نظر شما چیست و اگر میدانید نظرتان درست است از آن کوتاه نیایید. اگر نظرتان برایتان مهم است به هیچ وجه در بحث از عباراتی مثل «هرچه شما بگویید» استفاده نکنید. شما با عدم قطعیت به دیگران اجازه میدهید به جای شما تصمیم بگیرند.
یادتان باشد لبخند و روی گشاده بهترین روش برای قاطعیت سالم و درست است. مراقب باشید هیچگاه در بحث صدایتان را بالا نبرید و شمرده و آرام حرف بزنید. اگر دیدید فرد مقابل شما دارد کنترلش را از دست میدهد، او را به آرامش دعوت کنید و بعد صحبت را از سر بگیرید. اگر در به خرج دادن رفتار قاطع دقت نشود ممکن است به پرخاشگری تعبیر شود. اما این دو تفاوت اساسی با هم دارند. کسی که قاطع است دوستداشتنی است. او با اعتماد به نفسی که دارد میتواند حرف خود را بزند و حق خود را بدون ضایع کردن حق دیگران بگیرد.
2- صراحت کلام داشته باشید
برای افزایش نفوذ کلام، حرف خود را صریح و مستقیم بگویید. به یاد داشته باشید لازم است در بحث صریح باشید. مهارت نه گفتن را بیاموزید و اگر با چیزی مخالف هستید، به طور قاطع نه بگویید. بهانهآوردن و به اصطلاح پیچاندن موضوع کمکی به شما نخواهد کرد. در صحبت مجهولانه احتمال کمتری وجود دارد که فرد به شما گوش دهد. برای مثال، اگر شما از کسی میخواهید که کاری برایتان انجام دهد، یک درخواست واضح و قاطعانه احتمالا نتیجه بهتری نسبت به یک درخواست مبهم و مجهول خواهد داشت. ارتباط واضح و مستقیم میتواند به شما کمک کند تا ارتباط مؤثرتری برقرار کنید.
3- حرف خود را مستقیم و مختصر بیان کنید
وقتی میخواهید چیز مهم و جالبی بگویید، اغلب توضیح کمتر در موردش میتواند موثرترین راه برای بیانش باشد. اگر سعی کنید حجم بالایی از جزییات را بگویید یا برای مدتی طولانی صحبت کنید، احتمال دارد که علاقه فرد یا توجهاش را از دست بدهید. قبل از شروع به صحبت، فکر کنید از چه راههایی میتوانید حرفتان را مختصرتر بیان کنید. برای این کار، باید در مورد آنچه میخواهید بگویید، اعتماد به نفس داشته باشید.وقتی فهم خوبی از مطلبی داشته باشید، میتوانید آن را مختصر و کوتاه بیان کنید.
4- اغراق نکنید
اگر همیشه در حال اغراق هستید، تعجبی ندارد که افراد کمتر شما را جدی بگیرند و نفوذ کلام خود را از دست بدهید. معمولا استفاده مکرر و بیجا از کلماتی مثل «هرگز» یا «همیشه»، نشان میدهد شما تمایل به اغراق دارید. اگر دوستتان گاهی دیر بر سر قرار ملاقات میرسد، نگویید: «تو همیشه دیر میرسی. این خیلی اعصاب خردکنه.» سعی کنید فقط واقعیت را بیان کنید. اگر دوستتان دو بار پشت سر هم دیر رسید، بگویید: «مثه دفعه قبل، دوباره دیر رسیدی.»
5- جایی که لازم است اصرار کنید
گاهی مجبورید «اصرار کنید» تا طرف مقابل را وادار به گوش دادن بکنید و بتوانید حرفتان را بزنید. اگر با کسی صحبت میکنید که به سادگی حواسش پرت میشود یا شنونده خوبی نیست، اصرار میتواند واقعا مفید باشد. تکرار چندباره حرفهایتان میتواند عذابآور باشد، اما وقتی تنها راهی باشد که طرف مقابل حرفتان را بشنود، ارزش دارد.
6- بر نکتهای که میخواهید بگویید، تمرکز کنید
صحبتهای طولانی در مورد مسایل مختلف، میتواند باعث شود علاقه افراد به آنچه میگویید کمتر شود و مخاطبتان از بحث منحرف شود. بهترین کار، حفظ تمرکز مکالمه بر روی یک مسئله است، مخصوصا اگر در یک مکالمه کاری هستید یا در مورد موضوعی با یک دوست، همسر یا عضوی از خانوادهتان بحث میکنید. اگر موضوع را عوض کنید و تمرکزتان را از دست بدهید، طرف مقابل شاید این کار را نشانه عدم علاقهی شما به موضوع مورد بحث تلقی کند. حفظ تمرکز بر روی موضوع، نشاندهنده احترام برای افرادی است که در حال صحبت با ایشان هستید.
7- به زبان بدن و ارتباط چشمی اهمیت دهید
زبان بدن یکی از عوامل مهم در نفوذ کلام است.ارتباط چشمی بخش مهمی از مکالمات غیرشفاهی است. فقط با نگاه کردن به یک فرد، تا حدی نشان میدهید که به شنیدن حرفهایش علاقه دارید. تحقیقات نشان میدهد که وقتی کسی به ارتباط چشمی پاسخ میدهد و متقابلا به طرف مقابل نگاه میکند، معمولا نشاندهنده پذیرش یک دعوت است و قطع ارتباط چشمی اصولا به معنای رد کردن آن دعوت است. افرادی که با طرف مقابل خود ارتباط چشمی برقرار میکنند، معمولا باورپذیرتر و جدیتر تلقی میشوند. سعی کنید ارتباط چشمیتان را با فردی که صحبت میکنید، حفظ کنید. اما مراقب باشید به طرف زل نزنید.
8- مخاطب خود را بشناسید
اگر میخواهید فردی خوشبیان و با نفوذ کلام باشید و مطمئن باشید که افراد به آنچه میگویید گوش میدهند، مهم است که بفهمید با چه کسانی صحبت میکنید. اگر میخواهید افراد را به موضوعی تشویق کنید که کاملا با آن بیگانه هستند، کار دشواری در پیش خواهید داشت. پرسشهای ساده از مخاطبان به شما کمک میکند. برای مثال، اگر در مورد یک گزارش جدید صحبت میکنید، میتوانید بپرسید که چه کسی گزارش را خوانده است.
9- شنونده خوبی باشید
شنونده خوب بودن، بخش مهمی از خوشبیان بودن است. چه در یک مکالمه جدی با یک فرد و چه در حال بحث کاری با همکارانتان، تلاش برای گوش دادن و درک دغدغههای افراد، بسیار مفید است. اگر احساس میکنید فردی که با وی صحبت میکنید به درستی به شما پاسخ نمیدهد، برای یک لحظه توقف کنید و فقط گوش دهید. وقتی طرف مقابل صحبت میکند ارتباط چشمی را حفظ کنید و سعی کنید متمرکز باقی بمانید. قبل از اینکه سعی کنید خود را به طرف مقابل بفهمانید، سعی کنید وی را بفهمید. قضاوت نکنید.
10- با مخاطبتان وجه اشتراک پیدا کنید
اگر میخواهید نفوذ کلام داشته و ایدههایتان را جدی بگیرند، بسیار مفید است که تلاش کنید وجه اشتراکی با مخاطبانتان پیدا کنید. اگر بتوانید صحبت خود را فراگیرتر کنید و مستقیمتر با دغدغههای مخاطبتان ارتباط برقرار کنید، آنها احتمالا نسبت به آنچه میگویید پذیراتر خواهند بود. احتمال بیشتری وجود دارد که بتوانید با افرادی که ذهنیت مشابهی با شما دارند، دارای تجربیاتی مشترک با شما هستند یا چشماندازشان مشابه شماست، رابطه موثرتری داشته باشید.
11- به زبان بدن دیگران توجه کنید
سعی کنید به نشانهها غیرکلامی از سوی افرادی که با آنها صحبت میکنید، توجه کنید. اگر زبان بدن و حالاتی را تشخیص دهید که نشاندهنده از دست دادن توجه مخاطب به شماست، میتوانید تلاش کنید تا نکته خود را سریعتر بیان کنید یا مستقیمتر با افرادی که بیعلاقه به نظر میرسند، ارتباط برقرار کنید. برای مثال اگر فردی پشتش را به شما کند یا عقبنشینی کند، شاید به معنای از دست دادن علاقهاش به مکالمه باشد یا عدم ارتباط چشمی نشان میدهد که فرد به شما گوش نمیدهد یا علاقهای به موضوع ندارد. شاید حتی به معنای اضطراب و احساس عدم راحتی فرد باشد.
12- انتظارات بیجا نداشته باشید
شما نمیتوانید توقع داشته باشید تمام جمع مطابق نظر شما رفتار کنند. بنابر این لازم است حد و حدود خود را بشناسید. نباید در بحث از کسی انتظار بیجا داشته باشید. برای نظرتان دلیل بیاورید. اگر گفتههای شما به ضرر کسی تمام شد که مقابلتان نشسته سعی کنید با او همدلی کنید. برای مثال اگر نمیخواهید با همسرتان به مهمانی بروید اول به طور قاطع بگویید: «من دوست ندارم بیایم» بعد دلیل واقعی بیاورید: «چون باید به دوستم که بیمار است سر بزنم.» سپس همدلی کنید: «میدانم که تو دوست داری بروی و من معذرت میخواهم.»
با تمرین راهکارهای گفته شده و بالابردن اعتماد به نفس خود میتوانید نفوذ کلام خود را افزایش دهید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست