چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ناسازگاری خون مادر و جنین چیست؟ (ناسازگاری RH مادر و جنین)
در اوایل بارداری آزمایش خونی از شما گرفته میشود تا مشخص شود آیا یک پروتئین خاص به نام Rh در خونتان وجود دارد یا خیر. اگر وجود داشته باشد شما Rh+ هستید مثل 85 درصد جمعیت امریکا. اما اگر این پروتئین در شما وجود نداشته باشد این مساله میتواند برای پزشک شما نشانهای مبنی بر احتمال وجود ناسازگاری خون مادر و جنین باشد.
داشتن خون Rh- در حالت کلی مشکلی در بارداری ایجاد نمیکند مگر آنکه خون پدر نوزاد Rh+ باشد. در این حالت خاص، احتمال این وجود دارد که خون فرزند شما نیز Rh+ باشد که در این صورت خون شما و فرزندتان باهم ناسازگار است. (اگر هردوی شما Rh- باشید مشکلی پیش نمیآید)
در طی بارداری ممکن است گلبولهای قرمز خون جنین با عبور از جفت وارد جریان خون شما شود. این پدیده معمولا در بارداری اول مشکلی ایجاد نمیکند، اما اگر این بارداری دومتان با یک جنین Rh+ باشد، این احتمال وجود دارد که گلبولهای قرمز خونتان این گروه خونی را شناسایی کرده و به مقابله با آن بپردازند و یک سیستم ایمنی بر علیه فرزند درون شکمتان ایجاد نمایند زیرا که خون Rh- شما نمیتواند گلبولهای Rh+ را تحمل نماید. (این اتفاق ممکن است پس از یک سقط عمدی یا از دست دادن جنینی با Rh+ اتفاق بیافتد.) پزشک شما برایتان تزریق روگام را که یک گلوبین مقاوم به Rh است تجویز میکند. این ماده با توقف تولید آنتی بادیهایی که ممکن است به سلولهای خون فرزندتان حمله کنند عمل میکند. این تزریق عملا در هفتهی بیست و هشتم بارداری انجام میپذیرد و در ادامهی آن تزریق دیگری 72 ساعت پس از تولد دریافت میکنید. (اگر آزمایش خون فرزندتان نشان دهد که Rh خونش مثبت است.) اگر Rh خون شما منفی باشد و در طی بارداری دچار خونریزی گردید و یا عملی مثل آمینوسنتز که در آن احتمال انتقال سلول های خون وجود دارد را انجام دهید، ممکن است پزشکتان برای شما تزریق روگام درنظر بگیرد.
اگر بدن شما این واکنش دفاعی را داشته باشد و تزریق روگام انجام نپذیرد، سلولهای خون شما با گلبولهای Rh+ خون فرزندتان مانند ویروس یا عوامل خارجی مهاجم برخورد میکنند و برای دفاع در برابر آنها آنتیبادی تولید مینماید. این آنتیبادیها میتوانند از جفت عبور کرده و گلبولهای قرمز خون فرزندتان را از بین ببرند. در نتیجهی این عمل جنین به کمخونی شدید قبل از تولد مبتلا می شود. در درصد پایینی از موارد، این فرآیند ممکن است منجر به مرگ جنین گردد.
تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست