چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بیوگرافی آزیتا حاجیان، همسر سابق محمدرضا شریفی نیا
ورود به دنیای بازیگری
آزیتا حاجیان در سال ۱۳۵۴ فعالیت خود را درزمینهٔ ی بازیگری؛ با بازی در نمایش خورشید خانوم آفتاب کن شروع کرد. از دیگر نمایشهای وی میتوان به «ژاندارک»، «نمایش بیکلام»، «بهرام چوبیه»، «نسل آواره» و «دایره گچی قفقازی» و … اشاره کرد.
حاجیان فعالیت در سینما را با بازی در فیلم درد عروسکها شروع کرد. دزد عروسکها به کارگردانی محمدرضا هنرمند در سال ۱۳۶۸ و بازیگری اکبر عبدی، آزیتا حاجیان و مهراوه شریفینیا ساخته شد.
وی در سال ۱۳۷۷ در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برای بازی در فیلم روبان قرمز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بخش بینالملل شد. روبان قرمز به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۷۷ ساخته شد و در دیماه ۱۳۷۸ در سینما اکران شد.
بازی در سریال کیمیا
سریال کیمیا به کارگردانی جواد افشار ساخته شد. این مجموعه علاوه بر تهران، آبادان، خرمشهر و دیگر مناطق استانهای جنوبی در کشور گرجستان بهویژه پایتخت آن تفلیس نیز تصویربرداری است. سریال کیمیا در ۱۱۰ قسمت ۵۰ دقیقهای تهیهشده است و از این نظر بعد از سریال نقطهچین، طولانیترین سریال ایرانی است. این مجموعه تلویزیونی از ۴ مهر ۱۳۹۴ از شبکه دو سیما به روی آنتن رفت؛ و تا ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ پخش آن ادامه داشت. آزیتا حاجیان در این سریال نقش «مهری» مادر کیمیا را بر عهده داشت و در فاز اول و دوم این سریال حضور داشت.
ازدواج و همسر آزیتا حاجیان
آزیتا حاجیان در سال ۱۳۵۸ در سن ۲۲ سالگی با محمدرضا شریفینیا ازدواج کرد که این زوج هنرمند صاحب دو دختر به نامهای مهراوه شریفینیا و ملیکا شریفینیا شدند. این زوج پس از سی سال زندگی مشترک در سال ۱۳۸۸ به دلایل نامعلوم از یکدیگر جدا شدند.
ازدواج دوم
حاجیان برای دومین بار در سال ۱۳۸۹ با محمد کریمی هراتی ازدواج کرد. آزیتا حاجیان میگوید: همسرم آقای هراتی در سال ۱۳۵۶ همدانشگاهی من در دانشکده هنرهای دراماتیک بودند، ایشان طراح صحنه تئاتر هستند و دریکی از نمایشها كه من نقش ژاندارک را بر عهده داشتم بهعنوان طراح صحنه در كنار گروه حضور داشتند. ایشان با یكی از دوستان خوب من كه همدانشگاهی ما بود ازدواج كردند و به خارج از كشور مهاجرت كردند، اما متأسفانه همسر ایشان براثر بیماری از دنیا رفتند و ایشان دوباره چند سال پیش به ایران بازگشتند. آقای هراتی علاوه بر اینكه رشته طراحی داخلی را در كانادا خواندهاند، فارغالتحصیل رشته معماری نیز هستند و بهطور حرفهای نقاشی میكنند.
دختران آزیتا حاجیان
مهراوه و ملیکا شریفینیا دختران حاجیان هستند. در سریال کیمیا، در کنار مهراوه نقش مادر و دختر داشتند.
وی در مورد دخترانش میگوید:
دخترم مهراوه در دوران كودكی خیلی بچه آرامی بود و كارهایش را خودش انجام میداد و بهاصطلاح از كودكی بهنوعی روی پای خودش بود. آنقدر خوب درس میخواند كه من از كلاس سوم نمیفهمیدم چه زمانی امتحان دارد، همیشه نمرههایش در اكثر درسها بیست بود و هر وقت هم به مدرسه مراجعه میكردم اولیای مدرسه مرتب از او تمجید میكردند؛ اما دختر دیگرم ملیكا برعکس مهراوه، دوران كودكی پرجنبوجوشی داشت و بهاصطلاح شیطون بود. در چهارچوب كلاس قرار نمیگرفت و درنتیجه بعضیاوقات با معلمها بحث میكرد. یکبار رفتم مدرسه برای رسیدگی به امور تحصیلی ملیكا كه یكی از معلمها داشت از دست او گریه میكرد و میگفت ملیكا سر كلاس از من ایراد میگیرد كه: خانم شما دارید شعر را اشتباه میخوانید، چهارچوبهای موجود در مدرسه ملیكا را اذیت میكرد و مدام دوست داشت از این چهارچوبها خارج شود، الان هم كه باهم صحبت میكنیم به من میگوید اگر بچهدار شوم خودم بهش درس میدهم.
روحیات مهراوه و ملیكا باهم خیلی متفاوت است. بخشی از این تفاوت روحیات به تقسیم ژن برمیگردد، ملیكا یکسری از ژنها را گرفته و مهراوه همژنهای دیگری را، نمیتوان گفت كه ملیكا یا مهراوه صد درصد به من یا كاملاً به پدرشان شبیه هستند. فكر میكنم این دو هم از من و هم از پدرشان خصوصیاتی در خوددارند و در اصل مخلوطی از ما دو هستند. البته روحیات انسان اكتسابی هم هست، مهراوه در دوره دیگری بزرگ شد، از یکسالگی تا هفتسالگیاش را در شرایط سختتری سپری كرد، اما ملیكا دوره یکسالگی تا هفتسالگیاش را در شرایط آسودهتری گذراند بنابراین شاید ملیكا نسبت به دنیای پیرامونش خیلی احساس امنیت میكند و مهراوه سختیهای دنیا را از همان بچگی تجربه كرده است.
کارنامه هنری آزیتا حاجیان
مجموعههای تلویزیونی
- ۱۳۹۴ کیمیا
- ۱۳۹۰ تا ثریا
- ۱۳۸۷ آینههای نشکن
- ۱۳۸۷ دومین انفجار
- ۱۳۸۶ ساعت شنی
- ۱۳۸۰ آخرین روزهای شاد بودن
- ۱۳۸۰ سفر سبز
- ۱۳۷۵ دومین انفجار
- ۱۳۷۴–۱۳۷۵ دبیرستان خضراء
- ۱۳۷۳ آپارتمان
- ۱۳۷۳ آوای فاخته
- ۱۳۷۰–۱۳۷۵
- ۱۳۸۸ سالهای مشروطه
فیلمهای سینمایی
- ۱۳۹۵ زیر سقف دودی
- ۱۳۹۴ ماه در جنگل
- ۱۳۹۲ لاله
- ۱۳۸۷ کیمیا و خاک
- ۱۳۸۷ تاکسی نارنجی
- ۱۳۸۶ سایهها
- ۱۳۸۶ خواب زمستانی
- ۱۳۸۶ دیوار
- ۱۳۸۶ محیا
- ۱۳۸۴ باغ فردوس، پنج بعدازظهر
- ۱۳۸۲ شمعی در باد
- ۱۳۸۲ معادله
- ۱۳۷۹ موج مرده
- ۱۳۷۷ روبان قرمز
- ۱۳۷۵ ابر و آفتاب
- ۱۳۷۳ آدمبرفی
- ۱۳۷۳ راه افتخار
- ۱۳۷۲ راز گل شب بو
- ۱۳۷۱ دایان باخ
- ۱۳۷۱ هنرپیشه
- ۱۳۷۰ اوینار
- ۱۳۶۹ سفر جادویی
- ۱۳۶۸ دزد عروسکها
اینستاگرام آزیتا حاجیان
در مطلب بالا بیوگرافی آزیتا حاجیان را خواندید، همچنین شما برای پیگیری فعالیتهای هنری و زندگی روزانه وی میتوانید به آدرس اینستاگرام وی مراجعه کنید.
azitahajianofficial@
مجله وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست