دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه آب زرشک خانگی با زرشک پلویی
زرشک درختچهای است تیغدار که تا ارتفاع ۱ تا ۵ متر رشد میکند. چوب درخت زرشک به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است. برگهای آن بیضیشکل بوده و دندانههای ارهای دارند. میوه زرشک اما قرمز رنگ، بیضوی و بسیار ترش است.در انتهای قصل بهار یا تابستان، درختچه یا بوته زرشک شروع به شکوفهدادن میکند و سپس غنچههای زرد رنگ آن در فصل پاییز، به رنگ قرمز در میآیند.
زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی است. کشورمان ایران، بزرگترین تولیدکننده زرشک دنیا است و صد البته استان خراسان و شهرستان قائنات با در اختیار داشتن نزدیک به ۹۷ درصد از اراضی زیرکشت زرشک، تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
به طور خلاصه درباره خواص زرشک میتوان به نکات زیر اشاره نمود:
- زرشک در دفع انگلهای کبد، درمان بیماری یرقان، اسهالهای صفرایی و همچنین جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا بسیار موثر است.
- آب زرشک عمل دستگاه گوارش را منظم کرده و مانع ورم طحال و بیماری بواسیر میشود.
- آب زرشک خونریزیهای قاعدگی را منظم میکند.
- نوشیدن آب زرشک حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه، سنگ کلیه، قلنج کلیه و کبد را از بین می برد.
- آب زرشک طبیعی حاوی مقادیر قابلتوجهی ویتامین "ث" است و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
- مصرف آب زرشک طبیعی به عنوان تصفیهکننده خون عمل می کند.
- نوشیدن آب زرشک باعث بهبود آفت دهان شده و میتوان از آن برای رفع تشنگی نیز استفاده کرد.
- حالا پس از این توضیحات مختصر، به سراغ طرز تهیه آب زرشک خانگی خوش رنگ و خوشمزه میرویم.
طرز تهیه آب زرشک خوش رنگ و خوشمزه:
- برای تهیه آب زرشک ابتدا زرشکهای قرمز را از ساقه و برگ جدا کنید و خوب بشویید.
- آنها را داخل یک ظرف غیرفلزی بریزید.
- به ازای هر 1 کیلو زرشک، 1.5 لیتر آب روی زرشکها بریزید.
- ظرف غیرفلزی را به مدت بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- بعد از 24 ساعت، زرشکها را به همراه آب داخل مخلوطکن بریزید و صاف کنید.
- در صورت تمایل کمی نمک به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
نکته:
- زرشک مناسب برای تهیه آب زرشک، زرشک سیاه هست که رنگ آن تیرهتر از زرشک معمولی بوده و هسته دارد اما شما میتوانید از زرشک قرمز پلویی نیز استفاده کنید.
- اگر برای تهیه آب زرشک از زرشک سیاه استفاده میکنید، مقدار آب به ازای هر کیلوگرم زرشک چهار لیتر خواهد بود.
- زرشک سیاه را میتوان از عطاریها هم به صورت تازه و هم خشک در تمام فصول سال خریداری کرد،
- در صورت تمایل میتوانید بعد از صافکردن آب زرشک، حدود یک ربع آن را بجوشانید و بعد از خنکشدن، از آن استفاده کنید.
- جوشاندن آب زرشک، ماندگاری آن را بالاتر میبرد ولی تاحدودی ویتامینهای آن را نیز از بین میبرد.
با توجه به توضیحات ارایهشده درباره خواص زرشک و همچنین دستور تهیه بسیار ساده آب زرشک، توصیه میشود در این فصل حتما زرشک تازه تهیه کرده و این نوشیدنی سالم، خوشمزه و مفید را تهیه کنید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست