دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه قیمه نثار قزوین
قیمه نثار که در گویش عامیانه به اشتباه به آن قیمه نساء نیز گفته میشود، غذای سنتی و مجلسی شهر قزوین است. در گذشته قیمه نثار قزوین جزو غذاهای بسیار تشریفاتی محسوب و معمولا به عنوان شام عروسی به همراه مخلفات سرو میشده است. برای درستکردن قیمه نثار قزوین اصیل نیاز به اودیه مخصوصی به نام ادویه قیمه نثار دارید که در شهر قزوین یافت میشود.
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار قزوین:
زرشک | 3 قاشق سوپخوری |
کره | 120 گرم |
شکر دانهریز | 1 قاشق چایخوری |
خلال بادام | 3 قاشق سوپخوری |
خلال پسته | 2 قاشق سوپخوری |
گلاب | 1/2 پیمانه |
گوشت قیمهای | 450 گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق سوپخوری |
پیاز داغ | 3 قاشق سوپخوری |
ادویه پلویی | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق سوپخوری |
پودر هل | 1 قاشق سوپخوری |
نمک | 1 قاشق سوپخوری |
برنج | 3 پیمانه |
زعفران دمکرده | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه قیمه نثار قزوین:
- برای تهیه قیمه نثار قزوین؛ زرشک را از قبل پاک کرده، بشویید و خیس کنید.
- زرشک خیسشده را آبکش کرده و به همراه شکر، کره و مقداری استاک (عصاره گوشت) داخل طرفی ریخته به مدت 45 دقیقه کنار بگذارید.
- سپس مخلوط زرشک را داخل تابه بریزید و با حرارت کم تفت دهید.
- خلالهای بادام و پسته شستهشده را به مدت 10 دقیقه داخل گلاب، خیس کرده و بعد آبکش کنید.
- داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و گوشتها را به اندازهای که آب آنها کشیده شود تفت دهید.
- داخل یک تابه، رب گوجهفرنگی بریزید و با کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس به گوشت اضافه کنید.
- به گوشتها حدود 3 پیمانه آب نیز اضافه کنید به صورتیکه که روی آنها را بگیرد سپس یک قاشق سوپخوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید و اجازه دهید باهم پخته شوند.
- در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به گوشتها اضافه کنید.
- در 15 دقیقه نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ترکیب حسابی جا بیفتد.
- باقیمانده ادویه پلویی را در تابهای جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- در اواخر پخت گوشت، ادویه پلویی را به همراه نمک، دارچین و هل به گوشت اضافه کنید و مخلوط گوشت را کنار بگذارید.
- به سراغ برنج بروید و به روش معمول آن را آبکش کنید.
- کف یک قابلمه مقداری روغن ریخته و صبر کنید تا داغ شود سپس برنج آبکششده و مخلوط گوشت و ادویه را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید.
- درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار بگیرد.
- بقیه کره را با 3 قاشق سوپخوری روغن مایع روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. زمانیکه بخار برنج بلند شد، کره داغشده را روی آن بریزید و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- مقداری از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کنید و مقدار دیگری را با مخلوط زرشک و خلالها مخلوط کرده و کنار بگذارید.
- قیمه نثار قزوین را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.
نکته: یک روش دیگر سرو قیمه نثار قزوین به این صورت است که برنج را به صورت ساده دم میکنید و بعد داخل ظرف سرو کشیده، روی آن را با قیمه نثار، زرشک و خلال بادام و پسته و خلال پوست نارنج تزیین میکنید.
گروه آشپزی وب
- برای تهیه قیمه نثار قزوین؛ زرشک را از قبل پاک کرده، بشویید و خیس کنید.
- زرشک خیسشده را آبکش کرده و به همراه شکر، کره و مقداری استاک (عصاره گوشت) داخل طرفی ریخته به مدت 45 دقیقه کنار بگذارید.
- سپس مخلوط زرشک را داخل تابه بریزید و با حرارت کم تفت دهید.
- خلالهای بادام و پسته شستهشده را به مدت 10 دقیقه داخل گلاب، خیس کرده و بعد آبکش کنید.
- داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و گوشتها را به اندازهای که آب آنها کشیده شود تفت دهید.
- داخل یک تابه، رب گوجهفرنگی بریزید و با کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس به گوشت اضافه کنید.
- به گوشتها حدود 3 پیمانه آب نیز اضافه کنید به صورتیکه که روی آنها را بگیرد سپس یک قاشق سوپخوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید و اجازه دهید باهم پخته شوند.
- در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به گوشتها اضافه کنید.
- در 15 دقیقه نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ترکیب حسابی جا بیفتد.
- باقیمانده ادویه پلویی را در تابهای جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- در اواخر پخت گوشت، ادویه پلویی را به همراه نمک، دارچین و هل به گوشت اضافه کنید و مخلوط گوشت را کنار بگذارید.
- به سراغ برنج بروید و به روش معمول آن را آبکش کنید.
- کف یک قابلمه مقداری روغن ریخته و صبر کنید تا داغ شود سپس برنج آبکششده و مخلوط گوشت و ادویه را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید.
- درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار بگیرد.
- بقیه کره را با 3 قاشق سوپخوری روغن مایع روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. زمانیکه بخار برنج بلند شد، کره داغشده را روی آن بریزید و حرارت را کم کنید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- مقداری از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کنید و مقدار دیگری را با مخلوط زرشک و خلالها مخلوط کرده و کنار بگذارید.
- قیمه نثار قزوین را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.
نکته: یک روش دیگر سرو قیمه نثار قزوین به این صورت است که برنج را به صورت ساده دم میکنید و بعد داخل ظرف سرو کشیده، روی آن را با قیمه نثار، زرشک و خلال بادام و پسته و خلال پوست نارنج تزیین میکنید.
گروه آشپزی وب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی مجلس دولت صادق زیباکلام انتخابات دولت سیزدهم انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم حجاب
هواشناسی تهران بارش باران شهرداری تهران قتل حج تمتع سیل سازمان هواشناسی سلامت پلیس زلزله وزارت بهداشت
خودرو قیمت دلار سایپا قیمت خودرو قیمت طلا بازار خودرو بانک مرکزی مسکن دلار گاز بورس حقوق بازنشستگان
نمایشگاه کتاب کتاب عربستان نمایشگاه کتاب تهران سالار عقیلی تلویزیون سینمای ایران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رضا عطاران دفاع مقدس تئاتر سریال
خورشید دانشگاه تهران کره زمین
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین حماس جنگ غزه روسیه آمریکا افغانستان سازمان ملل نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال مهدی طارمی پرسپولیس فولاد خوزستان لیگ برتر رئال مادرید بازی لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس هوادار
هوش مصنوعی شفق قطبی نوآوری تبلیغات دبی ایلان ماسک ناسا اپل
ویتامین خواب کودک تجهیزات پزشکی شیر کاهش وزن افسردگی فشار خون درمان ناباروری بارداری سلامت روان