چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بهترین روش کاشت مو چیست؟
امروزه عمل کاشت مو که به نام عمل پیوند مو نیز شناخته میشود در زمره آن دسته از جراحیهای زیبایی قرار میگیرد که طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در این جراحی که برای ترمیم موهای از دسترفته افراد انجام میشود، فولیکولهای مو از یک منطقه اهداکننده به ناحیه سر (منطقه دریافتکننده) منتقل میشوند. البته گفتنی است این جراحی عمدتاً برای درمان الگوهای طاسی مردان استفاده میشود. طاسی در مردان معمولاً اغلب به علت عوامل ژنتیکی و در اثر عملکرد هورمون دیهیدروتستسرون یا DHT (هورمون جنسی مردانه) اتفاق میافتد. در زنان اما ریزش مو ناشی از تغییرات هورمونی است و از تمامی نواحی سر به صورت یکسان اتفاق میافتد و عمل کاشت مو برای این الگوی ریزش چندان مناسب نیست. روشهای مختلفی برای انجام این جراحی وجود دارد که تفاوت اصلی آنها در ماندگاری و نتیجهبخشی آنان است.
به طور کلی دو روش اصلی برای پیوند مو استفاده میشود. FUE که مخفف واژههای Follicular Unit Extraction و به معنی استخراج فولیکولهای مو است. روش دیگر FUT مخفف واژههای Fullicular Unit Transplantion و به معنی پیوند فولیکولهای مو است. میتوان گفت تفاوت اصلی این دو روش در نحوه برداشت موها از منطقه اهداکننده است.همچنین اصل اساسی در انجام این عمل ایجاد یک ظاهر کاملاً طبیعی و دلنشین است. در ادامه به توضیح بیشتری در این زمینه خواهیم پرداخت.
روش اول (FUE)
استخراج فولیکولهای مو (FUE)
قبل از هرچیز درخصوص FUE باید گفت، این روش در ایران با نام عمومی FIT نیز شناخته میشود. در یک عمل پیوند مو به روش FUE هر واحد فولیکولی به صورت جداگانه و مستقیماً از پوست سر خارج میشود. در این روش هیچ رد یا نشانهای در اثر برداشت فولیکولهای مو در منطقه اهداکننده باقی نمیماند. نکته دیگر این است که فولیکولهای مو به صورت تصادفی برداشت میشوند و در نتیجه کم شدن تراکم مو در ناحیه اهداکننده آزاردهنده نخواهد بود و به اعتقاد بسیاری اصلا به چشم نخواهد آمد! همین نکته ساده تفاوت اصلی بین دو روش FUE و FUT است.
درد در روش FUE
از آنجا که در جراحی به روش FUE نیاز به هیچ بخیهای وجود ندارد، بهبودی با سرعت بیشتری اتفاق میافتد و احساس درد و ناراحتی در این روش نسبت به FUT کمتر است. همانطور که گفته شد در روش FUE، تعدادی از فولیکولهای مو جداگانه از منطقه اهداکننده حذف میشوند و در نتیجه برشهای خط خطی در این منطقه دیده نمیشود. اما زخمهای ریز به قطر 1 میلیمتر و حتی کمتر در این منطقه تشکیل میشوند که این اتفاق کاملاً طبیعی است. این زخمها ظرف مدت کوتاهی پس از عمل در اثر شستوشو از بین رفته و التیام مییابند.
هزینه کاشت با روش FUE
در روش FUE، پزشک باید هر فولیکول مو را به صورت جداگانه استخراج کند و این مسئله به ظرافت و دقت عمل بالایی نیاز دارد. ماهیت و دقت بالای این روش آن را از روشهای دیگر مانند FUE گرانتر میکند. البته این فنآوری هزینههای شما را در مورد مسائلی مانند استفاده از داروهای متعدد یا سایر اقدامات ترمیم مو کاهش میدهد و از این نظر شاید حتی به صرفهتر نیز باشد!
روش دوم (FUT)
پیوند مو به روش FUT
فرآیند FUT شامل حذف یک گرافت کوچک از بافت پوست پشت سر است که فولیکولهای مو از آن استخراج میشوند. فولیکولهای مو در آزمایشگاه با دقت و ظرافت از گرافت جدا میشوند و سپس به طور جداگانه به مناطق دریافتکننده پیوند میشوند. در اغلب موارد و به خصوص در بیماران با ریزش موی پیشرفته، FUT روش ترجیحی است زیرا این امکان را به پزشک میدهد تا از تمام نواحی پوست سر استفاده کرده و نتایج را با آنچه خواست بیمار است مطابقت دهد. در عمل FUT معمولاً بیشترین تعداد فولیکولهای پیوندی در یک جلسه به منطقه مورد نظر منتقل میشود و طبیعتاً از نظر زمانی این روش از سرعت عمل بیشتری برخوردار است.
درد در روش FUT
گفته میشود در این روش بعضی از بیماران درد و تورم بیشتری نسبت به روش FUE در ناحیه اهداکننده احساس میکنند. تورم و درد در این ناحیه به دلیل برداشت گرافتهای مو طبیعی است و البته قابل کنترل. هردو روش کاشت مو، جراحیهای سرپایی و بدون بیهوشی عمومی هستند و بیماران میتوانند در روزهای بعد به انجام فعالیتهای روزمره خود بپردازند. در خصوص خطوط به جامانده ناشی از برداشت گرافتهای مو باید گفت این اسکارها بسیار نازک هستند و به مرور زمان کاهش مییابند. همچنین استفاده از برخی داروهای ترمیمکننده میتواند به بهبود هرچه سریعتر آنها کمک کند.
هزینه عمل FUT
به طور کلی هزینه یک عمل کاشت مو با روش FUT کمتر از روش FUE است اما باید گفت هزینه هر عمل جراحی بسته به شرایط عمومی بیمار، نیاز و اهداف او متفاوت است. توصیه میشود برای انجام یک ارزیابی دقیق از الگوی ریزش و هزینههای مربوط به ترمیم مویتان به متخصصین پوست و مو مراجعه کنید.
جدیدترین روش کاشت مو در ایران!
اخیراً نام یک روش جدید در وبسایت برخی از کلینیکهای ایرانی به چشم می خورد و از آن به عنوان بهترین روش کاشت مو یاد میشود. این روش که به نام SUT معروف شده است در واقع همان عمل FIT یا FUE است که در آن فولیکولهای مو به صورت دانهای و جداگانه از ناحیه اهداکننده (فولیکولهای موی پشت سر) توسط دستگاه (ربات!) برداشت و به ناحیه دریافت کننده پیوند میشود. این روش اصطلاحاً به دلیل S اول کلمه SAFER (دستگاه برداشتکننده) با نام SUT شناخته میشود. به نظر میرسد در انجمنهای پوستومو معتبر در دنیا، روش SUT هنوز به شکل آزمایشی مطرح است و اثباتشدهترین روشهای موجود در واقع همان FUE و FUT هستند.
بهترین روش کاشت مو کدام است؟
همانطور که گفته شد، هریک از روشهای کاشت مو معایب و مزایای خود را دارند و نمیتوان با قطعیت در مورد برتری یکی از آنها صحبت کرد. هرچند این روزها روش FUE طرفداران بیشتری در دنیا نسبت به روشهای دیگر یپدا کرده است؛ اما در طی مشاوره اولیه، پزشک معالج تعیین میکند که کدام روش پیوند برای شما بهتر است. این مسئله تا حد زیادی به میزان و نوع ریزش موی، مساحت منطقه دریافتکننده، کیفیت و کمیت موهای شما بستگی دارد. بنابراین باید گفت در میان انواع متدها بهترین روش کاشت مو، روشی است که به نظر پزشک متخصص نتایج مطلوب و موثری را برای شما رقم بزند و این کاملاً به خودتان بستگی دارد. همچنین پزشک معالج باید تصمیم بگیرد که کدامیک از این دو روش، می تواند یک ظاهر طبیعی و متناسب برای شما ایجاد کند.
اگر شما نیز تاکنون عمل کاشت مو انجام دادهاید یا قصد انجام آن را دارید، لطفاً تجربیات و ایدههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
گروه آرایش و زیبایی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست