سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
چگونه در خانه سوشی درست كنیم!
وسایل اساسی مورد نیاز برای درست كردن سوشی
طشت چوبی كم عمق و پهن است. برطبق كتاب آشپزخانه ژاپنیان نوشته ی هیژكو شیمبو،هانگیری بهترین ظرف برای درست كردن سوشی در آن است. شیمبو عنوان كرده است كه شاید پیدا كردنهانگیری مشكل باشد بنابراین بهترین پیشنهاد برای سوشی كاسه چوبی سالاد كه كم عمق باشد یا كاسههای سفالی خواهد بود.
* شاموجی:
برنجی كه با كفگیر پهن و تخت چوبی یا قاشق چوبی پهن شده باشد.
* ماهی تابه برای بخار پز كردن سبزیجات
* كفگیر
* تخته برش:
یكی برای سبزیجات و دیگری برای گوشت
* قیچی آشپز خانه:
برای بریدن سبزیجات، گوشت و قاچ كردن رول سوشی
* سیخ چوبی
یك مدل چوبی سوشی
بیشتر آشپزخانهها وسایل نام برده شده در بالا را دارند به جزهانگیری، مدل سوشی و غلتنده حصیری.هانگیری با یك كاسه چوبی یا سفالی میتواند جایگزین شود ،بنابراین غلتنده حصیری هم میتواند برای غذاهای زیادی مورد استفاده قرار بگیرد پس بهتر است آن را خریداری كنیم. حالا آموزش پخت یك سوشی را شروع میكنیم.
لیست موادی كه در این بخش برای غذا نیاز داریم (مربوط به دستور غذایی)
نوری برای بستن و نگه داشتن سوشی استفاده میشود. این یك علف دریایی نیست. اما یك خزه دریایی قهوه ای تیره است كه در مرداب رشد میكند. بعد از جمع آوری ، آنها را آب كشیده و در سینی چوبی خشك میكنیم. سپس آنها را فشار میدهیم تا به صورت ورقه ورقه در بیاید.برای جایگزین آن در مناطق دیگر میشود از برگ خوراکی درختان دیگر نیز استفاده کرد
از قبیل مارچوبه ی رسمی، هویج زرد، خیار، كدو سبز، فلفل دلمه ای زرذ یا قرمز، موسیر، بادمجان، اسفناج، لوبیا سبز،اوكادو و جعفری
* برنج دانه ریز
* ادویهها:
سركه برنج ( كومِزو)، سس لوبیا(شویو)، خمیر واسبی، روغن زیتون، میرین (نوشیدنی شیرین)، لیمو، نمك، شكر.
*گوشتها:
ماهی دودی تازه یا یخ زده، سینه مرغ، ماهی تونا تازه، ماهی فلوندر و دیگر ماهیها
جلبك خشكیده (برگهای شیشو)، قارچها، ریشه نیلوفر آبی، كدوی خشك (كاپنیو)، دانه كنجد، ریشه زنجبیل، گردو، گیاه دریایی (واكامِ یا هیجیكی )، جلبك دریایی (كپل)، جعفری فرنگی، ریشه بابا آدم (گوبو) تربچه ( دایكون) ، پنیر فتا و تُفو.
پخت برنج سوشی
شما به برنج، شكر، نمك، كومزو ( سركه برنج) همچنین یك ماهی تابه یا دیگ بخار پز،هانگیری و كفگیر برنج نیاز دارید.
برنج ژاپنی دارای بسته بندی دانه ریز است.
اگر شما از این بسته بندی در كشورهای خارجی استفاده میكنید باید برنج را با آب بشویید چون ممكن است دارای پوست و شن باشد. آسیاب بانان برای آسان شدن آسیاب از طلق استفاده میكنند. برنج را در آب سرد خیس كنید به طوری كه آب كاملا آن را بپوشاند و برنج صدای فش فش كند، آن را با انگشتان دست بسایید، بعد آن را آب بكشید. این مراحل را سه بار تكرار كنید و اجازه دهید كه برنج چند دقیقه قبل از پخت بی حركت بماند. در برنجهای آمریكایی، آسیابانان از طلق استفاده نمیكنند بنا بر این شستن غیر ضروری است.
مقدار برنج و دیگر اجزا به این شكل است. 5/1 فنجان برنج خشك، 2 فنجان آب، 3 قاشق سوپ خوری سركه، 1 قاشق سوپ خوری شكر، 1 قاشق چای خوری نمك برای 5/1 پیمانه برنج لازم است.
برنج و آب را در یك ماهی تابه و شروع به پخت میكنیم. هنگامی كه برنج در حال پخت است. شروع كنید به درست كردن چاشنی از سركه برنج، شكر و نمك و آب سرد را درهانگیری میریزیم.
شكل دهی سوشی
اسفاده برنج به صورت حصیر و لایه لایه ضخیم برنج و گوشت و سبزیجات و برشهای آن به صورت گرد گرد و آن را در سس غوطه ور كرده و سرو میكنید. ماكی 3 نوع دارد:
- تِكا ماكی – رول نازك با ماهی
- فوتو ماكی – رول ضخیم با ماهی، قارچ، كدو و اسفناج
- ماكی داخلی و بیرونی – یك رول ضخیم با نوری داخلی، همراه با اوكادو، ماهی دودی ، خیار و جوانههای دایكون.
روش دیگر، بستن برنج در یك مدل چوبی است بعد برنج را به صورت چهار گوش یا گرد بریده و یا قالب زده سرو میكنید. از مدل سوشی ساخته شده از چوب یا مدلی كه شبیه چوبی از جنس پلاستیك است استفاده كنید. یك كاغذ پوستی را بهاندازه مدل سوشی بریده و در زیر قرار دهید. در یك لایه برگهای شی سو، در لایه دیگر برنج ، لایه بعدی ماهی قزل آلا یا سبزیجات خام قرار دهید و بالای آن را با یك سرپوش ببندید. تا جایی كه امكان دارد آن را فشار دهید و یك وزنه به سنگینی 3 یا 4 پوند روی آن برای مدت 2 ساعت در دمای اتاق قرار دهید. ( در این حالت سوشی از گوشت غیر خام استفاده میشود) آن را از مدل بیرون آورده و به صورت چهار گوشهای یك اینچی برش بزنید و با ترشی زنجبیل سرو كنید.
این املت متوسط و باریك ( مثل كرپ ) از تخم مرغ سالم، شكر، نمك و نشاسته ذرت درست میشود. آنها را در یك ماهی تابه با روغن ، برنج، گوشت، سبزیجات و جلبك دریایی نیمرو كرده و در وسط یك نان شیرینی قرار داده و دور آن را با یك پیازچه باریك میبندیم. این نوع را مردم ژاپن بیشتر میپسندندو در فست فودها بیشتر از این وجود دارد.
این نوع از سوشی در سینی فلزی سرو میشود. اجزای آن شامل برنج، گوشت، سبزیجات، نوری و تخم مرغ است. آنها را پخته و در سینی میچینیم و تزیین میكنیم و با سس سرو میكنیم.
در این سوشی برنج له شده است و به صورت یك توپ درست میشود و در داخل این توپ گوشت است و با واسابی یا دیگر چاشنیها سرو میشود. این سوشی خام و خوش مزه است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست