جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
شام شب یلدا امسال یک دلمه کلم متفاوت درست کنید
شب یلدا جزو یکی از زیباترین سنت های ما ایرانیان است. این شب علاوه بر تزیینات، غذاهای بسیاری هم دارد که یکی از این غذاها دلمه کلم برگ با سس انار است.
دلمه کلم با رب انار، یک غذای عالی برای شام شب یلدا
آماده سازی: ۱ ساعت
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۲ ساعت
مواد اولیه برای تهیه دلمه کلم با رب انار برای شام یلدا
برای ۵ نفر
برنج : ۱پیمانه
گوشت (چرخكرده) : ۲۰۰گرم
آب : ۱چهارم پیمانه
پیاز (نگینی شده) : ۱عدد
گوجه فرنگی (متوسط و نگینی شده) : ۲عدد
سیر : ۱بوته
جعفری (ساطوری شده) : ۳قاشق سوپخوری
رب انار : ۴قاشق سوپخوری
فلفل : ۱قاشق چایخوری
كره : ۳۰گرم
نمك به میزان لازم
كلم برگ (حدود ۲كیلو) ۱عدد
روغن به میزان لازم
مواد سس
آب ۲و نیم پیمانه
رب انار ۴قاشق سوپخوری
نمك به میزان لازم
كاری (پودر) ۱قاشق چایخوری
3 10 غذای شب یلدا برای سفره های خوشرنگ ایرانی + تصاویر و طرز تهیه
طرز تهیه دلمه کلم با سس انار برای شام شب یلدا
ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت ۱ تا ۲ ساعت به همراه مقداری نمك خیس كنید.
سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن كاملاً خارج شود.
گوشت، آب، پیاز، گوجهفرنگی، ۱ تا ۲ حبه سیر رنده شده، جعفری، رب انار،فلفل ،كره، نمك و فلفل را با برنج مخلوط كنید تا به خورد هم بروند.
كلم برگ را از وسط نصف كرده یا برگ برگ كنید.
داخل آب و نمك در حال جوش بیندازید و بگذارید ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا كلم برگها نرم شوند.
سپس آبكش كرده بگذارید سرد شود.
قسمت سفت وسط برگها را جدا كرده و به اندازه كف دست ببرید.
مقداری از مایه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شكل بقچهای یا رولت بپیچید.
ته قابلمه را روغن ریخته و تعدادی برگ ته قابلمه بچینید.
دلمهها را كنار هم روی برگها قرار دهید.
وقتی یك ردیف چیده شد، ۲ تا ۳ حبه سیر روی دلمهها قرار داده و یك ردیف دیگر دلمه بچینید.
همینطور تا آخر ادامه دهید.
برای تهیه سس، آب، رب انار، نمك و پودر كاری را با هم مخلوط كرده و روی دلمهها بریزید سپس یك بشقاب روی دلمهها قرار دهید تا موقع پخت باز نشوند.
به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آب دلمه كشیده شد در ظرف چیده، روی آن را با رب انار تزیین كنید.
نكات
_ موقع چیدن دلمهها در قابلمه آنها را فشرده و چسبیده به هم بچینید تا موقع پخت باز نشوند.
_ بهترین ادویه برای استفاده در این غذا تركیبی از پودرتخمگشنیز، پودر زیره سبز، پودر تخمخردل، فلفل سیاه، پودر تخم شنبلیله، پودر فلفل قرمز، پودر زنجبیل، زردچوبه، دارچین و میخك میباشد
_ بهتر است موقع جوشاندن برگها كمی زعفران هم به آب اضافه كنید تا دلمه های شما خوشرنگ تر شوند.
_ اگر بیشتر طرفدار غذاهای ترش هستید مقداری گرد لیمو یا گرد غوره یا آبلیمو یا آبغوره به سس اضافه كنید.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : shahrematlab.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست