یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


کارت هوشمنــــــد، آســـــایش یا دردســــــر؟


کارت هوشمنــــــد، آســـــایش یا دردســــــر؟
در یكی دو ماه اخیر، به طور حتم آن قشر از جامعه كه خودرو دارند، با كارت‌های هوشمند خودرو آشنا شده‌اند. از آنجا كه دولت تصمیم گرفته بنزین را در كشور سهمیه‌بندی كند، بر آن شد تا به دارندگان خودرو، كارت هوشمند سوخت بدهد، تا آنان با توجه به مقدار بنزینی كه به زودی سهمیه‌بندی می‌شود، از آن استفاده كنند، اما این طرح با این‌كه از ماه‌ها پیش انجام گرفت و خیلی از دارندگان خودرو، كارت‌های هوشمند را درب منازلشان، تحویل گرفتند، یعنی توسط پست این كارت‌ها به منازل دارندگان خودرو، ارسال شد، اما این حكایت به همین جا ختم نشد، چرا كه خیلی از دارندگان خودرو، از آنجا كه صبح‌ها بر سر كار حاضر هستند و اگر دیگر اعضای خانواده هم در خانه نبودند یا شاغل بودند، نتوانستند این كارت‌ها را دریافت كنند، اما با ضرب‌الاجل دولت برای صدور كارت‌های هوشمند و اجباری شدن آن، مردم كشورمان به تكاپو افتادند تا این كارت‌ها را تا پایان اردیبهشت‌ماه به دست بیاورند.
از این رو با سرازیر شدن به مناطق پستی در شهرهای مختلف، به دنبال كارت‌هایی بودند كه شاید در آینده با سهمیه بندی شدن بنزین! برای آنان آرامش به بار آورد! اما صادر نشدن تعدادی كارت، نقل و انتقال‌های خودرو كه هر روزه صورت می‌گیرد و نبود نشانی درست، وجود جایگاه‌های بنزین كه فقط با كارت هوشمند كار می‌كردند و... باعث شد تا صف‌های طویل در باجه‌های پست تشكیل شود، خدا را شكر ما ایرانی‌ها هم، كه در ایستادن صف هنرمند هستیم و قوانین را كاملا رعایت می‌كنیم؛ چند صفه شدن، آشنا نبودن با مقررات دریافت كارت سوخت هوشمند باعث شد كه مراكز پستی طی این مدت ۲۴ ساعته كار كنند. حتی عده‌ای از افراد برای این‌كه باید ساعت‌ها در صف می‌ماندند، با خود تشك و لحاف هم بردند! اما این تمام مشكلات گفته شده نبود. به چند مورد از مشكلات مردم در این مورد اشاره می‌كنیم...
ناآشنایی مردم از روش‌های مطلوب از این‌گونه ابزار است. طی این مدت كه جایگاه‌های بنزین به طور آزمایشی اقدام به سوخت‌رسانی می‌كردند، بارها دیده شد كه ماموران پمپ بنزین در حال بحث در مورد چگونه استفاده كردن كارت‌های هوشمند هستند. در حالی این پروژه در كشور ما انجام می‌شود كه هنوز با تلاش‌های وسیع مسئولان، مشكلات فراوانی در این راه وجود دارد كه از جمله آنان می‌توان به تاخیر و اشتباه در توزیع كارت‌های هوشمند سوخت بر اثر بی‌دقتی مراجع ذیربط در ارائه نشانی‌ها اشاره كرد كه متقاضیان را سردرگم كرده است.از طرفی طی یك ماه اخیر، اواخر فروردین‌ماه تا پایان اردیبهشت‌ماه، در استان‌های مختلف دیده شده كه با تبدیل نیمی از سكوهای جایگاه‌سوخت، مرحله اول تجهیز جایگاه‌ها برای واگذاری سوخت توسط كارت سوخت اجرایی شد كه این امر موجب تشكیل صف‌های طولانی در برخی پمپ بنزین‌ها شد. همچنین با توجه به عدم واگذاری كارت سوخت به قشری از دارندگان خودرو، موج اتومبیل‌ها به جایگاه‌های كم سوخت، كه بدون كارت بنزین توزیع می‌كرده‌اند، سرازیر شد.
از طرفی، نداشتن نشانی‌های درست هم مشكل را چند برابر كرد، در باجه‌های پست مردمی دیده می‌شدند كه می‌گفتند، سه ماه پیش اتومبیل را خریداری كرده‌ایم، نمی‌دانیم، كارت سوخت به كدام نشانی رفته است، كامپیوترها هم چیزی نشان نمی‌دهند.
در همین حال معاون فنی مدیرعامل شركت پست، (مازیار كشاورز) با بیان این‌كه اعلام نشدن آخرین نقل و انتقالات به ناجا از مهم‌ترین دلایلی است كه باعث شده نشانی‌ها برای توزیع كارت‌های هوشمند سوخت، نقص داشته باشند، اظهار كرد: اگر آخرین نقل و انتقالاتی كه در خودرو انجام می‌شود، مانند تعویض نشانی و مواردی از این قبیل اعلام نشوند، مشكلات زیادی را به وجود می‌آورد؛ به عنوان مثال در حال حاضر خودرو دست فرد دیگری است در حالی كه این خودرو به نام شخص دیگری ثبت شده است.اما یكی از اساسی‌ترین مشكلات، این است كه مردم هنوز با این فرهنگ آشنایی ندارند. در حالی كه هنوز عده‌ای موفق به دریافت كارت‌های هوشمند سوخت خود نشده‌اند، عده‌ای دیگر كارت‌های سوخت خود را به دلیل فراموشی در جایگاه‌ها جا می‌گذارند. به همین خاطر بود كه ستاد اطلاع‌رسانی كارت هوشمند سوخت، طی نمابری از دارندگان خودرو خواست كه كارت‌های هوشمند سوخت خود را در كارت‌خوان‌های پمپ بنزین‌ها جا نگذارند!
از آنجا كه هنوز این فرهنگ به طور كامل جا نیفتاده و مردم عادت به این‌گونه سوخت‌گیری برای خودروهایشان نداشتند، گاهی فراموشی كار دست آنان می‌دهد. به هر حال تمام این موارد باعث شده است كه مراكز پستی، مملو از جمعیتی باشند كه هر كدام به دنبال سوالی است؟
▪ سوالاتی از قبیل:
كارت هوشمند من صادر نشده، نشانی‌ام به اشتباه در كامپیوتر است، من چند ماه پیش اتومبیل را خریدم، صاحب قبلی‌اش می‌گوید كارت به درب خانه من نیامده، كارت هوشمند من گم شده، چرا كارت من هنوز صادر نشده و سوالاتی زیادی كه مشخص نیست این كارتهای هوشمند، برای آسایش مردم صادر شده است یادردسر آنها؟
در این حال باید اشاره داشت (ونزوئلا و ایران) دو كشوری هستند كه ارزان‌ترین بنزین جهان در آنها عرضه می‌شود.
معاونت حمل و نقل و ترافیك شهرداری تهران اعلام كرد: در هیچ كشوری بجز ونزوئلا كه بنزین را با قیمت شصت تومان عرضه می‌كند، بنزین به ارزانی ایران با قیمت شست تومان نیست.بنابراین گزارش قیمت باورنكردنی بنزین، نتیجه مستقیم پرداخت یارانه‌های هنگفت به اقلیتی از جامعه است كه دارای خودروی شخصی هستند و عملا بودجه‌های عمومی اكثریت جامعه را می‌بلعد.براساس این گزارش پس از چین با قیمت بنزین لیتری ۵۹۰ تومان و عربستان با قیمت بنزین لیتری ۱۰۹ تومان (به عنوان سومین كشوری كه ارزان‌ترین بنزین جهان در آن عرضه می‌شود)، ایران سومین كشور پرمصرف بنزین در جهان از لحاظ رشد مصرف سالانه سوخت است.
منبع : مجله خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید