چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

کاهش مصرف ماهی ضرورت دارد!


کاهش مصرف ماهی ضرورت دارد!
کودکان ، زنان باردار و زنانی که تصمیم به بارداری دارند باید مصرف ماهی را بشدت محدود کنند و از برخی انواع آن کلا پرهیز نمایند تا از ورود سطوح مضر جیوه و بی فنیل های پلی کربنه (PCBs) به بدن اجتناب ورزند. کودکان و زنان جوان نباید بیش از یک وعده در هفته ماهی تنآلباکور تازه یا کنسرو شده ، ماهی آتلانتیک ، نیزه ماهی ، ماهی گروپر (مخصوص نواحی گرمسیری) و دیگر انواع ماهی را در برنامه غذائی خود بگنجانند.ماهی هائی که می توان آنها را تا دوبار در هفته مصرف کرد شامل ماهی ده بازوئی ، قزل آلا ، ماهی آتلانتیک شمالی ، ماهی دم کلاله ای ، ماهی خاردار دریائی ، قزل آلا و تن سبک چانک (chunk) هستند که بصورت فیله ماهی سرخ کرده یافت می شود.
در عین حال که ماهی و صدف منابع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می شوند ، تقریبا همه غذاهای دریائی حاوی مقادیر کمی جیوه هستند.
بر طبق این ارائه طریق ها برای محدود کردن ورود این بی فنیل ها به بدن ، زنان جوان و کودکان نباید در ماه بیش از یک یا دو وعده ماهی آزاد ، ساردین ، شاه ماهی ، و بلو فیش مصرف کنند.
میزان جیوه موجود در آلباکور نسبت به ماهی تن چانک حدودا سه برابر است بنابراین در حالیکه ساندویج های ماهی تن غذای اصلی بسیاری از کودکان است ، مطمئن شوید که نوعی ماهی را که محتوی جیوه کمتری دارد برای آنها تهیه کنید.
ظاهرا ماهی سا لمون (آزاد) پرورشی نسبت به نوع وحشی حاوی ترکیبات آلوده کننده بیشتری باشد. زنان در دوران باروری و کودکان باید نسبت به مصرف مکمل های روغن ماهی دقت کنند که می تواند حاوی سطوح بالائی از جیوه و بی فنیل ها باشد.
آلوده کننده ها به ماهی و دیگر غذاها ی دریائی در اولین محل است که این کار با کنترل موادی که در نتیجه فعالیت های صنعتی وارد محیط می شوند ، صورت می گیرد. محدود کردن مصرف ماهی تنها یک عمل کمکی بازدارنده است.
منبع : ایران مانیا


همچنین مشاهده کنید