سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تـیـم‌سـازی در سـازمـان‌هـا


تـیـم‌سـازی در سـازمـان‌هـا
هزاره جدید با ورود نسل تازه‌ای از مأموریت‌ها و مشاغل به درون بخش عمومی‌ آغاز شد و مفاهیمی‌ مانند مدیریت عمومی ‌جدید، نوسازی و تواناسازی مطرح شد که هدف آن افزودن فعالیت‌های بخش عمومی‌است.
تواناسازی، ظرفیت‌های بالقوه‌ای را بـرای بهره‌برداری از سرچشمه توانایی انسانی که از آن استفاده کامل نمی‌شود، در اختیار می‌گذارد.
پیتر دراکر می‌گوید مدیرانی که امروز روی چالش‌ها کار می‌کنند و خود و نهادهای خود را برای رویارویی با چالش‌های جدید آماده می‌کنند، رهبران آینده بوده، درغیر این صورت عقب خواهند افتاد و هرگز نخواهند توانست این عقب ماندگی را جبران کنند.
در حقیقت توان افزایی یک فناوری موثر و پیشگام است که هم برای شرکت‌ها و سازمان‌ها مزیت راهبردی ایجاد می‌کند و هم برای کارکنان فرصت می‌آفریند.
تیم سازی برپایه اعتماد متقابل و همکاری صمیمانه میان اعضا و گروه‌هایی استوار است که برای مدیر کار می‌کنند. یک تیم کارساز و موثر دارای همبستگی بین اعضای خودگردان و هدف‌دار است. مدیران به عنوان رهبر و راهنمای گروه‌ها بایستی بکوشند تا ویژگی‌های دلخواه تیمی‌ هرچه بیشتر در گروه‌هایی که زیرنظر او تشکیل می‌یابند به وجود آید و در واقع همه توان خود را برای اجرای این موارد متمرکز سازند: ایجاد هماهنگی و توافق میان خواسته‌ها و هدف‌ها، پیوند کارهای گروهی با اعضا، گردش کارها و وظیفه‌ها میان اعضا، اطمینان از ارتباط خوب میان گروهی و تشویق نشستهای بین گروهی به منظور حل مسائل موجود.
در یک تیم کاری (WORK TEAM) پدیده هم‌افزایی (سینرژی - SYNERGY) مشاهده می‌شود و تلاش افراد موجب عملکردی می‌گردد که از مجموع عملکرد اعضا بیشتر است.
هدف می‌تواند مقصد نهایی تیم را تعیین کند، ولی تیم‌هایی که قرار است عملکرد عالی داشته باشند، باید دارای ساختار و رهبر باشند تا آن‌ها را هدایت کند و توجه و تلاش آنان را به نظر خاصی معطوف سازد.
از ویژگی‌های عمده تیم‌هایی که عملکرد عالی دارند اعتماد متقابل اعضا به یکدیگر است، زیرا اعتماد پدیده حساس و شکننده است.
چالش عمده رهبران، توانمندساختن کارکنان است، به‌طوری که آنان با مشتریان روابط حسنه‌ای برقرار و نوآوری را پیوسته محقق سازند.
منبع : خبرگزاری ایسنا


همچنین مشاهده کنید