قیمت طلا امروز




 اشتباه ترامپ

 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۰ ساعت قبل

چرا جنگ سه‌هفته‌ای آمریکا با ایران شش‌ماه طول کشید؟ | تحلیل مهم روزنامه تلگراف از آینده جنگ

دونالد ترامپ در آغاز جنگ تصور می‌کرد تنها سه هفته تا پیروزی بر ایران فاصله دارد؛ اما شش ماه بعد، تنگه هرمز همچنان به گره اصلی بحران تبدیل شده و واشنگتن از دستیابی به پیروزی قاطع نظامی بازمانده است. تلگراف در تحلیلی از محاسبات اشتباه دو طرف می‌نویسد ترامپ اکنون راهبرد خود را تغییر داده و به جای «تنبیه نظامی»، در پی فرسوده کردن اقتصاد ایران است؛ قماری تازه که می‌تواند تهران را به میز مذاکره بازگرداند یا آتش جنگ را شعله‌ورتر کند.
 چرا جنگ سه‌هفته‌ای آمریکا با ایران شش‌ماه طول کشید؟ | تحلیل مهم روزنامه تلگراف از آینده جنگ
 

رویداد۲۴ | یادداشت تحلیلی زیر نوشته آدریان بلومفیلد خبرنگار ارشد خارجی روزنامه بریتانیایی تلگراف با عنوان «چگونه خیز سریع ترامپ برای پیروزی در ایران به جنگی فرسایشی تبدیل شد» است. نویسنده استدلال می‌کند جنگی که ترامپ تصور می‌کرد ظرف سه هفته تمام خواهد شد، شش ماه بعد به بن‌بستی طولانی رسیده و واشنگتن اکنون از امید به پیروزی سریع نظامی فاصله گرفته و به سمت یک «جنگ فرسایشی اقتصادی» علیه ایران حرکت کرده است. چگونه خیز سریع ترامپ برای پیروزی در ایران به جنگی فرسایشی تبدیل شد؟

وقتی دونالد ترامپ در آخرین روز فوریه به ایران اعلام جنگ کرد، دلایل زیادی داشت که تصور کند دست تقدیر بر شانه‌اش قرار گرفته است. حکومت اسلامی ضعیف‌تر از هر زمان دیگری طی چند دهه گذشته بود. اقتصاد آن زیر فشار تحریم‌ها به وضعی آشفته افتاده بود.

عملیات‌های پی‌درپی اسرائیل، شبکه نیروهای نیابتی و زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران را به‌شدت تضعیف کرده بود. بخش بزرگی از برنامه هسته‌ای ایران نیز زیر آوار بمباران‌های آمریکا در سال قبل قرار داشت.

به نظر می‌رسید در ذهن رئیس‌جمهور تردید چندانی وجود ندارد که تنها چیزی که باقی مانده، یک خیز کوتاه به سوی پیروزی باشکوه است؛ پیروزی‌ای بر یکی از سرسخت‌ترین دشمنان آمریکا که می‌توانست میراث او را تعریف کند و به دنبال به‌زانو درآوردن ونزوئلا در یک ماه پیش از آن، دستاورد دیگری برای او باشد.

برای لحظه‌ای کوتاه، به نظر می‌رسید اعتمادبه‌نفس او موجه است. ایران زیر ضربات اولیه آسیب زیادی دید. ترامپ در ۱۱ مارس اعلام کرد: «معلوم شد آسان‌تر از چیزی است که فکر می‌کردیم» و پیش‌بینی کرد «ماجراجویی» او ظرف سه هفته به پایان برسد.

اما سرخوشی رئیس‌جمهور خیلی زود رنگ باخت؛ جنگی که ظاهراً بر سر جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران آغاز شده بود، به نبردی بر سر تنگه هرمز تبدیل شد؛ تنگه‌ای که بسته شدن آن پیامد جنگ بود، نه علت آن.

لورل رپ، مقام ارشد سابق وزارت خارجه آمریکا که اکنون ریاست برنامه آمریکا و آمریکای شمالی در اندیشکده چتم‌هاوس را بر عهده دارد، گفت: «او در تله‌ای گرفتار شده که خودش ساخته است.»

او افزود: «او آمریکا را در برابر ایران در گوشه رینگ قرار داده، زیرا هرمز اکنون به کلید روشن و خاموشی تبدیل شده که ایران می‌تواند با استفاده از آن اقتصاد جهانی را تحت فشار قرار دهد و هیچ راه‌حل آسانی هم وجود ندارد.»

ترامپ توانایی ایران برای مقاومت در برابر قدرتمندترین نیروی نظامی جهان را اشتباه محاسبه کرده بود.

روزنامه تلگراف می گوید: اما اکنون ایران نیز در معرض ارتکاب اشتباهی معکوس قرار دارد: اینکه فرض کند رئیس‌جمهور آمریکا در مواجهه با جنگی طولانی و پرهزینه سرانجام اعصابش را از دست خواهد داد؛ نتیجه‌گیری‌ای که هرچه می‌گذرد، نادرست‌تر به نظر می‌رسد.

جنگ ترامپ روز جمعه شش‌ماهه شد؛ نقطه عطفی تلخ در منازعه‌ای که جهان را به شیوه‌هایی تغییر داد. یک رئیس‌جمهور آمریکا هرگز تصور نمی‌کرد و به جای آنکه میراث او را درخشان کند، ممکن است لکه‌ای پاک‌نشدنی بر آن بگذارد.

با این حال نشانه‌هایی وجود دارد که دولت ترامپ، پس از شش ماه محاسبه اشتباه، شاید سرانجام در حال تطبیق دادن خود با واقعیت باشد.

رهبری عجول که ترجیح می‌دهد بر اساس غریزه حکومت کند، ظاهراً به این نتیجه رسیده است که بهترین شانس او برای ایجاد یک گشایش نه در نمایش‌های خیره‌کننده میدان جنگ، بلکه در اعمال فشار مستمر بر آسیب‌پذیرترین نقطه ایران، یعنی اقتصاد آن، نهفته است.

اگر ترامپ واقعاً امید خود به پیروزی قریب‌الوقوع را کنار گذاشته و خود را برای مسیری طولانی آماده کرده باشد، شاید به راهبردی برای غلبه بر ایران دست یافته باشد.

تندروهای ایران مدت‌هاست معتقدند می‌توانند در جنگی که آن را نبرد اراده‌ها می‌بینند، بیشتر از واشنگتن دوام بیاورند. محاسبه آنها بر این فرض استوار بوده که با نزدیک شدن انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، ترامپ ترجیح خواهد داد از صحنه کنار بکشد تا اینکه یک جنگ نامحبوب را طولانی کند.

اما اکنون به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور پذیرفته است که دستیابی به راه‌حل پیش از انتخابات نوامبر بعید است و آماده است صرف‌نظر از آن، فشار را ادامه دهد.

تلگراف به اثر محاصره دریایی ایران اشاره کرده و مدعی شده اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار گرفته و مردم این کشور با دشواری‌های مالی‌ای مواجه‌اند که در حافظه زنده آنها سابقه نداشته است. هرچه بحران بیشتر ادامه یابد، چالش برای رهبران ایران نیز جدی‌تر خواهد شد.

زمان که به نظر می‌رسید به سود ایران کار می‌کند، شاید تغییر جبهه داده باشد.

این دقیقاً نتیجه‌ای است که عمل‌گرایان درون دولت ایران نیز به آن رسیده‌اند. برخی از آنان از اینکه تندروها پیشنهاد فوق‌العاده مساعدی را برای پایان دادن به جنگ با شرایطی مطلوب در ماه ژوئن از دست دادند، ابراز سرخوردگی کرده‌اند؛ توافقی که بیم دارند دیگر تکرار نشود.

فرزان ثابت، تحلیلگر مسائل ایران در مؤسسه تحصیلات تکمیلی ژنو در سوئیس، گفت: «آنها فرصت داشتند آن توافق را بپذیرند و یک حرکت مثبت ایجاد کنند.»

او افزود: «آن همان راه خروج واقعی بود. آنها این‌طور به آن نگاه نکردند. آن را یک پیروزی مطلق می‌دیدند و بنابراین برداشت من این است که دارند بیش از حد روی دست خود حساب می‌کنند.»

این جنگ داستان محاسبات اشتباه بوده است. ترامپ توانایی ایران برای مقاومت در برابر قدرتمندترین نیروی نظامی جهان را دست‌کم گرفت. اکنون ممکن است ایران نیز به نوبه خود درباره ترامپ دچار اشتباه شده باشد. حماقت امپراتوری

بیشتر بخوانید:

زمان به نفع تهران است | اعتراف صریح مقام سابق دولت ترامپ: ۴۷ سال تحریم ایران شکست خورده | فشار حداکثری دیگر جواب نمی‌دهد

از هرمز تا انتخابات آمریکا؛ آیا ایران می‌خواهد بحران را به کابوس انتخاباتی ترامپ تبدیل کند؟

چرا ایران برای بازگشت به میز مذاکره با آمریکا عجله‌ای ندارد؟

رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند بگوید به او هشدار داده نشده بود. کمی بیش از دو هفته پیش از اعلام جنگ، ترامپ در اتاق وضعیت کاخ سفید پای ارائه پاورپوینتی مفصل از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نشست.

نتانیاهو طی یک ساعت استدلال کرد که چرا اسرائیل و آمریکا باید از فرصت تاریخی پیش‌آمده استفاده کنند و در جنگی در خاورمیانه با یکدیگر متحد شوند؛ همان نوع جنگی که ترامپ همیشه قسم خورده بود از آن اجتناب کند.

گزارش شده که نتانیاهو اعلام کرد ایران برای تغییر رژیم آماده است و تنها به یک فشار نهایی نیاز دارد. گفته می‌شد از بین بردن برنامه موشک‌های بالستیک ایران تنها چند هفته زمان خواهد برد؛ برنامه‌ای که بنا بر این ارزیابی، در جنگ ۱۲روزه اسرائیل در سال قبل از درون تهی شده بود.

در مورد تنگه هرمز نیز محاصره از سوی ایران بعید ارزیابی می‌شد؛تصور این بود که ایران آن‌قدر سردرگم و ضعیف می‌شد که قادر به انجام چنین اقدامی نبود. به همین دلیل کشورهای همسایه نیز در امان تصور می‌شدند.

اما از همان ابتدا در دولت آمریکا افراد تردیدکننده‌ای وجود داشتند. نیویورک‌تایمز گزارش داد جان رتکلیف، رئیس سیا، بخش‌هایی از پیشنهاد اسرائیل ــ به‌ویژه ایده تغییر رژیم ــ را «مضحک» توصیف کرده بود.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، موضوع را برای رئیس‌جمهور ساده‌تر بیان کرد: «به عبارت دیگر، مزخرف است.» ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز هشدار داده بود که اسرائیلی‌ها دارند بیش از حد وعده می‌دهند.

در روزهای اخیر، ادعاهایی مطرح شده که نشان می‌دهد هشدارهای دقیق‌تری نیز در اختیار رئیس‌جمهور قرار گرفته بود.

وال‌استریت ژورنال این هفته گزارش داد تولسی گبرد، مدیر وقت اطلاعات ملی، ارزیابی‌ای را در اختیار ترامپ گذاشته بود که بر اساس آن، جنگ احتمالاً به روی کار آمدن حکومتی تندروتر منجر خواهد شد که برای دستیابی به سلاح هسته‌ای آمادگی بیشتری دارد.

او همچنین پیش‌بینی کرده بود ایران تنگه هرمز را خواهد بست و به کشورهای خلیج فارس و نیروهای آمریکایی در منطقه حمله خواهد کرد. مقام‌های ارشد نظامی نیز درباره کاهش ذخایر تسلیحاتی حیاتی ابراز نگرانی کرده بودند.

ترامپ هشدارها را کنار گذاشت، اما بخش بزرگی از آنچه پیش‌بینی شده بود، به وقوع پیوست.

آمریکا و اسرائیل به‌سرعت برتری قاطع خود در میدان نبرد را تثبیت کردند. حدود ۱۵۰ شناور نیروی دریایی ایران، همراه با پرتابگرهای موشک بالستیک و سامانه‌های پدافند هوایی، منهدم شدند.

اما کافی نبود. ایران که زخمی شده و بارها به زمین افتاده بود، پس از هر ضربه دوباره به میدان بازگشت و خود نیز ضربات سنگینی وارد کرد.

پهپادها و موشک‌های ایران فرودگاه‌ها و زیرساخت‌های حیاتی سراسر خلیج فارس و بیش از ۲۰ پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه را هدف قرار دادند.

تصاویر ماهواره‌ای خسارات گسترده‌ای را به بیش از دوازده سازه، از جمله اسکله‌ها و شبکه‌های راداری، در تنها پایگاه دریایی آمریکا در خاورمیانه در بحرین، مقر ناوگان پنجم آمریکا، نشان می‌داد.

سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی آمریکا در امارات متحده عربی منهدم شدند. حملات ایران پنج سرباز آمریکایی را در پایگاه هوایی موفق‌السلطی در اردن و چهار نفر دیگر را در پایگاه هوایی علی‌السالم در کویت کشت.

بدتر از همه اینکه ایران بلافاصله تنگه هرمز را بست و از آن زمان با سرسختی محاصره خود را حفظ کرده و مشکلات اقتصادی را در مناطق نزدیک و دور گسترش داده است.

کشورهای خلیج فارس که از ابتدا خواهان این جنگ نبودند، از حجم خسارات و همچنین ناکارآمدی چتر امنیتی آمریکا که تصور می‌کردند از آنها محافظت خواهد کرد، بهت‌زده شدند.

رهبران خلیج فارس که اعتمادشان را به توانایی واشنگتن برای حفاظت از آنها از دست داده‌اند، هر حرکت ترامپ و واکنش تهران به آن را با نگرانی عمیق دنبال کرده‌اند و بیش از پیش دریافته‌اند که گرفتار نیروهایی شده‌اند که کنترل چندانی بر آنها ندارند. واقعیت خودش را تحمیل می‌کند

بیشتر بخوانید: وال‌استریت ژورنال: ایران برای گسترش جنگ آماده می‌شود

لبخند ترامپ در هفته‌های بعد به‌تدریج محو شد. چهل روز بمباران شدید، ذخایر موشک‌های رهگیر را کاهش داده، منطقه را تحت فشار قرار داده و قیمت نفت را به‌شدت بالا برده بود، اما تأثیر چندانی بر شکستن محاصره ایرانی تنگه هرمز نداشت؛ محاصره‌ای که نه علت آغاز جنگ، بلکه به میوه تلخ و بدبوی جنگ رئیس‌جمهور تبدیل شده بود.

رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال راه‌حل دیگری گشت و از آتش‌بس گرفته تا کارزارهای فشار اقتصادی و حتی محاصره متقابل را امتحان کرد. اما هیچ‌یک ایرانی‌ها را تکان نداد.

ترامپ با اکراه و تا حدی از سر استیصال، در ماه ژوئن با توافق صلح شگفت‌انگیز ۱۴ ماده‌ای با ایران موافقت کرد؛ اقدامی که خشم اسرائیل و جمهوری‌خواهان تندرو را برانگیخت.

در «تفاهم‌نامه اسلام‌آباد»، آمریکا متعهد شد به پنج دهه خصومت پایان دهد، تحریم‌ها را کاهش دهد، میلیاردها دلار درآمد نفتی مسدودشده ایران را بازگرداند و محدودیت‌های فروش فعلی نفت را کاهش دهد. همچنین راه برای اختصاص ۳۰۰ میلیارد دلار ــ ۲۲۲ میلیارد پوند ــ برای آغاز بازسازی پس از جنگ باز شد.

در این توافق هیچ اشاره‌ای به خواسته‌های پیشین آمریکا برای برچیدن موشک‌های بالستیک ایران نشده بود ــ ترامپ حتی تا آنجا پیش رفت که گفت تهران به آنها نیاز دارد ــ و خبری از مطالبه برچیدن شبکه نیروهای نیابتی ایران نیز نبود. مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای نیز به آینده موکول شد.

تمام کاری که ایران باید انجام می‌داد، پایان دادن به بسته بودن آبراه بود.

اما تنها چند روز بعد، توافق تحت فشار قرار گرفت. ایران تنها اجازه می‌داد کشتی‌ها از آب‌های خودش و مطابق شرایط خودش عبور کنند. کشتی‌هایی که از آب‌های عمان عبور می‌کردند، خیلی زود خود را در معرض خطر حمله دیدند.

دور تازه‌ای از درگیری‌ها آغاز شد، اما هیچ‌یک از دو طرف آن‌قدر قدرتمند نبود که بتواند آن را ادامه دهد. نتیجه، بن‌بست کنونی بود؛ بن‌بستی که برخلاف انتظار ممکن است آمریکا در نهایت با دست بالا از آن خارج شود. درک اشتباه از شرایط

ترامپ بارها از انعطاف‌ناپذیری ایران و امتناع این کشور از پذیرش یک پیشنهاد خوب، وقتی آن را پیش روی خود می‌بیند، سردرگم به نظر رسیده است؛ مسئله‌ای که آشکارا برای مردی با پیشینه معاملات املاک و شیفته معامله‌های بده‌بستانی، آزاردهنده است.

اما همان‌طور که رئیس‌جمهور آمریکا نیز پذیرفته، ایران با یک صدا سخن نمی‌گوید. مشخص نیست قدرت نهایی در کجا قرار دارد. ظاهراً مسئولیت نهایی بر عهده رهبری جدید است. در غیاب او، قدرت میان مردان کت‌وشلواری، مردان یونیفرم‌پوش و روحانیون تقسیم شده و گاه مورد مناقشه قرار می‌گیرد.

مردان کت‌وشلواری، در درجه نخست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، مذاکرات را هدایت کردند.

اما به نظر می‌رسد قدرت به‌طور فزاینده‌ای در دست تندروهای یونیفرم‌پوش متمرکز شده است؛ کسانی که تا حد زیادی جای نخبگان روحانی را گرفته‌اند، درست همان‌گونه که تولسی گبرد هشدار داده بود.

گزارش شده است که برخی عمل‌گرایان غیرنظامی ایران از اینکه حکومت امتیازهای پیشنهادی در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را از دست داده، بهت‌زده‌اند.

کشور در آشفتگی اقتصادی به سر می‌برد. محاصره آمریکا چنان نفوذناپذیر است که صادرات نفت ایران عملاً به صفر رسیده؛ موضوعی که رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته نیز به آن اذعان کرد.

پیامدهای این وضعیت برای ایرانیان عادی فاجعه‌بار بوده است. تورم نزدیک به سه‌رقمی و سقوط ریال، پس‌انداز یک عمر بسیاری از مردم را نابود کرده است.

مواد غذایی اساسی و داروها کمیاب و به‌شدت گران شده‌اند. هم‌زمان با اخراج گسترده کارکنان و انقباض ۶ درصدی تولید ناخالص داخلی، میلیون‌ها خانوار به زیر خط فقر رانده شده‌اند.

با توجه به اینکه اعتراضات به بخشی از چرخه سیاسی ایران تبدیل شده، حکومت در حال پذیرش ریسکی فوق‌العاده بزرگ است. با این حال، رهبران ایران ظاهراً مصمم‌اند همچنان سازش‌ناپذیر باقی بمانند. 

تلگراف می گوید: اینکه چرا ژنرال‌ها تا این اندازه انعطاف‌ناپذیرند، همچنان محل حدس و گمان است. برخی معتقدند عادی‌سازی روابط با آمریکا، که ترامپ پیشنهاد کرده، فلسفه وجودی حکومت را تضعیف خواهد کرد. جمهوری اسلامی بر دشمنی با غرب بنا شده است. اگر غرب به دوست تبدیل شود، چگونه می‌تواند به حیات خود ادامه دهد؟

ژنرال‌ها همچنین ممکن است نگران باشند که بدون تهدید دائمی جنگ، دیگر کاری برای انجام دادن نداشته باشند.

بیشتر بخوانید:

 حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟

«روز موعود اقتصادی ایران» عروس تعریفی از آب در آمد | بلومبرگ: تحریم‌های جدید، همان سیاست گذشته است

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و شاید قدرتمندترین فرد از میان هفت مردی که تصاویرشان روی بیلبوردها دیده می‌شود، از بسیاری جهات چیزی جز جنگ نشناخته است؛ او در تمام دوران جنگ ایران و عراق در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده داشت. تغییر سناریو

تلگراف نوشت: بنابراین خطوط نبرد مشخص شده‌اند. ترامپ به این نتیجه رسیده است که کوبیدن قدرت نظامی آمریکا به جسمی غیرقابل‌حرکت، نتیجه معکوس دارد.

تنها راه باقی‌مانده، وادار کردن ایران از طریق انزوای اقتصادی است؛ راهبردی که روز دوشنبه اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از آن رونمایی کرد.

ترامپ آنچه «عملیات طرد اقتصادی» نام گرفته را یک «روز دی اقتصادی» توصیف کرد که قرار است راه را برای تسلیم نهایی ایران هموار کند.

لورل رپ از چتم‌هاوس گفت: «راهبرد صرفاً نظامی‌ای که طی چند ماه گذشته دنبال کرده‌اند، ظاهراً کار نمی‌کند یا با بازدهی نزولی مواجه شده است. بنابراین تصمیم گرفته‌اند بار دیگر سراغ ابزارهای اقتصادی بروند.»

در نهایت، اقداماتی که اعلام شد به اندازه تبلیغات پیرامون آنها نبود. با این حال راهبرد روشن است. ترامپ از انتظار برای کسب نتایج فوری به رویکردی چرخیده که بر اساس آن معتقد است توانایی صبر کردن دارد.

او امیدوار است در ماه‌های آینده رهبران ایران، با مشاهده فقیرتر شدن هرچه بیشتر کشورشان، چاره‌ای جز بازگشت به میز مذاکره و پذیرش مصالحه‌ای درباره تنگه نداشته باشند.

مزایای دیگری هم وجود دارد. جنگ فرسایشی اقتصادی می‌تواند ایران را از صفحه نخست روزنامه‌های آمریکا کنار بزند و احتمالاً پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای، آن را از ذهن رأی‌دهندگان نیز دور کند.

بنابراین بازی تازه‌ای در خاورمیانه آغاز شده است. ارتش آمریکا یک گام عقب می‌رود و قدرت اقتصادی جای آن را می‌گیرد. این راهبرد بدون خطر نیست. تندروهای ایران اگر در شرایط استیصال قرار بگیرند، ممکن است به جای تسلیم، تشدید تنش را انتخاب کنند و به جای پایان دادن به جنگ، آن را گسترش دهند.

در واقع، مقام‌های اطلاعاتی عرب شواهدی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد ایران ممکن است در حال آماده شدن برای حمله‌ای تازه باشد؛ با این امید که هزینه‌ها را برای آمریکا افزایش دهد و قیمت نفت را بالاتر ببرد.

با این حال، اگر ترامپ واقعاً مصمم باشد راهبرد تازه «صبر» را دنبال کند، حتی دور دیگری از تشدید درگیری نیز ممکن است پویایی اساسی جنگ را تغییر ندهد.

آمریکا هم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان و هم بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت خام دنیاست و همین امر آن را در مقایسه با اغلب اقتصادهای بزرگ، در برابر پیامدهای جنگ کمتر آسیب‌پذیر می‌کند.

امید ایران برای تکرار شوک نفتی دهه ۱۹۷۰ نیز تاکنون محقق نشده است. شش ماه پس از بسته شدن مهم‌ترین آبراه انرژی جهان، قیمت نفت همچنان بسیار پایین‌تر از سطحی است که تهران امیدوار بود به آن برسد.

دن پیکرینگ، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری شرکت خدمات مالی Pickering Energy Partners در هیوستون، گفت: «مرحله جدید اکنون تنبیه اقتصادی است، نه تنبیه نظامی از سوی آمریکا. ایران کوتاه نخواهد آمد؛ بنابراین فقط قرار است دو طرف از دو سوی تنگه هرمز به یکدیگر خیره شوند و ببینند کدام‌یک می‌تواند بیشتر از دیگری دوام بیاورد.»

آمریکا شاید نتوانسته باشد در میدان نبرد پیروز شود. اما ترامپ که تا اینجا خود معمار بداقبالی‌هایش بوده، شاید اکنون دریافته باشد که در یک جنگ فرسایشی اقتصادی، او توپخانه سنگین‌تری در اختیار دارد.

پیکرینگ افزود: «آمریکا می‌خواهد ببیند آیا فشار اقتصادی جواب می‌دهد و ایرانی‌ها می‌خواهند ببینند آیا وقت‌کشی جواب خواهد داد.»







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر
روزنامه هفت صبح

حامد بهداد؛ مردی برای نقش‌های پرخطر

حامد بهداد در یک دهه حضور در شبکه نمایش خانگی از تجربه‌ای درخشان در «دندون طلا» تا سقوط «دل» و رستاخیز «امیر شایگان» را پشت سر گذاشته‌
روزنامه هفت صبح

برای دیدن شاهنامه، ۵ میلیون کنار بگذارید!

۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه
روزنامه هفت صبح

۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه

‌کمبود معلم در رشته‌های تخصصی همچنان یکی از مهم‌ترین چالش‌های آموزش‌وپرورش برای ساماندهی سال تحصیلی جدید است
کالابرگ از قیمت‌ها جا ماند
روزنامه هفت صبح

کالابرگ از قیمت‌ها جا ماند

نمایندگان مجلس خواستار افزایش اعتبار کالابرگ متناسب با تورم و اختصاص منابع بیشتر به دهک‌های پایین جامعه هستند
بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در بحران | چرا مدل آلمان دیگر کار نمی‌کند؟ | غول تولیدی اروپا چگونه به این نقطه رسید
سایت اقتصادنیوز

بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در بحران | چرا مدل آلمان دیگر کار نمی‌کند؟ | غول تولیدی اروپا چگونه به این نقطه رسید

اقتصادنیوز: رقابت شدید از سوی چین و هزینه‌های بالای انرژی تنها دو مورد از دلایلی هستند که باعث شده‌اند ماشین صنعتی مشهور آلمان با مشکل مواجه شود.
تحریم ایران برای نجات ترامپ از دردسر انتخابات؟ | فشار اقتصادی و تلاش برای دور کردن جنگ از اخبار | راهبرد جدید واقعیت‌های میدانی را تغییر می‌دهد؟
سایت اقتصادنیوز

تحریم ایران برای نجات ترامپ از دردسر انتخابات؟ | فشار اقتصادی و تلاش برای دور کردن جنگ از اخبار | راهبرد جدید واقعیت‌های …

اقتصادنیوز: آتلانتیک در گزارشی نوشته است دولت ترامپ با محدودشدن گزینه‌های نظامی و دیپلماتیک، به تشدید فشار اقتصادی علیه ایران روی آورده؛ راهبردی که علاوه بر وادارکردن تهران به بازگشت جدی‌تر به مذاکرات، می‌تواند جنگ را تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای از صدر اخبار آمریکا دور نگه دارد.
         
پنتاگون با دستور ترامپ به جنگ تمام عیار بازخواهد گشت یا ...؟ | گاردین: جنگ ایران و آمریکا تمام نشده، فقط سرد شده است
سایت اقتصادنیوز

پنتاگون با دستور ترامپ به جنگ تمام عیار بازخواهد گشت یا ...؟ | گاردین: جنگ ایران و آمریکا تمام نشده، فقط سرد شده است

اقتصادنیوز: کیش شخصیت که زمانی ترامپ را همچون نیرویی مهارنشدنی و طبیعی جلوه می‌داد، اکنون به فرقه‌ای چاپلوس و مطیع تقلیل یافته است.
زنگ خطر به صدا درآمد؛ بحران سبدهای نان جهان | دومین بحران جهانی غلات در راه است؟ | چه بر سر قیمت‌ گندم می‌آید؟
سایت اقتصادنیوز

زنگ خطر به صدا درآمد؛ بحران سبدهای نان جهان | دومین بحران جهانی غلات در راه است؟ | چه بر سر قیمت‌ گندم می‌آید؟

اقتصادنیوز: گندم در قلب رژیم غذایی مدرن قرار دارد. اما امسال، سبدهای نان جهان با مشکل مواجه هستند.
هزینه عقب‌ راندن دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان چقدر است؟/ دلار افسارگسیخته با ارزپاشی مهار نمی‌شود
سایت اقتصاد ۲۴

هزینه عقب‌ راندن دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان چقدر است؟/ دلار افسارگسیخته با ارزپاشی مهار نمی‌شود

بانک مرکزی با تزریق ۵۰۰ میلیون دلار، دلار ۲۰۰ هزار تومانی را عقب راند؛ اما آیا این آرامش ارزی ماندگار است یا فقط یک مُسکن گران‌ قیمت برای بازاری است که ریشه بحرانش همچنان پابرجاست؟
سایت خبرآنلاین

نخستین مصاحبه مهدی کروبی پس از حصر در حرم امام(ره): در راهی که از دهه ۴۰ انتخاب کردیم، تجدید نکرده‌ایم/ همه چیز ما و جامعه …

چگونه تاکتیک اوکراینی بزرگ‌ترین تحول ماه‌های اخیر جنگ لبنان را رقم زد؟
سایت اکوایران

چگونه تاکتیک اوکراینی بزرگ‌ترین تحول ماه‌های اخیر جنگ لبنان را رقم زد؟

اکوایران: اگرچه پهپادهای حزب‌الله هنوز لزوماً توانایی تغییر کنترل سرزمینی اسرائیل در جنوب لبنان را ندارند، اما توانایی آنها در محدود کردن آزادی حرکت نیروهای اسرائیلی و افزایش فرسایش و تلفات نشان می‌دهد حزب‌الله در زمینه یافتن روش‌های مؤثرتر برای نبرد، تا حدی از اسرائیل جلو افتاده است.
سایت فرارو

تیزر کامل سریال «مرد سه هزار چهره» مهران مدیری منتشر شد + تاریخ پخش

جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد
سایت فرارو

جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از ایجاد حفره‌ای به قطر ۵۰۰ میلیمتر و نشت فاضلاب بر اثر شکستگی خط انتقال فاضلاب در خیابان نشاط اصفهان خبر داد.
         
سایت تابناک

ویدیویی که باید شیخ نشین‌ها ببینید: خلیج الفارسی

سایت رویداد‌ ۲۴

دولینگو آزمون زبان را برای ایرانی‌ها متوقف کرد

علم الهدی خطاب به دولت پزشکیان: چطور می‌شود از تیم اقتصادی شما قدردانی کرد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

علم الهدی خطاب به دولت پزشکیان: چطور می‌شود از تیم اقتصادی شما قدردانی کرد؟

امام جمعه مشهد با تأکید بر پایبندی مردم به خط و مسیر رهبر اظهار کرد: گوش مردم به هیچ سیاستی، هیچ حزبی، هیچ جریانی و هیچ فکری بدهکار نخواهد بود و به هیچ فکری غیر از خط رهبر توجه نمی‌کنند.
گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد
سایت عصرایران

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد

پس‌روی آب دریای خزر در سال‌های اخیر، چهره سواحل را تغییر داده و سودجویان برای تصرف ساحل دست به کار شدند.
سایت عصرایران

شعله ازدواج سابق جنیفر لوپز روشن شد؟

پادشاه نروژ درگذشت / مرگ هارالد پنجم در 89 سالگی / پایان 35 سال سلطنت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پادشاه نروژ درگذشت / مرگ هارالد پنجم در 89 سالگی / پایان 35 سال سلطنت - مردم سالاری آنلاین

پادشاه نروژ در 89 سالگی درگذشت. به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از عصرایران، هارالد پنجم پادشاه نروژ، امروز جمعه بعد از 35 سال سلطنت درگذشت. هاکون ، ولیعهد و فرزند پادشاه تازه درگذ...
داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»
سایت عصرایران

داستان جولین؛ نیم‌قرن فاصله میان التماس «دالی پارتن» و هشدار «بیانسه»

مرگ دالی پارتن، ملقب به «ملکۀ موسیقی کانتری»، فقط پایان زندگی یکی از مشهورترین خوانندگان و ترانه‌سرایان آمریکایی نیست؛ بهانه‌ای است برای دوباره شنیدن ترانه‌ا...
وقتی دانش در دانشگاه متوقف می‌شود/ چرا علم به ثروت تبدیل نمی‌شود؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وقتی دانش در دانشگاه متوقف می‌شود/ چرا علم به ثروت تبدیل نمی‌شود؟ - مردم سالاری آنلاین

آینده توسعه ایران، بیش از آنکه به میزان تولید دانش وابسته باشد، به کیفیت حکمرانی مسیری وابسته است که دانش را به فناوری، فناوری را به ارزش و ارزش را به رفاه عمومی تبدیل می‌کند.
هوش مصنوعی در سپهر دانش/شتاب‌بخشی به پژوهش یا فروکاست اصالت؟
سایت عصرایران

هوش مصنوعی در سپهر دانش/شتاب‌بخشی به پژوهش یا فروکاست اصالت؟

اکنون با پدیده‌ای روبه‌روییم که صرفاً به پردازش اعداد و داده‌ها بسنده نمی‌کند، بلکه گزاره می‌سازد، پیوندهای مفهومی برقرار می‌کند، استدلال‌های به‌ظاهر منطقی م...
وزیر ارشاد متولی گشت ارشاد نیست!
سایت فرارو

وزیر ارشاد متولی گشت ارشاد نیست!

«کاش اخلال در سخنرانی وزیر فرهنگ در یزد با سر دادن شعار درباره حجاب اجباری آقای صالحی را به صرافت تغییر نام وزارتخانه به فرهنگ و هنر بیندازد تا با گشت ارشاد اشتباه نگیرند!»
سایت خبرآنلاین

آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟

ماهی‌گیری پوتین از تنش ایران و آمریکا | روسیه این وضعیت را فرصتی برای تشدید اقدامات علیه منافع آمریکا تلقی می کند | رتکلیف چه هشداری به روس‌ها داد؟
سایت اقتصادنیوز

ماهی‌گیری پوتین از تنش ایران و آمریکا | روسیه این وضعیت را فرصتی برای تشدید اقدامات علیه منافع آمریکا تلقی می کند | رتکلیف …

اقتصادنیوز: رتکلیف روز سه‌شنبه به مسکو پرواز کرد؛ این نخستین سفر شناخته‌شده یک رئیس سیا به روسیه از اواخر سال ۲۰۲۱ تاکنون بود.
         
استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
سایت تجارت نیوز

استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران

چین ضمن مخالفت با فشار و تحریم‌های جدید علیه ایران، از مسیر مذاکره و حفظ چارچوب عدم اشاعه حمایت کرده و همزمان می‌کوشد با همکاری روسیه مانع تشدید تنش و تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای امنیت شود.
سایت تابناک

چرا همه‌چیز گران‌تر از تورم به نظر می‌رسد؟

سایت رکنا

ببینید/ هجوم مردم به رب های ریخته شده در خیابان / در سبزوار رخ داد

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟
سایت خبرآنلاین

طبیعی اما سمی! / «عسل جنون‌آور» چیست؟

«عسل جنون‌آور» یا «عسل توهم‌زا»‌ که از شهد گل‌های خرزهره هندی به دست می‌آید، حاوی سمی طبیعی است که می‌تواند ضربان قلب و فشار خون را به‌شدت کاهش دهد.
         
راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی
سایت خبرآنلاین

راز «آواز عشق»؛چگونه در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم؟/ پیام امیدبخش مولانا برای عبور از طوفان‌های زندگی

پس اگر روزگار سخت است، نباید گمان کنیم که خداوند ما را رها کرده است. شاید همین سختی، ندایی باشد برای اینکه دوباره راه آسمان را پیدا کنیم.و چه زیباست این پیام مولانا:ما از آسمان آمده‌ایم؛برای زمین نیامده‌ایم که در زمین بمانیم؛آمده‌ایم که در همین خاک، آسمانی زندگی کنیم.
 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.
کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود
سایت خبرآنلاین

کشف معبد مخفی زنان در امپراتوری روم با ۱۲۰ کتیبه رازآلود

باستان‌شناسان در عمق ۲۰۰ متری غاری ۲۴ هزار ساله در اسپانیا، بزرگ‌ترین نیایشگاه زیرزمینی روم باستان را کشف کردند؛ مکانی مخفی با بیش از ۱۲۰ کتیبه لاتین و پیشکش‌های آیینی که پرده از ستایش الهه‌ای ناشناخته با عنوان «بانو» برمی‌دارد.
راز سمیِ  «دروازه جهنم» در ترکیه
سایت خبرآنلاین

راز سمیِ «دروازه جهنم» در ترکیه

در میان ویرانه‌های شهر باستانی «هیرآپولیس» در ترکیه، گذرگاهی وجود داشت که رومیان باستان آن را «دروازه جهنم» می‌نامیدند؛ مکانی که در آن، مرگِ ناگهانی حیوانات در برابر چشمان زائران، لرزه بر اندام هر بیننده‌ای می‌انداخت. در حالی که گذشتگان این پدیده را خشم خدایانِ دنیای زیرین می‌پنداشتند، علمِ مدرن سرانجام …
جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست
سایت خبرآنلاین

جمشید آموزگار و معمای تکنوکراسی در بن‌بست سیاست

جمشید آموزگار؛ تکنوکراتی است که در چالشِ میان «برنامه‌ریزی روی کاغذ» و «واقعیت‌های کف خیابان» به بن‌بست رسید. استعفای او در ۵ شهریور ۵۷، پرونده آخرین تلاش‌های دولت‌های پهلوی برای مهار بحران‌های درهم‌تنیده را بست.
چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد
سایت خبرآنلاین

چای برای بریتانیایی، پلیس برای پاکستانی / هوش مصنوعی گوگل جنجال به پا کرد

ابزار جست‌وجوی هوش‌مصنوعی گوگل بر اساس ملیتی که در سوال‌های چت‌بات آن ذکر می‌شد توصیه‌های بسیار متفاوتی داد و این موضوع موج اتهام تبعیض نژادی در رسانه‌های فرانسه را به همراه داشت.
زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار نپال را رقم زد
سایت خبرآنلاین

زلزله ۵.۲ ریشتری که زلزله نبود؛ فاجعه هیمالیا از دل یخ‌ها/ هشدار یک استاد دانشگاه: یک فروپاشی یخچالی، سیل و زمین‌لغزش مرگبار …

آنچه در ابتدا یک زلزله ۴.۴ ریشتری در مرز تبت و نپال تصور می‌شد، خیلی زود چهره دیگری پیدا کرد؛ لرزه‌ای که روی لرزه‌نگارها ثبت شد اما منشأ آن در اعماق زمین نبود، بلکه از فروپاشی عظیم یک یخچال طبیعی در ارتفاعات هیمالیا سرچشمه گرفته بود.
فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم
سایت خبرآنلاین

فرسودگی شغلی چیست؟ وقتی بدن می‌گوید «بس است» ولی ما ادامه می‌دهیم

«فقط این یک کار را هم انجام بدهم، بعد استراحت می‌کنم.»
سایت خبرآنلاین

بهانه خنده‌دار دستیار تارتار برای باخت به تراکتور

سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

مدل جدید حاشیه‌سازی برای دیده‌شدن؛ منت گذاری سر مردم و ایران/ کاش بروید و پشت سرتان در را هم ببندید - پارس فوتبال

اگر هدف فقط دیده‌شدن است، باید گفت این روش دیگر برای مردم چندان تازگی ندارد.
ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره
سایت خبرآنلاین

ذهن شلوغ را روی کاغذ خالی کنید؛ نوشتن راهی برای آرامش دوباره

در روزهایی که فشار خبرهای تلخ، تجربه‌های ناگهانی یا نگرانی‌های پی‌درپی، ذهن را از فکرهای تکراری و بی‌پایان پر می‌کند، گاهی تنها به چند دقیقه زمان، یک کاغذ و کمی رها کردن ذهن نیاز داریم.
سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها
سایت خبرآنلاین

این رفتار خنده‌آور پایداریچی‌ ها

گاهی برخی مقامات کشور گزارشهایی از اوضاع اقتصادی کشور ارائه می کنند که در آن به پاره‌ای تنگناها و مشکلات و ضعفها اشاره می شود. طبیعی است چنین اخباری در رسانه های بیگانه ( به طور دقیق یا با تقطیع یا سانسور و به صورت هدفمند ) منتشرگردد .
آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟
سایت خبرفوری

آیا تهران واقعا می‌خواهد پسران ترامپ و نتانیاهو را ترور کند؟

گزارش تازه یک رسانه فرانسوی به یکی از حساس‌ترین ابعاد جنگ ایران و اسرائیل و آمریکا می‌پردازد: تهدیدهای احتمالی برای هدف قرار دادن نزدیکان رهبران آمریکا و اسرائیل.
دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟
خبرگزاری ایلنا

مثلث آمریکا، ایران و حزب‌الله؛ آیا یک «معامله بزرگ» در راه است؟

تحولات ماه‌های اخیر از احتمال شکل‌گیری مسیری تازه میان آمریکا، ایران و حزب‌الله حکایت دارد؛ مسیری که در صورت تبدیل تماس‌های پشت‌پرده به مذاکرات جدی، می‌تواند پرونده سلاح این حزب‌ و آینده لبنان را به بخشی از یک توافق گسترده‌تر میان تهران و واشنگتن تبدیل کند.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟
خبرگزاری مهر

آیا فرمول «تهدید و عقب‌نشینی» ترامپ در ایران قابل اجرا است؟

ترامپ با تکیه بر فرمول کهنه «تهدید بزرگ و عقب‌نشینیِ به‌موقع»، نه‌تنها به هدف خود نرسیده، بلکه اعتبار تهدیدهای آمریکا را نیز به صفر رسانده است.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ سیر تحول یک «فن» به یک «علم حیات‌بخش»

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ عادتی ساده که از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ متانول در بنزین؛ راهکاری برای ناترازی یا گزینه پرچالش؟

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد
خبرگزاری مهر

«زمستان» اخوان؛ وقتی یک شعر، شناسنامه یک شکست تاریخی شد

شعر «زمستان» مهدی اخوان ثالث، فراتر از یک توصیف اقلیمی، برجسته‌ترین سند منظوم از سرخوردگی پساکودتای ۲۸ مرداد ایران است که انجماد عاطفی، ترس و زوال پیوندهای انسانی را روایت می‌کند.
«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟
خبرگزاری ایسنا

«نامادری» یا رقیب عاطفی؛ چرا کودکان برای پذیرش نامادری به زمان نیاز دارند؟

یک روانشناس، با تبیین آسیب‌های ناشی از طلاق بر سیستم دلبستگی و «پایگاه امن» کودکان، تاکید کرد که پذیرش والد ناتنی یک انتخاب آنی نیست، بلکه فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است که به‌دلیل وجود «تعارض وفاداری» و ریشه‌های کهن‌الگویی، معمولا بین دو تا پنج سال طول می‌کشد.
         
کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام عدد فشار خون خطر آسیب مغزی را فاش می‌کند؟

بیشتر افراد می‌دانند فشار خون بالا می‌تواند به قلب آسیب برساند اما نمی‌دانند که این عارضه می‌تواند مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد
خبرگزاری ایسنا

روایت ۱۶۰۰ ساله‌ تاریخ ایران که از دل یک برخورد بیرون آمد

ماجرای کشف محوطه باستانی بندیان درگز، حکایت یک تصادف تاریخی است که منجر به شناسایی یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های هویتی ایران شد. این محوطه تا پیش از سال ۱۳۶۸ تنها تپه‌ای در میان اراضی کشاورزی بود، اما در سال ۱۳۶۹، زمانی که مالک زمین قصد تسطیح و هموارسازی آن را داشت، برخورد تیغه لودر با ستون‌های مدفون و …
عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب
خبرگزاری ایسنا

عضله‌سازی بدون ورزش با یک پیوند عجیب

یک پیوند عضلانیِ ضربان‌دار می‌تواند مزایای ورزش را شبیه‌سازی کند و موش‌هایی که این ایمپلنت جراحی را دریافت کردند، توده و قدرت عضلانی و تراکم استخوانی بیشتری پیدا کردند.
فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فشار بیاور و برو | رویه ستاره‌های فوتبال برای جدایی از باشگاه

بازیکنان حرفه‌ای فوتبال در چند سال اخیر برای جدایی از باشگاه تحت قرارداد ترفندهای مختلفی را استفاده می‌کنند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فیلم| تهران، ۱۸۵ سال پیش

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن