قیمت طلا امروز




 علی قاسم‌پور

 سایت سنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

مزایا و مسیرهای توسعه فعالیت «فراصندوق‌ها» در بازار سرمایه/ امکان تشکیل سبدی متنوع از دارایی‌ها، مهم‌ترین مزیت «صندوق در صندوق‌ها» است + ویدئو

برنامه «صندوقچه» محصول جدید پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، است. «صندوقچه» با تمرکز بر عملکرد و کارکردهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مسائل، چالش‌ها، ظرفیت‌ها و روند فعالیت این ابزارها را در بازار سرمایه بررسی می‌کند. «سنا» در برنامه جدید «صندوقچه»، به بررسی مسائل، چالش‌ها و روند فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خواهد پرداخت. در نخستین قسمت از سلسله برنامه‌های «صندوقچه»، حسن کاظم‌زاده رئیس هیات‌مدیره سبدگردان گندم، علی جبل‌عاملی قائم‌مقام مدیرعامل گروه مالی کارآمد و بابک قاسم‌زاده مدیر سرمایه‌گذاری صندوق صنم به بررسی جایگاه، ظرفیت‌ها و چشم‌انداز فعالیت «صندوق‌ در صندوق‌ها» در بازار سرمایه ایران می‌پردازند. این ۳ گفت‌گوی کارشناسی به‌تدریج در سایت و شبکه‌های اجتماعی «سنا» منتشر می‌شود. در نخستین بخش از این برنامه دیدگاه‌های بابک قاسم‌زاده مدیر سرمایه‌گذاری صندوق صنم درباره عملکرد و چشم‌انداز فعالیت «فراصندوق‌ها» در بازار سرمایه ارائه می‌شود.
 مزایا و مسیرهای توسعه فعالیت «فراصندوق‌ها» در بازار سرمایه/ امکان تشکیل سبدی متنوع از دارایی‌ها، مهم‌ترین مزیت «صندوق در صندوق‌ها» است + ویدئو
پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، توسعه روزافزون ابزارهای مالی و افزایش تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران، نیاز به ابزارهایی برای مدیریت و تنوع‌بخشی هم‌زمان میان طبقات مختلف دارایی را بیش از پیش نمایان کرده است. «صندوق در صندوق» یا «فراصندوق» یکی از ابزارهایی است که می‌تواند با انتخاب و ترکیب صندوق‌های مختلف، امکان دسترسی به پرتفویی متنوع را برای سرمایه‌گذاران فراهم کند.

بابک قاسم‌زاده مدیر سرمایه‌گذاری صندوق صنم، در گفت‌وگو با برنامه «صندوقچه» ضمن تشریح فلسفه شکل‌گیری این صندوق‌ها، ظرفیت رشد فراصندوق‌ها در بازار سرمایه ایران را بررسی و تأکید کرد توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری و عملکرد موفق این صندوق‌ها می‌تواند زمینه‌ساز افزایش استقبال سرمایه‌گذاران و نهادهای مالی از فراصندوق‌ها باشد.

بخش‌هایی از دیدگاه بابک قاسم‌زاده مدیر سرمایه‌گذاری صندوق صنم را درباره روند فعالیت فراصندوق‌ها که در گفت‌وگو با برنامه «صندوقچه» ارائه شده، در ادامه بخوانید:

«صندوق در صندوق‌ها» بر اساس چه نیازی به وجود آمده‌اند و در حال حاضر با چه کیفیتی به فعالیت خود ادامه می‌دهند؟

با توجه به این‌که بازار سرمایه ایران رو به رشد است و در سالیان اخیر تعداد و تنوع ابزارهای این بازار بسیار زیاد شده است، نیاز به صندوق‌هایی از نوع «صندوق در صندوق» شکل گرفت. به چه صورت؟ با یک مثال خدمتتان عرض می‌کنم. ببینید، ما همین الان در بازار چند صد سهم مختلف داریم. صندوق‌های سهامی شکل گرفته‌اند تا بتوانند از میان این سهم‌ها یک پرتفوی بهینه بچینند. به‌ تبع آن، تعداد صندوق‌ها هم رو به افزایش بوده است. همین الان که در خدمت شما هستیم، بیش از ۲۰۰ صندوق سهامی در بازار داریم؛ اعم از صندوق‌های اهرمی، بخشی، بزرگ، تضمین اصل سرمایه، مختلط و انواع متنوع دیگر صندوق‌ها. بیش از ۵۰ صندوق کالایی داریم؛ اعم از طلا، نقره، زعفران و... . بیش از ۱۶۰ صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت داریم. تعدادی صندوق املاک و مستغلات داریم، صندوق انرژی هم داریم و صندوق‌های دیگر. هرچه تنوع این صندوق‌ها بیش‌تر می‌شود، نیاز به یک مدیر متخصص که بتواند از میان این صندوق‌های مختلف، پرتفوی بهینه‌ای از کلاس‌های مختلف دارایی تشکل دهد، بیش‌تر می شود. در واقع، مزیت «صندوق در صندوق‌ها» نسبت به صندوق‌های دیگری که روی یک حوزه تمرکز می‌کنند، این است که می‌تواند یک پرتفوی متنوع از دارایی‌های مختلف داشته باشد. این مزیتی است که مختص این صندوق‌هاست و من فکر می‌کنم هرچه ابزارهای ما در بازار، در کلاس‌های مختلف دارایی، بیش‌تر شود، نیاز به صندوق‌هایی از نوع «صندوق در صندوق» هم بیش‌تر خواهد شد.

در حال حاضر چند صندوق در صندوق فعال در بازار داریم تعدادی هم در مسیر فعال‌سازی هستند. به نظر شما، با توجه به تعداد صندوق‌های فعال در حوزه سهام و کالا، جایگاه واقعی «صندوق در صندوق‌ها» در بازار سرمایه ایران چیست؟

در حال حاضر تعداد «صندوق در صندوق‌ها» کم است و این نوع از صندوق‌ها ارزش معاملات پایینی دارند، میزان سرمایه‌ای که مدیریت می‌کنند هم کوچک است. اما با توجه به تنوع ابزارهایی که در بازار ما در حال شکل‌گیری است، می توان در آینده بهبود وضع آن‌ها بیش‌تر امیدوار بود. به هر حال ما ۶ سال قبل صندوق‌های اهرمی را نداشتیم، صندوق‌های بخشی را به این شکل نداشتیم و صندوق‌های کالایی‌ هم محدود بود. من فکر می‌کنم حتی در چند سال آینده، بازار سرمایه ما وارد بازارهای دیگری شود. اگر شرایط خیلی خوب باشد، شاید بتوانیم در بورس‌های کشورهای دیگر معامله کنیم یا بتوانیم وارد حوزه رمزارزها شویم. با همین امکاناتی که بازار سرمایه دارد، احتمالاً ابزارهای جدیدی هم خلق خواهد شد. هرچه تعداد این ابزارها بیش‌تر شود، صندوق‌هایی از نوع «صندوق در صندوق» می‌توانند بهتر کار کنند و نیاز بازار به تنوع‌بخشی میان کلاس‌های دارایی بیش‌تر می‌شود. همان‌طور که اشاره کردم در حال حاضر ارزش معاملات «صندوق در صندوق‌ها» پایین و حجم دارایی تحت مدیریتشان کم است، اما من فکر می‌کنم با عملکردی که این صندوق‌ها می‌توانند داشته باشند، بازدهی‌ که می‌توانند ایجاد کنند و چرخش مناسبی که می‌توانند بین دارایی‌ها به وجود آورند، مخاطبان بیش‌تری را به سمت خود جلب خواهند کرد و احتمالاً در آینده بزرگ‌تر نیز می‌شوند. سهم آن‌ها از بازار شاید حتی به ۱۰ درصد ارزش کل صندوق‌ها نیز برسند.

یکی از نکاتی که ممکن است در بررسی ابزارهای موجود در بازار برای مردم عادی مطرح شود، این است که اگر من یک سرمایه‌گذار عادی باشم، چه استفاده‌ای می‌توانم از این ابزار داشته باشم؟

در واقع سوال این است که بازار چطور می‌تواند از «فراصندوق‌ها» استفاده کند؟ به نظر من مهم‌ترین مزیت این صندوق‌ها این است که می‌توانند این قابلیت را به شما بدهند که با خرید یک صندوق از نوع صندوق در صندوق، به مجموعه متنوعی از صندوق‌ها دسترسی پیدا کنید و این کار سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذار راحت می‌کند. کمک دومی که این صندوق‌ها می‌توانند به بازار کنند، به نظر من توسعه صندوق‌هاست. به چه شکل؟ همین الان تعداد بسیار زیادی صندوق در بازار داریم که کوچک هستند و حجم معاملات پایینی هم دارند، اما عملکرد خیلی خوب و قابل دفاعی دارند. در بازه‌های مختلف، عملکردهای خیلی خوبی داشته‌اند. اما چون دارایی تحت مدیریتشان کوچک و نقدشوندگی‌شان پایین است و در بازار هم حباب منفی دارند، بازار خیلی سراغ این‌ها نمی‌رود. این در واقع یک مزیت برای صندوق در صندوق‌ها ایجاد می‌کند که این صندوق‌ها را شناسایی کنند و بتوانند در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند. این حالت، یک بازی برد-برد است. اگر ما بتوانیم این صندوق‌ها را شناسایی کنیم، هم می‌توانیم برای سرمایه‌گذاران صندوق در صندوق منفعت ایجاد کنیم و بازده بهتری کسب کنیم، و هم به توسعه و بزرگ شدن آن صندوق‌های خوبی که از چشم بازار دور مانده‌اند کمک کنیم. موضوع سوم، عمق‌بخشی به بازار است. ببینید، ارزش معاملات صندوق‌ها در سالیان گذشته خیلی پایین‌تر از حال حاضر بود اما هم اکنون در بعضی روزها حتی به ۲۵ تا ۳۰ درصد ارزش معاملات سهام هم نزدیک می‌شود. من فکر می‌کنم هرچه صندوق در صندوق‌ها بزرگ‌تر شوند و قدرت بیش‌تری داشته باشند، می‌توانند با سنجش پیوسته پرتفوی و جابه‌جایی بین کلاس‌های مختلف دارایی یا حتی داخل یک کلاس دارایی، به‌طور مثال در حوزه سهام، با جابه‌جایی بین صندوق‌های بخشی یک صنعت به صندوق‌های بخشی صنعت دیگر، نقدشوندگی این صندوق‌ها را بیش‌تر کنند و عمق بیش‌تری به بازار بدهند. مورد چهارم این است که این صندوق‌ها می‌توانند بین صندوق‌هایی که در بازار هستند، رقابت ایجاد کنند. هرچه قدرت یک صندوق در صندوق بیش‌تر باشد و ارزش دارایی تحت مدیریتش بیش‌تر باشد، می‌تواند صندوق‌های بهتری را انتخاب کند و باعث پویایی، به‌خصوص در صندوق‌های کوچک بازار، شود.

آیا حرفه‌ای‌ها هم می‌توانند از امکانات و مزایای «صندوق در صندوق‌ها» بهره ببرند؟

سؤال شما را می‌توان این‌گونه هم مطرح کرد: چه سرمایه‌گذارهایی می‌توانند از فراصندوق‌ها استفاده کنند؟ در وهله اول، هدف صندوق‌هایی از این جنس، یعنی صندوق در صندوق‌ها، بیش‌تر می‌تواند سرمایه‌گذارهای بلندمدت باشند؛ سرمایه‌گذارهایی که زمان کافی یا دانش کافی برای پرتفوبینی و مدیریت کلاس‌های مختلف دارایی‌شان ندارند. این افراد می‌توانند از این صندوق‌ها استفاده کنند. در وهله دوم، سرمایه‌گذارهای کوتاه‌مدت و نوسان‌گیرها هم می‌توانند از این صندوق‌ها استفاده کنند. حضور این سرمایه‌گذاران در بازار یک نعمت است؛ اگر باشند، بازار ما عمق بیش‌تری پیدا می‌کند، ارزش معاملات بالا می‌رود و نقدشوندگی بهتر می‌شود. این سرمایه‌گذاران هم با توجه به شرایط می‌توانند از این صندوق‌ها استفاده کنند. اما سرمایه‌گذارهای حرفه‌ای؛ این افراد چون زمان کافی در اختیار دارند و از دانش خوبی برخوردار هستند، می‌توانند دارایی‌شان را مدیریت کنند. این افراد را فقط می‌توان از طریق بازده جذب کرد. ما اگر بتوانیم در بلندمدت بازده خوبی داشته باشیم، گردش خوبی بین دارایی‌های مختلف داشته باشیم و به‌موقع از یک دارایی به دارایی دیگر سوئیچ کنیم و بازده موردنظر آن‌ها را برآورده کنیم، فکر می‌کنم سرمایه‌گذار حرفه‌ای هم به مرور زمان به سمت این صندوق‌ها سوق پیدا می‌کند.

فکر می‌کنید ظرفیت «صندوق در صندوق‌ها» چگونه می‌تواند در بازار سرمایه ایران نمایان شود؟ چه پیش‌نیازهایی برای رسیدن به این هدف لازم است؟

از ۲ زاویه دید می‌شود به این موضوع نگاه کرد. ابتدا باید از مزیت بزرگ فراصندوق‌ها، که امکان جابه‌جایی بین طبقات دارایی است، به نحو احسن استفاده شود. یک صندوق در صندوق اگر بتواند به‌موقع از ظرفیت حداکثری بازار سهام استفاده کند و بتواند در مواقعی که بازار سهام وارد رکود می‌شود، دارایی‌اش را به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت و صندوق‌های کم‌ریسک، مثل صندوق‌های کالایی طلا، نقره و غیره ببرد، می‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. اگر بتوانید این این تغییرات در پرتفوی خود را به‌موقع انجام دهید و بازده مناسب ایجاد کنید، برای مخاطبان جذابیت ایجاد می‌شود و با بزرگ شدن این صندوق‌ها، احتمالاً شرکت‌ها و نهادهای مالی بیش‌تری رغبت پیدا می‌کنند که صندوق‌های جدیدی از نوع صندوق در صندوق ایجاد کنند. جور دیگری که می‌توان به این موضوع نگاه کرد، از زاویه توسعه ابزارهاست. در چند سال اخیر ابزارها خیلی خوب توسعه پیدا کرده‌اند. مدل‌های سرمایه‌گذاری که در حال حاضر وجود دارند، در گذشته موجود نبودند؛ مثل صندوق‌های اهرمی، صندوق‌های بخشی متنوعی که داریم، صندوق‌های انرژی و حالا صندوق‌های مختلف دیگر. به باور من، در طول زمان، با ایجاد تنوع بیش‌تر در این ابزارها، هم برای مخاطبان و سرمایه‌گذاران و هم برای نهادهای مالی جذابیت صندوق‌های در صندوق بیش‌تر خواهد شد.

مشروح گفت‌وگوی بابک قاسم‌زاده مدیر سرمایه‌گذاری صندوق صنم را با برنامه «صندوقچه» در ویدئوی زیر ببینید:







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری
روزنامه اعتماد

دیپلماسی چکمه ‌ در منطقه خاکستری

وضعیت نه جنگ، نه صلح بین ایران و امریکا امکان چرخش ناگهانی بین جنگ یا صلح را رقم می زند. تهران و واشنگتن در سخت ترین سطح به دنبال وزن کشی در چارچوب جنگ ترکیبی تمام عیار هستند. هر کدام از طرفین می خواهند در این تقابل ماتریسی به سطح بالاتری از منافع دست پیدا کنند. حضور فیلد مارشال ارتشبد عاصم منیر …
    
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
    
دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران
سایت ایران آنلاین

دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران

عملکرد دولت پزشکیان و وزیر خارجه در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر

شرق/ «درس عبرت تاریخ از ما» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق به قلم هاشمی طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربو
سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر

وطن امروز/ «چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم محسن ردادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، انتشار 2 خبر متناقض، پرده از یک واقعیت بزرگ و پنهان در ساختار حاکمیتی آمریکا برداشت. خبر نخست، ادعای رسانه‌ها و تحلیلگران غرب (نظیر لری جانسو
ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست
سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست

مدتی از ملاقات عاصم منیر با مقامات ایرانی نگذشته بود که «خرم شهزاد»، مشاور وزیر دارایی پاکستان از تعامل سازنده با ایالات متحده برای دریافت تسهیلات خبر داد؛ خبرگزاری «رویترز» نیز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که تسهیلات درخواستی حدود ۱۰ میلیارد دلار است که در صورت تایید، می‌تواند راه نجاتی برای اقتصاد …
«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود
سایت جوان آنلاین

«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود

روزنامه تلگراف: پروژه طرد اقتصادی ایران محکوم به شکست است چرا که امریکا دیگر نفوذ یک یا دو دهه قبل خود در اعمال محاصره اقتصادی جهانی علیه دشمنانش را ندارد.
مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد
خبرگزاری ایلنا

مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد تیم اقتصادی دولت و افزایش قیمت کالاها و ارز، گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی ممکن است ناشی از شرایط جنگی باشد، اما نمی‌توان رهاشدگی، گرانی‌ها و سوءمدیریت موجود را به جنگ نسبت داد؛ دولت باید با برنامه‌ریزی و تصمیمات فوری، از تشدید فشار معیشتی بر مردم جلوگیری …
دیپلمات روزهای سخت
سایت ایران آنلاین

دیپلمات روزهای سخت

وقتی جنگ، میدان را به زبان قدرت و دیپلماسی را به زبان مقاومت وادار می‌کند، دیپلماتی که سکان سیاست خارجی را در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ معاصر ایران در دست گرفته، باید همزمان در دو جبهه بجنگد.
روزنامه مردم سالاری

ایران در معمای الحاق به زنجیره‌های ارزش جهانی - مردم سالاری آنلاین

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت نفت
سایت رویداد‌ ۲۴

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت …

در حالی نام امیرحسین باقری به‌عنوان یکی از گزینه‌های مدیریت پالایشگاه تهران مطرح شده که سوابق مدیریتی او در شرکت‌هایی مانند نفت پاسارگاد و دوده‌فام، پرسش‌هایی درباره معیارهای انتخاب مدیر جدید این پالایشگاه ایجاد کرده است.
مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین

در علم مقاومت مصالح، مفهومی هست به نام نقطه تسلیم ؛ لحظه ای که ماده از تغییر شکل کشسان ...
         
امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از ضرورت عبور از رویکردهای سنتی و واکنشی و حرکت به سمت معماری ...
         
تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟
سایت تابناک

تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟

تقدیر از مدیران ناکارآمد مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند این پیام خطرناک را به جامعه بدهد که دولتمردان از وضعیت واقعی مردم فاصله گرفته‌اند. مردمی که هر رو...
معمای تصمیم‌گیری در ایران/ چه کسی واقعا تصمیم می‌گیرد؟
سایت اقتصادنیوز

معمای تصمیم‌گیری در ایران/ چه کسی واقعا تصمیم می‌گیرد؟

اقتصادنیوز:در ایران تصمیم‌ها گم نمی‌شوند، مسئول آنها ناپدید می‌شود. و تا زمانی که میان قدرت واقعی تصمیم‌گیری و مسئولیت عمومی آن پیوند روشنی برقرار نشود، پرسش «واقعا چه کسی تصمیم می‌گیرد؟» نه یک سؤال ساده سیاسی، بلکه یکی از بنیادی‌ترین مسائل حکمرانی در ایران باقی خواهد ماند.
معمای تنگه
روزنامه شرق

معمای تنگه

سفر بدر‌ البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران و صدور بیانیه مشترک ایران و عمان درباره ترتیبات تنگه هرمز، در مقطعی حساس از بحران منطقه‌ای انجام شد. هم‌زمانی این تحول با تشدید فشارهای اقتصادی واشینگتن، بر پیچیدگی معادلات افزوده است.
از مدرک تا کارنامه مسئله، حکمرانی شایستگی‌هاست
روزنامه شرق

از مدرک تا کارنامه مسئله، حکمرانی شایستگی‌هاست

طرح موضوع شرایط احراز سمت شهردار و تأکید بر برخی رشته‌های تحصیلی مشخص برای تصدی این مسئولیت، در ماه‌های اخیر بار دیگر یک پرسش مهم را پیش‌روی نظام حکمرانی قرار داد: آیا اداره شهرهای پیچیده امروز، بیش از هر چیز به تخصص رشته‌ای نیاز دارد یا به شایستگی حکمرانی؟
مجلس‌ در پیچ‌ قانونی
روزنامه شرق

مجلس‌ در پیچ‌ قانونی

طرح ۳۳‌ماده‌ای مجلس برای مقابله با نفوذ، با رأی بالای نمایندگان از سد کلیات گذشته است، اما مخالفت دولت همراه با نگرانی دانشگاهیان، خبرنگاران و فعالان اقتصادی، سبب بازگشت مواد اجرایی آن به کمیسیون امنیت ملی شده که نشان می‌دهد اختلاف نه بر سر ضرورت مقابله با جاسوسی، بلکه بر سر مرز میان «نفوذ» و «ارتباط …
معمای تنگه هرمز پیچیده‌تر شد؛ تهران و مسقط دقیقاً بر سر چه چیزی توافق کردند؟
سایت اقتصاد ۲۴

معمای تنگه هرمز پیچیده‌تر شد؛ تهران و مسقط دقیقاً بر سر چه چیزی توافق کردند؟

تهران رسما عنوان داشته که به رغم بیانیه مشترک، کماکان تنگه هرمز بسته خواهد بود. این در حالی است که خبرگزاری ریانووستی به نقل از منابعی در ایران و پاکستان مدعی شد تهران و واشینگتن بر سر آتش‌بسی به توافق رسیده‌اند که آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز نیز بخشی از آن خواهد بود.
سایت خبرفوری

ماجرای دعوای علی کریمی و رضا پهلوی چیست؟ + تصاویر همه استوری‌ها

معمای حل‌نشده سیاست آمریکا
روزنامه دنیای اقتصاد

معمای حل‌نشده سیاست آمریکا

دنیای اقتصاد: نشریه فارن افرز در مطلبی به بررسی جنگ نظامی و اقتصادی اخیر آمریکا علیه ایران و پیامدهای آن برای هر دو کشور پرداخت و نوشت: جنگ اخیر آمریکا با ایران نه گسستی از سیاست‌های ۴۷ سال گذشته واشنگتن، بلکه تکرار همان الگوی فشار نظامی و اقتصادی دانسته می‌شود؛ الگویی که به باور نیت سوانسون نویسنده …
مردم متحدند؛ مسئولان چطور؟
روزنامه آرمان امروز

مردم متحدند؛ مسئولان چطور؟

کاوه عزیزی آرمان امروز : این روزها زیاد از «انسجام ملی» و ضرورت اتحاد مردم سخن می‌گوییم. سخن درستی است. در شرایطی که کشور با فشارهای خارجی و مشکلات داخلی دست‌وپنجه نرم می‌کند، جامعه بیش از همیشه به همدلی و همراهی نیاز دارد. رهبر شهید نیز در مقاطع مختلف از «اتحاد مقدس مردم» سخن می‌گفت [ ]
فصل جدید جنگ تعرفه‌ها
روزنامه آرمان امروز

فصل جدید جنگ تعرفه‌ها

مریم یارقلی آرمان امروز : با تشدید جنگ تجاری میان ایالات متحده و کانادا، دولت کانادا اعلام کرده است که از تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۲۶ معادل ۱۷ شهریور ماه، تعرفه‌های جدیدی به نرخ‌های ۵۰ درصد، ۲۵ درصد و ۱۵ درصد بر حدود هفتصد محصول آمریکایی اعمال خواهد کرد. این اقدام در پاسخ مستقیم به تصمیم [ ]
ایران و نظم امنیتی جدید
روزنامه آرمان امروز

ایران و نظم امنیتی جدید

صلاح الدین خدیو آرمان امروز : سخنان دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره «پیمان مکه» میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان، از آن جهت شایسته تأمل است که فراتر از خود این توافق، تصویری از نگرانی ایران از تغییرات احتمالی در معماری امنیتی خاورمیانه را به دست می‌دهد. رضایی این پیمان را حاصل ضعف و [ ]
بازتعریف مفهوم «انسجام»؛ پذیرش تفاوت‌ها، همگرایی در اجرای سیاست‌ها
روزنامه آرمان امروز

بازتعریف مفهوم «انسجام»؛ پذیرش تفاوت‌ها، همگرایی در اجرای سیاست‌ها

آرمان امروز- گروه سیاسی: با وجود آنکه امروز تقریباً همه جریان‌های سیاسی، از جریان پایداری تا جریان‌های تندرو، بر اهمیت «انسجام» در کشور تأکید دارند و آن را یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد قدرت و بازدارندگی می‌دانند، اما همچنان مفهوم روشنی و تعریف یکسانی از انسجام وجود ندارد. این در حالی است که برای تحقق …
تهیه‌کنندگان طرح نفوذ، عین قانون دستگاه امنیتی کره شمالی را ترجمه و ارائه داده‌اند
روزنامه توسعه ایرانی

تهیه‌کنندگان طرح نفوذ، عین قانون دستگاه امنیتی کره شمالی را ترجمه و ارائه داده‌اند

وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای مرکز درباره طرح مقابله با نفوذ سرویس های اطلاعاتی دشمن که کلیات آن توسط مجلس مصوب شده است، به دیده
هزینه‌تراشی‌ از جیب دیپلماسی
روزنامه توسعه ایرانی

هزینه‌تراشی‌ از جیب دیپلماسی

نهال فرخی یک ویدئوی حدودا سه دقیقه ای کافی بود تا آن چه از شبکه سه صداوسیما پخش شد، از مرزهای ایران عبور کند و به پرونده ای برای سرویس مخفی
    
مساله اصلی این است که نمی‌دانیم «پایان بازی» کجاست!/ پرونده ایران می تواند به جنگ اقتصادی واشنگتن و پکن گره بخورد
سایت خبرفوری

مساله اصلی این است که نمی‌دانیم «پایان بازی» کجاست!/ پرونده ایران می تواند به جنگ اقتصادی واشنگتن و پکن گره بخورد

آمریکا در تازه‌ترین دور فشار اقتصادی علیه ایران، دامنه تحریم‌ها را از هدف قرار دادن مستقیم تهران فراتر برده و شبکه‌هایی را هدف قرار داده است که امکان فروش نفت، جابه‌جایی پول، انتقال کالا و ادامه تجارت ایران با جهان را فراهم می‌کنند.
چرا اول ما حمله نکنیم؟
سایت فرارو

چرا اول ما حمله نکنیم؟

اسماعیل بقایی به تازگی از پوکرباز شدن ایران سخن گفته است. در شطرنج، بازی و حرکت مهره‌ها در صفحه‌ای عیان است و دو حریف می‌دانند چه مهره‌هایی برای حرکت و چه مسیرهایی برای پیشروی در اختیار دارند. پوکر، بازی با اطلاعات ناقص است. آن‌هایی که اطراف میز نشسته‌اند، نمی‌دانند طرف مقابل چه کارت‌هایی در دست دارد.
قائم پناه: اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه با اعتراض مردم تفاوت داشت
سایت رویداد‌ ۲۴

قائم پناه: اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه با اعتراض مردم تفاوت داشت

معاون اجرایی پزشکیان: ما با مردم معترض اصلاً برخورد نکردیم و در روزهای ابتدایی اعتراضات جلساتی برگزار می‌کردیم و با مردم گفت‌وگو داشتیم. اما اتفاقات ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه با اعتراض مردم تفاوت داشت. کجای دنیا اعتراض با حمله به پلیس و مراکز نظامی انجام می‌شود؟ بنابراین جنگ رمضان را راه انداختند.
گزارش فایننشال تایمز از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران | امارات عقب نشست؛ چین مقاومت می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

گزارش فایننشال تایمز از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران | امارات عقب نشست؛ چین مقاومت می‌کند؟

فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد کارزار تازه واشنگتن برای تشدید فشار مالی و تجاری علیه ایران، با مانع جدی چین روبه‌رو شده است؛ پکن که بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران به شمار می‌رود، به تحریم‌های ثانویه آمریکا هشدار داده و این تقابل می‌تواند هم مذاکرات تجاری واشنگتن و پکن را به خطر بیندازد و هم مسیر فشار …
سایت خبرآنلاین

تصاویری بزرگداشت شهیده سیده بشری حسینی خامنه‌ای/ از سخنرانی همسر تا حضور تنها وزیر زن کابینه پزشکیان/ خانم نماینده هم بود

حاج آقا مجتبی محرم اسرار مملکت بود / آیت الله مجتبی خامنه ای عهده دار پاسخگویی به مسائل شرعی مربوط به زندان، امور امنیتی، نظامی، جاسوسی و ... بودند
سایت عصرایران

حاج آقا مجتبی محرم اسرار مملکت بود / آیت الله مجتبی خامنه ای عهده دار پاسخگویی به مسائل شرعی مربوط به زندان، امور امنیتی، …

کسی که صلاحیتش را داشت و محرم اسرار مملکت بود و هم موضوعات را خوب می‌شناخت و به فقه و اصول و معارف دینی هم کاملاً آشنا بود، حاج آقا مجتبی بود. همه‌ی ارگان‌ه...
سایت تابناک

ادعای بزرگ: تعیین فرودگاه در ایران برای فرود اضطراری جنگنده‌های آمریکا!

درس عبرت تاریخ از ما
روزنامه شرق

درس عبرت تاریخ از ما

می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربوط به خود را دارد و برای یک بار اتفاق می‌افتد؛ زیرا موضوع، افراد، شرایط اجتماعی و... قابل تطبیق نیست.
    
دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟

فارغ از آنکه در دیدار پزشکیان با احزاب چه گذشته است، آنچه اهمیت دارد این است که احزاب و تشکل‌های سیاسی، چه میزان سرمایه اجتماعی دارند و می‌توانند در بحران‌ها به حل مشکلات کشور کمک کنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

حاضر نشدم برای گرفتن پست چادر سر کنم

سایت اقتصادنیوز

سخنگوی دولت: اینجا خانه معین است، باید امکان بازگشت آزادانه داشته باشد/ پیگیری بازگشت مسعود بهنود و عطاءالله مهاجرانی به …

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی هم غلط نیست
سایت خبرآنلاین

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی …

۱۲۰ سال پس از انقلاب مشروطه، مسئله محدود کردن قدرت و جایگزین کردن حاکمیت قانون به‌جای اراده فردی همچنان یکی از پرسش‌های اصلی سیاست ایران است. نوید کلهرودی معتقد است ناکامی مشروطه را باید در تداوم «ایده شاهی» و ناتوانی نیروهای تحول‌خواه در ساختن بدیلی نظری و نهادی برای آن جست‌وجو کرد؛ الگویی که به باور …
جنگ بر سر آبراه
سایت روزنامه سازندگی

جنگ بر سر آبراه

مناقشه آمریکا و چین بر سر کانال پاناما بالا گرفت
واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟
سایت اقتصاد ۲۴

واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم، با انتقاد از برخی مفاد طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» مجلس، هشدار داد که مقابله با جاسوسی و عملیات سازمان‌یافته خارجی نباید به محدود شدن تعاملات علمی، فرهنگی و اجتماعی یا توسعه مبهم جرم‌انگاری منجر شود.
    
سایت اکوایران

سیگنال مهم سفر مرموز رئیس سیا به روسیه؛ پای ایران در میان است یا اوکراین؟

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟

تندروی در ایران دیگر قصه چند چهره جنجالی و چند شعار افراطی نیست؛ به شبکه‌ای از نهادها، منافع و سازوکارهای قدرت تبدیل شده است. اقلیتی سازمان‌یافته توانسته با در اختیار گرفتن گلوگاه‌های تصمیم‌گیری، نظارت و اجرا، هزینه تصمیم‌های خود را بر دوش اکثریتی بگذارد که نه در انتخاب آن‌ها نقشی دارد و نه در برابر …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| دلیل اخراج نیلوفر شادمهری از فرانسه از زبان خودش

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| مهاجرانی: انتشار اطلاعات میزان فقرا در ایران نیاز به مجوز دارد

سایت تابناک

زیر دریایی دوربرد و هسته‌ای برای ایران

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره خالی کردن را عین عافیت طلبی دانستم
سایت اقتصادنیوز

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره …

اقتصادنیوز: قالیباف در پاسخ به نامه حسین شریعتمداری نوشت: مذاکره در نگاه این جانب، نه ارزش ذاتی دارد و نه تابو است؛ نه مطلقا خیر است و نه مطلقا شر. مذاکره هنگامی معنا می‌یابد که ابزار پیشبرد منافع ملی، احقاق حقوق ملت، رفع ظلم و تثبیت دستاوردهای مقاومت باشد.
سایت تابناک

افشای حفره «روز دی اقتصادی» آمریکا علیه ایران

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سفر عاصم منیر به ایران، گفت با توجه به تهدیدهای اقتصادی و تحریمی اخیر آمریکا، این سفر می‌تواند فرصتی برای پیگیری جدی‌تر مطالبات ایران و تبدیل فشارهای آنها به یک فرصت در مذاکرات باشد.
قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما تفاهم و حل مسائل از طریق تعامل و مذاکره است/ غریب آبادی: شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز، شامل رفع کامل محاصره اقتصادی، پایان جنگ در همه جبهه‌ها و تعیین تکلیف محاصره یمن است
سایت انتخاب

قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
سایت اعتماد آنلاین

ببینید | ‏روایت فاطمه مهاجرانی از جمله شوکه‌کننده یک زن به او در میدان ولی‌عصر: الهی بمیری؛ ظریف کجاست؟

سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/شعار‌های شبانه علیه همتی برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!
سایت اقتصادنیوز

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!

اقتصادنیوز: فلاحت‌پیشه با تأکید بر اینکه عملیات «طرد اقتصادی» بخشی از جنگ آمریکا با ایران است، سه سناریوی پیش روی واشنگتن را بازگشت به جنگ، شکستن مقاومت اقتصادی ایران یا احیای دیپلماسی دانست.
مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان به متن اجرایی تبدیل شود
سایت اقتصادنیوز

مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان …

اقتصادنیوز: ممکن است برخی معتقد باشند که مذاکره با آمریکا، به‌ویژه از مسیر میانجی، نشانه ضعف است. چنین برداشتی با واقعیت سیاست خارجی سازگار نیست. کشورها در زمان بحران برای تأمین منافع خود با رقیب و حتی دشمن گفت‌وگو می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مرز «ارتباط خارجی» و «نفوذ» در طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» کجاست؟

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی
روزنامه همدلی

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی

«تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک....
سایت روزنو

سخنگوی دولت: بنزین آزاد گران می‌شود

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت
سایت فرارو

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که واشنگتن امیدوار است تحریم‌های سنگین، تهران را پای میز مذاکره بکشاند؛ اما تجربه گذشته نشان می‌دهد فشار اقتصادی لزوما به تسلیم سیاسی منجر نمی‌شود.
سایت فرارو

انتقاد صادق خرازی از طرح برخی بحث‌ها در اجتماعات شبانه/ کف خیابان محل انتقام از یکدیگر است؟

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند
سایت فرارو

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند

امروز هر چند تمام تلاش دولت این بوده که مایحتاج مردم با مشکل مواجه نشود و انصافا در تامین کالاهای اساسی به شایستگی عمل شده است، اما بخش زیادی از جامعه در تامین غذای روزمره خود دچار مشکل هستند.