قیمت طلا امروز




 دوگانه سوز کردن

 سایت هم میهن / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

نماینده مجلس: خودروهای فرسوده پدر کشور را درآورده‌اند

رئیس کمیسیون مشترک صنایع و انرژی مجلس با مخالفت با افزایش قیمت بنزین، گفت: در شرایط فعلی راهکار قیمتی مناسب نیست و باید با کاهش سهمیه، رایگان شدن CNG، توسعه جایگاه‌های LPG، دوگانه‌سوز کردن خودروها و توسعه خودروهای برقی، به سمت تنوع سبد سوخت حرکت کنیم؛ چراکه اگر LPG مانند CNG توسعه پیدا کرده بود، امروز کشور با مشکل بنزین مواجه نبود.
 نماینده مجلس: خودروهای فرسوده پدر کشور را درآورده‌اند
به گزارش هم‌میهن آنلاین، رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره سیاست‌های جدید دولت در خصوص بنزین و جابه‌جایی سهمیه کارت‌های سوخت گفت: اکنون با محدودیت مواجه هستیم؛ حال محدودیت ما چیست؟ پالایشگاه‌های ما بین ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنند، در حالی که مصرف کشور حدود ۱۳۰ تا ۱۳۵ میلیون لیتر است. بنابراین، این مقدار کمبود داریم و باید یا آن را وارد کنیم یا اگر بتوانیم از پالایشگاه‌های خود پشتیبانی و به آن‌ها کمک کنیم، بخشی از این کمبود را جبران کنیم و مابقی را از طریق واردات تأمین کنیم.

روزانه ۲۰ میلیون لیتر کمبود بنزین داریم

رئیس کمیسیون مشترک صنایع و انرژی مجلس با اشاره به راهکارهای جبران کمبود بنزین در کشور، اظهار داشت: یکی از راهکارها واردات است. واردات هم همان‌طور که می‌دانیم مستلزم خرید است و باید برای هزینه آن ارز  پرداخت شود. اکنون هم در شرایط جنگی قرار داریم و در چنین شرایطی، عملاً واردات با مشکل مواجه می‌شود. شاید بتوان از ذخایر استفاده کرد، اما این ذخایر به‌تدریج کاهش پیدا می‌کنند. زمانی می‌توان از ذخایر استراتژیک استفاده کرد که هم‌زمان امکان واردات هم وجود داشته باشد تا دوباره ذخایر تکمیل شوند. وقتی امکان واردات وجود نداشته باشد و در عین حال مصرف افزایش پیدا کند، طبیعتاً با مشکل مواجه خواهیم شد. اکنون هم تا پایان تابستان، با توجه به سفرهای مردم، حجم مصرف افزایش پیدا می‌کند و این یکی از نکات مهم است.

وی با بیان اینکه چند راهکار وجود دارد که مجموعه اقتصادی کشور، دولت، مجلس و کارشناسان مسائل انرژی در حال بررسی آن هستند تا مشخص شود چه اقدامی باید انجام شود، ادامه داد: یکی از پیشنهادها این است که قیمت بنزین افزایش پیدا کند. البته این کار یک بار انجام شده است. زمانی که نرخ سوم بنزین را آزاد و پنج هزار تومان تعیین کردیم، آیا واقعاً در مصرف بنزین صرفه‌جویی شد؟ شاید در هفته اول، ده روز یا دو هفته ابتدایی، به دلیل افزایش هزینه‌ها، مقدار اندکی کاهش مصرف اتفاق افتاد، اما پس از آن دوباره مصرف به وضعیت قبلی بازگشت. بنابراین، راهکار قیمتی در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، راهکار مناسبی نیست.

افزایش قیمت بنزین مستقیماً سفره مردم را هدف می‌گیرد

سنگدوینی تاکید کرد: عملاً من و اکثریت نمایندگان مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالف هستند؛ زیرا اکنون یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور، اقتصاد و معیشت مردم و سفره مردم است. بنزین هم به‌طور مستقیم بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد. به محض اینکه قیمت بنزین افزایش پیدا کند، قطعاً بر قیمت کالاها اثر خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اینکه امکان کنترل تمام توزیع‌کنندگان کالا و فروشندگان اقلام اساسی وجود ندارد، گفت: مگر می‌توان همه فروشگاه‌ها، سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مغازه‌ها و بازار را کنترل کرد؟ چنین امکانی وجود ندارد. به‌راحتی مشاهده می‌کنید که قیمت‌ها از یک فروشگاه به فروشگاه دیگر و از یک مغازه به مغازه دیگر متفاوت است. بنابراین، افزایش قیمت بنزین بر قیمت کالاهای اساسی و در نهایت بر سفره مردم تأثیر می‌گذارد و مردم را با مشکل مواجه می‌کند. ما هم نمی‌خواهیم مردم دچار سختی شوند. اکنون با یک میلیون تومان کالابرگ، آیا بیش از یک مرغ می‌توان خرید؟ خیر، نمی‌توان. بنابراین، این موضوع یکی از مهم‌ترین مسائل است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معتقدم سهمیه‌بندی هم تأثیرگذار است. هرچند در شرایطی که تأمین بنزین با دشواری مواجه است، راهکار نخست، سهمیه‌بندی و کاهش سهمیه است. این اقدام هم انجام شده و سهمیه ۱۵۰۰ تومانی  ۶۰ لیتر و سهمیه ۳۰۰۰ تومانی ۵۰ لیتر تعیین شده است. پیش از این، سهمیه ۳۰۰۰ تومانی ۱۰۰ لیتر بود که اکنون به ۵۰ لیتر کاهش یافته است. به نظر من، این اقدام خوبی است.

باید به سمت تنوع در سبد سوخت کشور حرکت کنیم

وی گفت: البته در کشور، وضعیت خودروها هم به گونه‌ای است که عملاً حدود ۵۰ درصد مردم خودروی شخصی دارند. در میان این افراد هم برخی یک خودرو، برخی دو خودرو و حتی برخی تا ۱۰ خودرو دارند و این عادلانه نیست. به اعتقاد من در این میان  دولت و وزارت نفت یک اقدام خوب دیگر هم انجام دادند و آن رایگان کردن سی‌ان‌جی بود. رایگان شدن سی‌ان‌جی اقدام بسیار خوبی است و باعث می‌شود از مصرف بنزین کاسته شود.

رئیس کمیسیون مشترک صنایع و انرژی مجلس خاطر نشان کرد: اکنون اگر بخواهید هر لیتر بنزین را وارد کنید، بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان هزینه دارد، البته اگر اساساً امکان واردات وجود داشته باشد؛ زیرا شرایط جنگی اجازه چنین کاری را به‌راحتی نمی‌دهد. به نظر من، یکی از بهترین تصمیمات دولت، رایگان کردن سی‌ان‌جی برای خودروهای سبک بود که می‌تواند موجب کاهش مصرف بنزین شود. در این خصوص با آقای ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، صحبت کردم. ایشان گفتند هنوز آمار نهایی استخراج نشده است تا مشخص شود با این جایگزینی و رایگان شدن سی‌ان‌جی، چند میلیون لیتر از مصرف بنزین کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: برای این که بتوانیم مصرف بنزین در کشور را کنترل کنیم باید سراغ موارد دیگر برویم، یکی از راهکارها رایگان شدن سی‌ان‌جی و راهکار دیگر کاهش سهمیه است که هر دو اقدامات مناسبی هستند. اما ما باید به سمت تنوع در سبد سوخت حرکت کنیم و این موضوع اهمیت زیادی دارد. منظور از تنوع این است که به جای استفاده صرف از بنزین، از سوخت‌های دیگر هم استفاده کنیم؛ یکی از این موارد، گاز طبیعی و دوگانه‌سوز کردن خودروها و مورد دیگر، استفاده از LPG و گاز طبیعی است.

اگر LPG توسعه پیدا می‌کرد، امروز با مشکل بنزین مواجه نبودیم

سنگدوینی بیان کرد: گاز طبیعی به‌صورت مستمر از طریق خط لوله به شهرها و روستاها منتقل می‌شود و به‌راحتی در دسترس است. گاز مایع هم اهمیت زیادی دارد. ما می‌توانیم از گاز مایع استفاده کنیم و جایگاه‌های سوخت گاز مایع را توسعه دهیم، زیرا نزدیک‌ترین سوخت به بنزین، گاز مایع است که موتور ماشین هم صدمه نمی‌بیند. مجلس یازدهم هم در سال اول، سال دوم، سال سوم و سال چهارم، این موضوع را مصوب کرد و تأکید داشت که باید LPG توسعه پیدا کند و جایگاه‌های عرضه LPG ایجاد شود. بخش خصوصی هم برای این کار آمادگی دارد، اما این اقدام به‌صورت مطلوب انجام نشد.

وی با بیان اینکه اگر جایگاه‌های LPG مانند جایگاه‌های CNG توسعه پیدا می‌کرد، به خدا قسم اکنون با مشکل بنزین مواجه نبودیم، گفت: اگر برای واردات و تولید خودروهای برقی در داخل کشور برنامه‌ریزی می‌شد، امروز با کمبود بنزین روبه‌رو نبودیم. در این صورت، همین میزان بنزینی که اکنون تولید می‌شود، پاسخگوی نیاز کشور بود؛ زیرا بخشی از مصرف به خودروهای برقی، بخشی به خودروهای LPG‌سوز و بخشی هم به خودروهای CNG‌سوز اختصاص پیدا می‌کرد. این موارد می‌تواند کمک‌کننده باشد. امروز در دنیا همه کشورها از تنوع سوخت استفاده می‌کنند؛ از بنزین، LPG، CNG و برق؛ اگر قرار باشد مشکل ما حل شود، باید به سمت این مسیرها حرکت کنیم. به نظر من مردم ما در شرایط سخت همواره کمک کرده‌اند و اکنون هم کمک خواهند کرد.

توسعه پتروپالایشگاه‌ها مشکل بنزین کشور را حل می‌کند

این عضو کمیسیون انرژی خاطرنشان کرد: برای نمونه، در بخش برق، امسال مسئولان اعلام کردند که تاکنون ۵۸۰۰ مگاوات برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر و پنل‌های خورشیدی تولید و وارد مدار شده است. دو هفته پیش هم در جلسه‌ای با وزیر نیرو، اعضای کمیسیون انرژی و معاونان وزارت نیرو اعلام شد که تا پایان شهریور این میزان به ۷۰۰۰ مگاوات و تا پایان سال به ۱۲ هزار مگاوات خواهد رسید. همچنین به دلیل مناسب بودن وضعیت بارندگی و آبگیری سدها، نیروگاه‌های برق‌آبی هم به مدار آمده‌اند و بخشی از برق کشور از این طریق تأمین می‌شود. برخی از نیروگاه‌های برق‌آبی را شب در مدار قرار می‌دهند که  بین هشت تا ۱۰ هزار مگاوات برق وارد تولید می‌کنند. علاوه بر این، نیروگاه‌های زمین‌گرمایی نیز فعال هستند که فکر می‌کنم یکی از آن‌ها در مشکین‌شهر اردبیل قرار دارد که امروز به تولید برق کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: موضوع دیگر در کاهش سهمیه تعیین تکلیف  خودروهای فرسوده است. خدا شاهد است خودروهای فرسوده پدر کشور را درآورده و  واقعاً آسیب زیادی به ما وارد کرده‌ است. هنوز برخی خودروهای قدیمی مانند پیکان در حال تردد هستند و مصرف سوخت بالایی دارند. این‌ها نیز از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

سنگدوینی با اشاره به مصوبات مجلس و قانون برنامه هفتم برای تامین سوخت و بنزین مورد نیاز کشور، بیان کرد: اگر پتروپالایشگاه‌ها که توسعه آن‌ها در قانون و در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است، با مشارکت بخش خصوصی توسعه پیدا کنند، مشکل بنزین کشور حل خواهد شد. زمانی که امکان صادرات نفت وجود ندارد، می‌توان نفت را در اختیار همین پتروپالایشگاه‌ها قرار داد تا آن را به فرآورده‌های نفتی تبدیل کنند.

وی ادامه داد: همچنین لازم می‌دانم از وزارت نفت و وزارت نیرو تشکر کنم. در این شرایط جنگی، عملکرد بسیار خوبی داشتند و اجازه ندادند حتی یک روز کشور با کمبود بنزین یا اختلال در حمل‌ونقل مواجه شود؛ زیرا اگر حمل‌ونقل متوقف شود، امکان تأمین کالاها و خدمات اساسی مردم هم از بین می‌رود و آن هم مشکلات خودشان را دارند.

این عضو کمیسیون انرژی گفت: در حوزه برق هم، امسال واقعاً کمترین میزان محدودیت برای صنایع اعمال شد. اعلام شد اگر صنایع در روز جمعه فعالیت داشته باشند، برق آن‌ها در روز جمعه تأمین خواهد شد و در مقابل، یک روز از روزهای شنبه تا پنجشنبه برق آن‌ها قطع می‌شود. این موضوع اهمیت زیادی دارد و بسیار حائز اهمیت است. به نظر من همه ما باید کمک کنیم. ۹۰ میلیون نفر جمعیت کشور باید همکاری کنند تا ان‌شاءالله بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.

 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - 23 August 2026
ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
سایت فرارو

تصویری کمتر دیده شده از رهبر انقلاب

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/ کنایه سنگین حسام‌الدین آشنا به محسن رضایی

سایت اقتصاد ۲۴

عکس جدید آیت‌الله سیستانی در ۹۶ سالگی منتشر شد

پرهیز از ابهام‌سازی
سایت روزنامه سازندگی

پرهیز از ابهام‌سازی

درباره ضرورت دقت در اظهارنظرهای مرتبط با تصمیمات شورای ‌عالی امنیت ملی
جدل بر سر پایان جنگ
سایت روزنامه سازندگی

جدل بر سر پایان جنگ

واکنش‌ها به اظهارات پزشکیان و قالیباف درباره نسبت قدرت نظامی و اقتصاد با تاب‌آوری مردم
فرسایش یک سرمایه ملی
سایت روزنامه سازندگی

فرسایش یک سرمایه ملی

اهمیت تنگه هرمز نباید از دست برود
نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
سایت روزنامه سازندگی

نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند

محسن هاشمی رفسنجانی: نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
سایت روزنامه سازندگی

شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری: شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
ادامه کار شوراها غیرقانونی است
سایت روزنامه سازندگی

ادامه کار شوراها غیرقانونی است

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با سازندگی تأکید کردند: تعویق انتخابات شوراها، فاقد پشتوانه قانونی است و رئیس‌جمهور باید جلوی این انحراف از قانون اساسی را بگیرد
چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های مصنوعی توضیح داد | نسخه طباطبائی نوزایش جدید در قدیم امر ملی ایران است
سایت اقتصادنیوز

چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های …

اقتصادنیوز: مشروطیت در ایران نخستین لحظه‌ای بود که این پرسش به‌صورت سیاسی و نهادی آشک شد: چگونه می‌توان «ایران» را از یک موضوع تاریخی به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟
صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد
سایت رویداد‌ ۲۴

صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد

پخش ویدئویی درباره نحوه نفوذ و ترور بارون ترامپ از شبکه سه، در شرایطی که ایران با فشارهای اقتصادی و تنش‌های خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج تازه‌ای از انتقادها به عملکرد صداوسیما و تبعات سیاست خارجی این رسانه به راه انداخته است.
چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان

با مطرح شدن دوباره نام علی شریعتی در سخنان برخی کارشناسان از جمله حمزه رحیم صفوی و موسی غنی‌نژاد، پرسش درباره سهم اندیشه‌های او در شکل‌گیری انقلاب ۱۳۵۷ بار دیگر به یک مناقشه فکری و تاریخی تبدیل شده است؛ آیا شریعتی صرفاً یک روشنفکر اثرگذار بود یا یکی از معماران اصلی گفتمان انقلابی؟ چرا شریعتی هنوز مهم …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حاجی‌دلیگانی: امارات باید سال‌ها سرزمینش را بابت غرامت در اختیار ایران قرار دهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| نیلوفر شادمهری: به واسطه خطای ۲ دیپلمات فرانسوی، اخراج شدم

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین

این نخستین حمله شناخته‌شده موفق سایبری در بخش انرژی بریتانیاست.
ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟

آنچه اکنون مشخص است این است که ایران در یک بازه زمانی کوتاه پس از امضای تفاهم نامه موفق به انتقال حجم قابل توجهی از ذخایر نفتی شد؛ اما تعمیم آن به دوره محاصر...
سایت عصرایران

سانسور کلمات تفاهم و صلح در سخنان پزشکیان و سید حسن خمینی در خبر تلویزیون

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات | انصاف نیوز

گزیده‌ای از گفت‌وگوی حبیب‌الله پیمان فعال سیاسی پیش و پس از انقلاب، با «ایران‌فردا» را در زیر می‌خوانید:
فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟
سایت تجارت نیوز

فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟

حملات ایران، آسیب‌پذیری پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس را آشکار کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی و کاهش حضور خود در منطقه واداشته است.
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
         
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟

هشدار‌های تازه درباره وضعیت معیشتی در حالی شدت گرفته که اختلاف بر سر روایت واقعیت اقتصادی کشور بیش از همیشه است؛ از یک سو، مقاماتی از خطر گرسنگی و فرسایش قدرت خرید می‌گویند و از سوی دیگر، جریان‌های تندرو با انکار بحران، مشکلات اقتصادی را به «جنگ روانی» نسبت می‌دهند.
معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده
روزنامه ستاره صبح

معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده

دولت را نمی‌توان با تعداد جلسه‌ها، حجم گزارش‌ها یا فهرست اقدامات ارزیابی کرد. سیاست‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن در زندگی دیده شود.
چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین

نامه اخیر دیوان محاسبات کشور درباره نحوه تغییر مدیریت سازمان تأمین اجتماعی، به یک مناقشه حقوقی میان منتقدان این تصمیم و مدافعان آن تبدیل شده است. رویداد۲۴ در این گزارش به نقد وارد شده به نامه دیوان محاسبات پاسخ حقوقی داده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در پلتفرم‌ها بازتر می‌کند
سایت تجارت نیوز

روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در …

قانون جنجالی ساترا؛ همان طرح پرحاشیه‌ای که پاییز سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و موجی از نگرانی‌ها را به همراه داشت، حالا چراغ خاموش دوباره در مجلس به جریان افتاده است.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی
سایت تابناک

سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی

همزمان با آغاز جنگ، یک صدای فارسی روی موج کوتاه ظاهر شد؛ اعداد، مکث و دوباره اعداد.
«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!
سایت روزنو

«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!

این روز همانند روز نورماندی در جنگ جهانی دوم، یک عملیات سرنوشت‌ساز اقتصادی خواهد بود». اشاره ترامپ به عملیات پیاده‌سازی نظامیان متفقین در ساحل نورماندی در تا...
سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر

اعتماد/ «اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در سیاست خارجی، گاهی بزرگ‌ترین دستاورد، نه پیروزی بر رقیب، بلکه جلوگیری از تکرار جنگ است. تفاهمنامه اسلام‌آباد میان ایران و امریکا از همین منظر باید مورد توجه قرار گیرد؛
کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!
سایت تجارت نیوز

کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
وزیر برکنارشده دولت رئیسی چگونه به یکی از منتقدان دولت چهاردهم تبدیل شد؟
سایت تجارت نیوز

وزیر برکنارشده دولت رئیسی چگونه به یکی از منتقدان دولت چهاردهم تبدیل شد؟

به نظر می‌رسد عبدالملکی حالا که دیگر سمتی در دولت ندارد، همچنان قصد ندارد از میدان سیاست فاصله بگیرد. او همچنان از هر تریبونی برای بیان مواضع خود استفاده می‌کند؛ مواضعی که هر بار می‌تواند نام او را دوباره به میان حاشیه‌ها بکشاند.
سرمقاله شرق/ سیاه‌نمایی از ایران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ سیاه‌نمایی از ایران | آخرین خبر

شرق/ «سیاه‌نمایی از ایران» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته برنامه اینترنتی «‌آزاد» با محدودیت‌های قضائی مواجه شد و هم‌زمان طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفت که به طرز شگفت‌آوری محدودیت‌های بی‌وجهی برای فعالیت‌های علمی کشور پدید می‌آورد. گویی محدو
گفت‌وگو؛ ابزار قدرت، نه ضعف
روزنامه آرمان امروز

گفت‌وگو؛ ابزار قدرت، نه ضعف

محمد تقی فاضل میبدی آرمان امروز : در سال‌های گذشته، هرگاه سیاست خارجی از مسیر تعامل فاصله گرفته و ادبیات تقابلی بر تصمیم‌گیری‌ها غلبه کرده، نتیجه الزاماً به افزایش دستاوردهای ملی منجر نشده است. در برخی مقاطع، قطع یا محدود شدن مسیرهای مذاکره و ارتباط با جهان، نه‌تنها مشکلات موجود را حل نکرد، بلکه باعث …
وظایف دولت‌ها نسبت به اسیران جنگی
روزنامه آرمان امروز

وظایف دولت‌ها نسبت به اسیران جنگی

نیما گلیاری آرمان امروز : دولت‌ها بر اساس اصول بنیادین حقوق بین‌الملل بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو، موظف هستند وضعیت اسیران جنگی را به‌طور کامل شفاف سازند و اطلاعات دقیق و به‌روز در خصوص هویت، محل نگهداری، شرایط بهداشتی و وضعیت جسمی و روانی آنان را در اختیار خانواده‌ها، نهادهای ذی‌ربط و افکار عمومی …
سایت عصرایران

محسن رضایی: در خانه ها، محصولات مورد نیاز خود و جامعه را تولید کنید

سال‌های سوخته برنمی‌گردند؛ سال‌های آینده را دوباره نسوزانید
سایت عصرایران

سال‌های سوخته برنمی‌گردند؛ سال‌های آینده را دوباره نسوزانید

جامعه یک روز درباره خسارت جنگ سؤال خواهد کرد؛ اما شاید سؤال مهم‌تر این باشد که در سال‌های پس از آن، با فرصت‌هایی که می‌توانستیم داشته باشیم و نداشتیم چه کردی...