قیمت طلا امروز




 همایش وحدت اسلامی

 سایت اقتصاد ایرانی / ۲ ساعت قبل

پزشکیان: هیچ کشور اسلامی نباید سکوی حمله به کشور دیگر شود

مسعود پزشکیان در همایش بین‌المللی وحدت اسلامی تأکید کرد دفاع ایران به معنای دشمنی با کشورهای همسایه نیست و گفت هیچ سرزمین اسلامی نباید سکوی حمله به کشور اسلامی دیگر شود؛ رئیس‌جمهوری همچنین پیشنهاد ایجاد میثاق امنیت متقابل و عدم تعرض میان کشورهای مسلمان را مطرح کرد.
 پزشکیان: هیچ کشور اسلامی نباید سکوی حمله به کشور دیگر شود
اقتصادایرانی:

ئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه دفاع ما از ایران به معنی دشمنی با کشورهای همسایه و مسلمان نیست، تصریح کرد: هیچ سرزمین اسلامی نباید سکوی تجاوز به کشور اسلامی دیگر شود و هیچ کشور اسلامی نباید امنیت خود را در ناامنی همسایه جست‌وجو کند.  به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان امروز (۵ شهریور) در همایش بین‌المللی وحدت اسلامی با بیان اینکه وحدت اسلامی تعطیل کردن عدالت نیست، اظهار کرد: وحدت بر مدار حق، عدالت و مسئولیت متقابل آن چیزی است که امروز در میان کشورهای اسلامی به آن نیاز داریم.

[بنا بر روایت فارس او اظهار کرد: مردی که وحدت اسلامی را نه یک تاکتیک سیاسی و مصلحت موقت، بلکه مسئله‌ای راهبردی برای عزت، استقلال و آینده امت اسلامی می‌دانست، خود وجود پیامبر اکرم(ص) را بزرگ‌ترین محور وحدت مسلمانان می‌شمرد و بارها هشدار می‌داد که اختلاف طبیعی است، اما تبدیل اختلاف به دشمنی و نزاع، قدرت امت را از میان می‌برد.

وحدت اسلامی؛ راهبردی برای عزت و آینده امت

وی افزود: موضوع رسمی کنفرانس امسال نیز دقیقاً بر همین میراث فکری بنا شده است. امروز او در میان ما نیست. در جنگی که به کشور ما تحمیل شد، رهبر ایران و جمعی از فرماندهان، دانشمندان، دانش‌آموزان و مردم گناه ما به شهادت رسیدند. بهترین بزرگداشت او این نیست که سخنانش را تکرار کنیم؛ باید ببینیم آن سخنان برای امروز ما چه تکلیفی ایجاد می‌کند و برای یافتن پاسخ باید به خود پیامبر بازگردیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) گفت: پیامبر چه کرد؟ رسول خدا فقط افراد را به ایمان دعوت نکرد؛ امت ساخت. قرآن می‌فرماید: «وَإِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاتَّقُونِ» و در جای دیگری می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا».

پزشکیان ادامه داد: کار پیامبر این نبود که از انسان‌هایی با قبیله‌ها، سابقه‌ها و منافع متفاوت، انسان‌هایی یکسان بسازد؛ کار پیامبر این بود که از انسان‌هایی با قبیله‌ها، سابقه‌ها و منافع متفاوت، جامعه‌ای با سرنوشت مشترک بسازد. در مدینه، مهاجر و انصار برادر شدند؛ اوس و خزرج که سال‌ها با یکدیگر جنگیده بودند، در کنار هم قرار گرفتند. پیمان مدینه برای گروه‌های مختلف حقوق و مسئولیت تعریف کرد. مسلمانان مجبور نشدند همه مثل هم باشند، اما آموختند چگونه با وجود تفاوت‌ها، زیر یک میثاق زندگی کنند.

وی تصریح کرد: این شاید مهم‌ترین درس پیامبر برای جهان اسلام امروز باشد. وحدت به معنای یکسان شدن نیست. وحدت یعنی اختلاف، ما را به دشمن یکدیگر تبدیل نکند. شیعه، شیعه می‌ماند و سنی، سنی؛ مذاهب فقهی و کلامی از میان نمی‌رود. ملت‌ها، دولت‌ها و منافع ملی نیز باقی می‌مانند، اما یک سؤال وجود دارد؛ آیا اختلاف فقهی باید خون مسلمان را مباح کند؟ آیا اختلاف سیاسی باید یک کشور اسلامی را برای همکاری، به حمله به کشور اسلامی دیگر وادار کند؟ آیا رقابت دولت‌ها باید به جایی برسد که امنیت یک مسلمان یا یک ملت مسلمان، با ناامنی ملت مسلمان دیگر تأمین شود؟

رئیس‌جمهور با اشاره به آموزه‌های قرآن کریم اظهار کرد: قرآن پاسخ را روشن کرده است: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» و در ادامه می‌گوید: «وَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا». رسول خدا نیز در فتح مکه در سخنرانی می‌فرماید: «إِنَّمَا الْمُسْلِمُونَ إِخْوَةٌ، مُسْلِمُوهُمْ یَدٌ وَاحِدَةٌ عَلَی مَنْ سِوَاهُمْ» و در جای دیگری می‌گوید: «انصر أخاک ظالماً أو مظلوماً».

وحدت اسلامی بر مدار حق و عدالت

وی ادامه داد: وقتی می‌پرسند ظالم را چگونه یاری کنیم، فرمود او را از ظلم بازدارید. پس وحدت اسلامی تعطیل کردن حقیقت و عدالت نیست. اگر برادر من مظلوم است، باید یاری‌اش کنم و اگر ظالم است، برادری من اقتضا می‌کند نگذارم به ظلم ادامه دهد. این همان وحدتی است که امروز به آن نیاز داریم؛ وحدت بر مدار حق، عدالت و مسئولیت متقابل.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت فاصله گرفتن از آرمان‌گرایی صرف و توجه به واقعیت‌های جهان اسلام گفت: برادران و خواهران، اجازه دهید از آرمان فاصله بگیریم و به واقعیت جهان اسلام نگاه کنیم. ما امروز درباره یک جمع کوچک و در حاشیه جهان سخن نمی‌گوییم. بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان زندگی می‌کنند؛ نزدیک به یک‌چهارم بشریت. ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند و جغرافیای جهان اسلام از جنوب شرق آسیا تا آسیای مرکزی، خاورمیانه و آفریقا امتداد دارد.

سهم ۸.۳ درصدی جهان اسلام از اقتصاد جهانی

وی افزود: تازه‌ترین برآوردهای جمعیت مسلمانان در سال ۲۰۲۰، بیش از دو میلیارد نفر و معادل ۲۵.۶ درصد جمعیت جهان را نشان می‌دهد. جهان اسلام در قلب بخشی از مهم‌ترین مسیرهای دریایی و زمینی قرار دارد، منابع عظیم انرژی، جمعیت جوان، بازار بزرگ، مراکز تمدن تاریخی و ظرفیت‌های مهم صنعتی، مالی، علمی و فناوری دارد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اقتصاد ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۲۴ حدود ۹.۲ تریلیون دلار بوده، اما این رقم با همه بزرگی‌اش فقط ۸.۳ درصد اقتصاد جهانی است. صادرات این کشورها به یکدیگر نیز در همان سال فقط ۱۹ درصد بوده که نشان می‌دهد بیش از چهارپنجم صادرات کشورهای اسلامی هنوز به بیرون از مجموعه خودشان می‌رود.

پزشکیان تصریح کرد: این اعداد ما را باید به فکر بیندازد. بیش از دو میلیارد انسان مسلمان، ۵۷ کشور، منابع عظیم انرژی، راه‌های حیاتی تجارت جهانی، سرمایه و جمعیت جوان؛ اما وزن مشترک ما در بسیاری از تصمیم‌های بزرگ جهان، متناسب با این ظرفیت نیست.

وی با طرح پرسش‌هایی درباره وضعیت جهان اسلام گفت: چرا کشورهای ما به اقتصادهای دوردست متصل‌ترند تا به بعضی از همسایگان مسلمان ما؟ چرا دانشگاه‌های ما هنوز شبکه‌های بزرگ مشترک علمی ندارند؟ چرا جهان اسلام به اندازه کافی در توسعه جهان اسلام به کار گرفته نمی‌شود؟ چرا هر بار که میان دو کشور مسلمان بحرانی شکل می‌گیرد، اغلب باید قدرتی خارج از جهان اسلام میانجی صلح باشد؟

رئیس‌جمهور افزود: و از همه مهم‌تر، چرا سرزمین‌های اسلامی هنوز از مهم‌ترین کانون‌های جنگ، اشغال، آوارگی و ناامنی جهانی‌اند؟ از فلسطین و غزه، سودان، لبنان، یمن و نقاط دیگری که مردم مسلمان سال‌هاست هزینه منازعه، اشغال، افراط‌گری و رقابت قدرت را می‌پردازند.

پزشکیان گفت: مشکل جهان اسلام کمبود ظرفیت نیست؛ مشکل، تبدیل نشدن ظرفیت‌های پراکنده به اراده و قدرت مشترک است. قرآن این مسئله را با صراحت بیان کرده است.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت حفظ وحدت میان مسلمانان اظهار کرد: «وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ»؛ نزاع نکنید، سست می‌شوید و قدرت شما از بین می‌رود. این آیه فقط یک سفارش اخلاقی نیست، بلکه یک قانون قدرت است. جمعیت بدون اتصال، قدرت نیست؛ ثروت بدون همکاری، قدرت مشترکی ایجاد نمی‌کند؛ منابع طبیعی بدون علم و فناوری، استقلال نمی‌آورد و ۵۷ دولت اگر نتوانند درباره چند منفعت حیاتی مشترک به تصمیم برسند، لزوماً یک امت قدرتمند نمی‌سازند.

وی افزود: راهی که پیامبر آغاز کرد، همین گذار بود؛ از جمعیت به میثاق، از میثاق به امت و از امت به قدرتی در خدمت عدالت.

ایران آغازگر جنگ نبود، اما در برابر تجاوز ایستاد

رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط منطقه و جنگ تحمیلی علیه ایران گفت: خواهران و برادران عزیز، امسال من از ایرانی با شما سخن می‌گویم که خود در میان یک جنگ قرار گرفته است. باید صریح حرف بزنیم. در حالی که مسیر گفت‌وگو میان ایران و آمریکا برای حل اختلافات هنوز جریان داشت، حملات نظامی گسترده آمریکا و اسرائیل علیه ایران آغاز شد. این حملات در شرایطی صورت گرفت که مذاکرات ایران و آمریکا در همان ماه برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک از سر گرفته شده بود.

پزشکیان ادامه داد: رهبر کشور ما، فرماندهان ما، مسئولان ما، دانشمندان ما، دانشجویان، دانش‌آموزان و مردم عادی ما کشته شدند و به شهادت رسیدند. شهرها و زیرساخت‌های ما را هدف قرار دادند. ما آغازگر جنگ نبودیم، ولی با قدرت در مقابل این تجاوز ایستادیم.

وی با اشاره به آیه «وَإِنَّ اللَّهَ عَلَیٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ» تصریح کرد: خدا مقرر کرده و تصمیم گرفته است کسانی را که به آنها ظلم شده، یاری کند. به ما ظلم شد و دفاع از کشور حق هر ملت است. ایران از این حق استفاده کرد.

رئیس‌جمهور افزود: اما همین قرآن به ما می‌گوید: «وَلَا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَیٰ أَلَّا تَعْدِلُوا». دفاع از ایران به معنای دشمنی با ملت‌های همسایه و ملت‌های مسلمان نیست. هیچ سرزمین اسلامی نباید سکوی تجاوز به سرزمین اسلامی دیگر شود و هیچ کشور اسلامی نباید امنیت خود را در ناامنی همسایه جست‌وجو کند. ایران دست خود را برای ساختن چنین ترتیباتی به سوی همسایگان دراز می‌کند.

پزشکیان با اشاره به آثار جنگ اظهار کرد: نظم و ضعف را از تجربه می‌دانیم؛ جنگ چیست را می‌دانیم. می‌دانیم موشک و بمب وقتی فرود می‌آید، میان آرزوهای یک مادر ایرانی و یک مادر عرب تفاوتی قائل نمی‌شود. رسول خدا مؤمنان را به یک پیکر تشبیه کرده است.

حمایت از فلسطین؛ تکلیف اسلامی ایران

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه از فلسطین حمایت کرده است؛ نه به دلیل اینکه فلسطینیان شیعه‌اند، که نیستند، بلکه به دلیل اینکه مظلوم‌اند. این برای ما معنای پرچمداری اسلام است.

رئیس‌جمهور با اشاره به وصیت حضرت علی(ع) گفت: حضرت علی(ع) در وصیتش کلماتی دارد که بسیار تکان‌دهنده است: «أُوصِیکُمَا بِتَقْوَی اللَّهِ... وَکُونَا لِظَّالِمِ خَصْمًا وَلِلْمَظْلُومِ عَوْنًا»؛ با ظالم باید دشمنی کرد و باید یار و یاور مظلوم بود. همچنین می‌فرماید: «أُوصِیکُمَا وَجَمِیعَ وَلَدِی وَأَهْلِی وَمَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَی اللَّهِ وَنَظْمِ أَمْرِکُمْ وَصَلَاحِ ذَاتِ بَیْنِکُمْ». رسول خدا(ص) می‌فرماید: «صلاح ذات البین افضل من عامة الصلاة والصیام»؛ اصلاح میان مردم از نماز و روزه برتر است.

پزشکیان تصریح کرد: اگر ایران از فلسطین دفاع کرده، هزینه داده و در برابر اشغال ایستاده است، این را نه امتیازی برای خود و نه امتیازی بر دیگران، بلکه تکلیف اسلامی می‌داند. اسلامی که ما می‌شناسیم، اجازه نمی‌دهد وقتی مظلوم کمک می‌خواهد، اول مذهب او را بپرسیم، دینش را بپرسیم و باورش را بپرسیم.

وی با اشاره به دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره جاهلیت گفت: برادران و خواهران عزیز، امام شهید آیت‌الله خامنه‌ای سال‌ها هشدار می‌داد که جاهلیت فقط متعلق به دوران قبل از پیامبر نیست. ممکن است علم پیشرفت کند، فناوری پیچیده شود و ابزارهای قدرت عظیم‌تر شود، اما اگر حرمت انسان از میان برود، صورت تازه‌ای از جاهلیت پدید آمده است.

رئیس‌جمهور افزود: در بیانات مبعث، مقابله پیامبر با جاهلیت و امکان بازتولید آن در جهان مدرن، یکی از محورهای مکرر سخنان رهبر شهیدمان بود. امروز ما این صورت جاهلیت را می‌بینیم. فناوری که می‌تواند انسان‌ها را زنده کند و درمان کند، برای دقیق‌تر کشتن به کار گرفته می‌شود. اطلاعاتی که می‌تواند ملت‌ها را به هم نزدیک کند، می‌تواند با دروغ، تحقیر و نفرت، آنان را مقابل هم قرار دهد. اختلاف مذهبی در چند دقیقه از یک تلفن همراه به میلیون‌ها انسان منتقل شود.

پزشکیان با تأکید بر مسئولیت علمای جهان اسلام، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها اظهار کرد: بنابراین، علمای جهان اسلام، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها مسئولیت تازه‌ای دارند. تکفیر را باید از حوزه اختلاف مذهبی بیرون کنیم. اهانت به مقدسات مذهب دیگر باید خط قرمز ما باشد و تحریک مسلمان علیه مسلمان را هر کس با هر انگیزه‌ای انجام دهد، خدمت به دشمنان امت اسلام است.

وی با اشاره به ضرورت ارائه راهکار عملی برای وحدت اسلامی گفت: سؤال مهم این کنفرانس نباید فقط این باشد که چه چیزهایی غلط است؛ باید بگوییم که چه باید کرد. به گمان من، جهان اسلام امروز بیش از قطعنامه جدید، به چند تعهد روشن و قابل اجرا نیاز دارد.

پیشنهاد اول پزشکیان؛ میثاق امنیت متقابل میان کشورهای اسلامی

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: سه پیشنهاد دارم. اول، میثاق امنیت متقابل و عدم تعرض میان کشورهای اسلامی. کشورهای اسلامی متعهد شوند به تمامیت سرزمینی یکدیگر احترام بگذارند، از خاک، آسمان و امکانات خود برای تجاوز به کشور اسلامی دیگر استفاده نکنند، از تجزیه و بی‌ثبات‌سازی یکدیگر حمایت نکنند و امنیت خود را علیه یکدیگر تعریف نکنند؛ بلکه با هم امنیت منطقه را مدیریت کنند.

پزشکیان درباره پیشنهاد میثاق امنیت متقابل میان کشورهای اسلامی اظهار کرد: این به معنای اتحاد نظامی یا یکسان شدن سیاست خارجی کشورها نیست؛ حداقل عقل جمعی است. اگر نتوانیم میان خودمان چنین قاعده‌ای ایجاد کنیم، چگونه از نظم عادلانه در جهان صحبت می‌کنیم؟

پیشنهاد دوم؛ ایجاد سازوکار دائمی حل اختلافات

وی افزود: دوم، ایجاد سازوکار دائمی میانجیگری و پیشگیری از منازعه در جهان اسلام است. خداوند در قرآن می‌فرماید: «وَإِنْ طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُمَا، فَإِنْ بَغَتْ إِحْدَاهُمَا عَلَی الْأُخْرَی فَقَاتِلُوا الَّتِی تَبْغِی حَتَّی تَفِیءَ إِلَی أَمْرِ اللَّهِ، فَإِنْ فَاءَتْ فَأَصْلِحُوا بَیْنَهُمَا بِالْعَدْلِ وَأَقْسِطُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ». همچنین می‌فرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ».

رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر دعوا کنیم، خدا به ما رحم نمی‌کند؛ باید با هم اصلاح کنیم و برادر باشیم. سازمان همکاری اسلامی باید بتواند پیش از تبدیل اختلاف به جنگ وارد عمل شود، نه فقط بعد از کشته شدن هزاران انسان بیانیه صادر کند. کشورهای مورد اعتماد، علما، دیپلمات‌ها و حقوقدانان برجسته جهان اسلام می‌توانند یک ظرفیت دائمی برای هشدار زودهنگام، میانجیگری و حل اختلاف بین کشورهای اسلامی ایجاد کنند.

پیشنهاد سوم؛ تبدیل جهان اسلام به شبکه همکاری اقتصادی و علمی

پزشکیان گفت: سوم، تبدیل جهان اسلام از مجموعه‌ای از بازارهای جداگانه به شبکه‌ای از همکاری‌های واقعی است. وحدت فقط مسئله امنیت نیست. جوان مسلمان باید بتواند آسان‌تر در دانشگاه‌های کشور مسلمان دیگر تحصیل کند. دانشمندان ما باید در هوش مصنوعی، پزشکی، آب، انرژی، کشاورزی و فناوری‌های نو، همکاری مشترک داشته باشند. سرمایه کشورهای اسلامی باید بیشتر به سمت توسعه و فناوری در خود جهان اسلام حرکت کند. تجارت درون جهان اسلام که امروز کمتر از یک‌پنجم صادرات اعضای سازمان همکاری اسلامی است، باید به‌طور جدی افزایش پیدا کند.

وی افزود: ما یک خدا داریم، «إِلَهُنَا وَاحِدٌ»، پیامبر ما یکی است و کتاب ما یکی است. خدا یکی است، پیامبر یکی است. خدا نگفته است اختلاف کنیم؛ امر خدا به ما این است که از اختلاف و تفرقه دوری کنیم. ما منابع مشترک داریم و می‌توانیم در کارگروه‌های مشترک، زیرساخت‌ها، حمل‌ونقل و لجستیک، تجارت و سرمایه‌گذاری، کشاورزی، اقتصاد دیجیتال، توسعه دریامحور، توسعه مهارت‌ها، تولید، انرژی پاک و تمام زمینه‌های ممکن همکاری مشترک داشته باشیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: سال‌ها درباره دشمنان مشترک سخن گفته‌ایم؛ وقت آن رسیده است که به همان اندازه درباره آینده مشترک سخن بگوییم.

پزشکیان ادامه داد: خواهران و برادران، این همان جایی است که اندیشه وحدت به حکمرانی می‌رسد. اگر ما در ایران دیگر مسلمانان را به عدالت دعوت می‌کنیم، خودمان نیز باید بیش از دیگران ملتزم به آن باشیم. «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَی أَنْفُسِکُمْ». آیات ما را دعوت می‌کند که بر اساس عدالت عمل کنیم.

وی با اشاره به اهمیت وحدت ملی در ایران اظهار کرد: وحدت ملی ایران در ماه‌های سخت جنگ، سرمایه بزرگی برای کشور ما بود. ایرانیان با همه اختلاف‌هایی که داشتند؛ سیاسی، قومی، مذهبی و اجتماعی، وقتی موجودیت و تمامیت سرزمینی کشور را در خطر دیدند، از ایران دفاع کردند.

رئیس‌جمهور افزود: این سرمایه را باید حفظ کرد و حفظ آن فقط وظیفه مردم نیست؛ حکومت باید سهم خود را ادا کند؛ با عدالت، با شنیدن صدای مردم، با مبارزه با فساد و تبعیض و با احترام به کرامت همه ایرانیان. شیعه، سنی، فارس، کرد، عرب، بلوچ، زن و مرد، همه باید احساس کنند که ایران خانه آنهاست و قانون از کرامت آنان به یک اندازه حمایت می‌کند.

پزشکیان تصریح کرد: اگر می‌خواهیم از وحدت جهان اسلام سخن بگوییم، باید وحدت را در خانه خود نیز هر روز بازسازی کنیم.

وی گفت: برادران و خواهران، امروز پرسش اصلی ما این نیست که آیا مسلمانان قدرت دارند یا ندارند؛ پرسش این است که آیا می‌توانیم اختلافات را مدیریت کنیم؟ آیا می‌توانیم از خون یکدیگر حفاظت کنیم؟ آیا می‌توانیم سرمایه، دانش و بازار خود را به هم متصل کنیم؟ آیا می‌توانیم پیش از آنکه دیگران برای ما تصمیم بگیرند، خودمان درباره منافع مشترکمان تصمیم بگیریم؟

رئیس‌جمهور ادامه داد: این همان مسئله‌ای است که پیامبر در مدینه با آن مواجه بود. این همان چیزی است که امام شهید آیت‌الله خامنه‌ای بزرگ و عزیز، در تمام سال‌های مسئولیت خود بر آن اصرار داشت. وحدت نه تاکتیک، بلکه راهبرد امت اسلامی است.

پزشکیان تأکید کرد: این پیام رهبر شهید من است؛ وحدت نه تاکتیک، بلکه راهبرد امت اسلامی است. وفاداری به پیامبر در توان ما برای دوباره امت شدن است و وفاداری به رهبری که عمر خود را بر وحدت، استقلال، مقاومت و عزت جهان اسلام گذاشت، فقط در تکرار سخنان او نیست، بلکه در تبدیل آن اندیشه به اراده و عمل مشترک است.

وی در پایان دعا کرد: خدایا، دل‌های ما مسلمانان را به یکدیگر نزدیک بگردان. خدایا، مردم مظلوم فلسطین، غزه، سودان، لبنان، یمن و همه مظلومان را یاری بفرما. خدایا، ملت ایران را در برابر تجاوز و تهدید حفظ کن و به ما شجاعت دفاع و حکمت صلح عطا کن. به ما قدرت بده و اجازه نده قدرت ما را از عدالت دور کند و امت محمد(ص) را چنان قرار ده که قرآن درباره یاران او فرمود: «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ»؛ در برابر تجاوز استوار و در میان خود رحیم و برادر.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
سایت خبرآنلاین

امسال واکسن آنفلوآنزا گیرمان می‌آید؟ جزئیات نگران‌کننده از بازار واکسن

دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود
سایت روزنامه سازندگی

دردی که بعد از بیمارستان آغاز می‌شود

تفاهم‌نامه انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران سوختگی
آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟

آلزایمر مدت‌هاست که به عنوان یک بیماری پراکنده و تحت تأثیر عواملی مانند سن، ژنتیک و سبک زندگی شناخته می‌شود، اما دانشمندان فکر نمی‌کنند که این تنها راه ظهور این بیماری باشد.
ویترین «دارو» تَرک برداشته است!
سایت سلامت نیوز

ویترین «دارو» تَرک برداشته است!

زنجیره تامین دارو از ابتدا تا انتها، با حلقه هایی به هم متصل شده که داروخانه را می توان حلقه آخر این زنجیره ایستاده است.
نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود
سایت عصرایران

نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود

متخصصان می‌گویند وقتی نگرانی و نشخوار فکری دائمی شود، فقط آرامش و تمرکز را مختل نمی‌کند. بلکه بر خواب، قلب، عضلات، عملکرد مغز و حتی گوارش هم اثر می‌گذارد.
بیمار کنشگر و مطالبات ضد و نقیض
روزنامه شرق

بیمار کنشگر و مطالبات ضد و نقیض

با شکل‌گیری پوشش درمانی توسط بیمه‌های اجتماعی و مشروعیت‌بخشی به فردیت بیمار، چالش‌های نوینی جایگاه سلامت را متحول کردند.
دنیا برای سلامت مردم «آژیر» می‌کشد؛ ایران هنوز «پیامک» می‌فرستد/ کشورهای مختلف چگونه شهروندان را از هشدارهای بهداشت و سلامت باخبر می‌کند؟
سایت خبرآنلاین

دنیا برای سلامت مردم «آژیر» می‌کشد؛ ایران هنوز «پیامک» می‌فرستد/ کشورهای مختلف چگونه شهروندان را از هشدارهای بهداشت و سلامت …

برای اطلاع‌رسانی‌های عادی سلامت و بهداشت، پیامک همچنان حذف نشده است؛ اما اغلب تنها یکی از ابزارهاست. در مقابل، اگر جان مردم در معرض خطر فوری باشد، کشورها به سامانه‌هایی متوسل می‌شوند که پیام را مستقیماً روی صفحه تلفن همراه ظاهر می‌کنند و حتی می‌توانند دستگاه را به صدا و لرزش درآورند.
درمان پیشرفته سرطان در گرو هزینه‌های سرسام‌آور و بیمه ناکافی / یک ویال داروی سرطان ده‌ها میلیون تومان قیمت دارد + اینفوگرافی
سایت تجارت نیوز

درمان پیشرفته سرطان در گرو هزینه‌های سرسام‌آور و بیمه ناکافی / یک ویال داروی سرطان ده‌ها میلیون تومان قیمت دارد + اینفوگرافی

در حال حاضر بخشی از ایمونوتراپی‌ها می‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، اما نمی‌توان گفت تمام داروهای ایمونوتراپی به‌طور کامل بیمه هستند. این تفاوت بسیار مهم است. در سال‌های اخیر با راه‌اندازی و توسعه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، پوشش درمانی بیماران مبتلا به سرطان گسترش پیدا کرده است.
وقتی انسان به کالا تبدیل می‌شود؛ پشت پرده تجارت بدن و زیبایی
خبرگزاری مهر

وقتی انسان به کالا تبدیل می‌شود؛ پشت پرده تجارت بدن و زیبایی

پژوهشگر اجتماعی، با اشاره به ریشه‌های مختلف شی‌انگاری انسان گفت: در جهان جدید، نظام سرمایه و پیوند آن با رسانه، قدرت و امر جنسی از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری این پدیده است.
آسیب‌های نظام ژنریک به بازار دارویی کشور
خبرگزاری مهر

آسیب‌های نظام ژنریک به بازار دارویی کشور

یک کارشناس حوزه دارو، بر ضرورت بازنگری در نظام دارویی کشور تاکید کرد و آسیب‌های نظام ژنریک را مورد توجه قرار داد.
سایت سلامت نیوز

ارتباط غذاهای فوق فرآوری با خطر سرطان پروستات

معاشرت اجتماعی؛ نسخه‌ای برای پیری سالم‌تر مغز
سایت سلامت نیوز

معاشرت اجتماعی؛ نسخه‌ای برای پیری سالم‌تر مغز

یک مطالعه جدید می‌گوید، نسخه‌هایی که بر تعامل اجتماعی و معاشرت تاکید دارند، می‌توانند به مغز سالمندان کمک کنند تا با ظرافت بیشتری پیر شوند.
    
اندازه دور کمر، روش دقیق اندازه‌گیری وزن اضافی ناسالم است
سایت سلامت نیوز

اندازه دور کمر، روش دقیق اندازه‌گیری وزن اضافی ناسالم است

محققان گزارش دادند که اندازه دور کمر می‌تواند یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین اقدامات برای تشخیص خطرات سلامتی مرتبط با چاقی باشد.
سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی
خبرگزاری ایسنا

سرطان‌های شایع بانوان، از پیشگیری و غربالگری تا بازتوانی

سرطان پستان و سرطان دهانه رحم شایع‌ترین سرطان‌های زنان هستند و متخصصان همواره تاکید دارند که افزایش آگاهی، اصلاح سبک زندگی و انجام غربالگری‌های منظم می‌تواند در پیشگیری یا تشخیص زودهنگام آن‌ها نقش مؤثری داشته باشد.
فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی
سایت سلامت نیوز

فعالیت۱۸۰۰۰ داروخانه در کشور / بحران نقدینگی؛ مانعی برای استفاده از ظرفیت کامل دارویی

صنعت دارویی ایران روزهای دشواری را سپری می‌کند؛ کمبود نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده و تأخیر چندماهه بیمه‌ها برای تسویه مطالبات، زنجیره تأمین دارو را تحت تاثیر قرار داده و به مشکل مزمن این صنعت تبدیل شده؛ شرایطی که نگرانی از کمبود برخی اقلام دارویی را افزایش داده است...
ماینوکسیدیل خوراکی برای ریزش موی مردانه موثرتر است
خبرگزاری ایسنا

ماینوکسیدیل خوراکی برای ریزش موی مردانه موثرتر است

یک مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان داده است مصرف روزانه ماینوکسیدیل خوراکی می‌تواند در برخی مردان مبتلا به ریزش موی الگویی، نسبت به ماینوکسیدیل موضعی ۵ درصد، افزایش بیشتری در تعداد و تراکم مو ایجاد کند؛ با این حال، به دلیل احتمال بروز عوارضی مانند تپش قلب، سردرد و افزایش رشد مو در سایر نواحی …
توجه به احساسات بدن، واکنش ایمنی و التهاب را تنظیم می‌کند
سایت سلامت نیوز

توجه به احساسات بدن، واکنش ایمنی و التهاب را تنظیم می‌کند

پژوهشگران در یک مطالعه جدید دریافتند تمرکز آگاهانه بر احساسات بدنی ناشی از التهاب می‌تواند به تنظیم بهتر پاسخ ایمنی کمک کند؛ اما نادیده‌گرفتن این نشانه‌ها، واکنش‌های التهابی بدن را تشدید می‌کند.
کودکان گوشی‌ به دست/ هشدار درباره تاخیر زبانی خردسالان
خبرگزاری ایرنا

کودکان گوشی‌ به دست/ هشدار درباره تاخیر زبانی خردسالان

تهران- ایرنا- والدین پرمشغله امروز حتی از مشکل تاخیر زبانی بر اثر استفاده خردسالان از موبایل بی‌خبرند و اکنون کودکانی در جامعه دیده می‌شوند که با وجود سلامت گفتاری، قادر به صحبت کردن نیستند و با تاخیر زبانی مواجه شده‌اند. اما آیا واقعا این ارتباطات یکسویه خردسالان با دنیای موبایل و تبلت می‌تواند جای …
تاثیر مصرف ماست بر بیماران دیابتی
روزنامه هفت صبح

تاثیر مصرف ماست بر بیماران دیابتی

ماست بدون شکر، به ویژه انواع غنی از پروتئین، گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت است، زیرا معمولاً شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد
    
کشف امیدوارکننده از نقش ویتامین B6 علیه افسردگی
سایت عصرایران

کشف امیدوارکننده از نقش ویتامین B6 علیه افسردگی

یک ویتامین شناخته‌شده که در بسیاری از مواد غذایی روزمره پیدا می‌شود، ممکن است در آینده نقشی جدی‌تر در مقابله با افسردگی داشته باشد.
این عدد مهم در آزمایش خون، قند ۳ ماه گذشته‌تان را لو می‌دهد / HbA1c چیست و چرا بالا می‌رود؟
سایت عصرایران

این عدد مهم در آزمایش خون، قند ۳ ماه گذشته‌تان را لو می‌دهد / HbA1c چیست و چرا بالا می‌رود؟

اگر در برگه آزمایش‌تان عدد HbA۱c بالاتر از حد انتظار است، نگران یک وعده غذایی یا چند روز اخیر نباشید؛ این آزمایش، تصویری از میانگین قند خون شما در دو تا سه م...
         
سایت عصرایران

اتفاق عجیب برای کودک ۵ ساله در ترکیه؛ کنه داخل گوشش لانه کرده بود

آیا «تیروئید» می‌تواند باعث «خودشیفتگی» شود؟
سایت عصرایران

آیا «تیروئید» می‌تواند باعث «خودشیفتگی» شود؟

آیا ممکن است یک غده کوچک در گردن، شخصیت انسان را تغییر دهد؟ تیروئید غده‌ای پروانه‌ای‌شکل در پایین گردن است که با تولید هورمون‌های تیروئیدی، بر بسیاری از عملک...
پشت قفسه‌های خالی داروخانه‌ها چه خبر است؟!
سایت تابناک

پشت قفسه‌های خالی داروخانه‌ها چه خبر است؟!

بحران دارو همیشه با آمار و نمودار، خودش را نشان نمی‌دهد. گاهی خودش را در نسخه‌ای نشان می‌دهد که چند روز است دست‌به‌دست میان داروخانه‌ها می‌چرخد، در بیماری که...
چرا برخی از صدای غذا خوردن دیگران متنفرند؟
سایت تابناک

چرا برخی از صدای غذا خوردن دیگران متنفرند؟

برخی از افراد در هنگام غذا خوردن این کار را با دهان بسته انجام نمی‌دهند و با دهان خود صدا‌های چندش اوری در می‌آورند.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر کلسترول بالایی دارید، صبح‌تان را این‌طور شروع کنید

نظام سلامت؛ از کمبود نیروی انسانی تا تجهیزات فرسوده‌
روزنامه هفت صبح

نظام سلامت؛ از کمبود نیروی انسانی تا تجهیزات فرسوده‌

بدهی ۸ تا ۹ ماهه بیمه‌ها و کمبود منابع، فشار بر مراکز درمانی و کادر درمان را افزایش داده است
پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها
خبرگزاری مهر

پول نفت آمریکا در حساب بیماران پروانه ای؛ شفاف سازی در واریزی ها

بر اساس اعلام دستگاه قضایی کشور، پول فروش یکی از محموله های نفتی آمریکا، به حساب بیماران پروانه ای واریز خواهد شد. اما، روند نظارت بر توزیع این پول چگونه خواهد بود.
بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد
خبرگزاری مهر

بالا رفتن از پله‌ها خطر مرگ قلبی را کاهش می دهد

استفاده از پله‌ها به جای آسانسور می‌تواند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید باشد.
ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی
سایت عصرایران

ارتباط زمان‌های نامنظم شام با علائم افسردگی بیشتر در میان بزرگسالان ایرانی

یک مطالعه جدید در بزرگسالان ایرانی نشان می‌دهد خوردن شام در زمان‌های بسیار متفاوت از یک روز تا روز دیگر ممکن است با سطوح بالاتر علائم افسردگی مرتبط باشد.
پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید
خبرگزاری ایرنا

پشت‌پرده‌ نوشابه‌های رژیمی؛ حقایقی که باید بدانید

تهران- ایرنا- نوشابه‌های رژیمی به دلیل نداشتن قند و کالری، برای بسیاری از افراد گزینه‌ای سالم‌تر از نوشابه‌های معمولی به نظر می‌رسند اما این تصور همیشه با واقعیت‌های علمی همخوانی ندارد.
تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان
سایت سلامت نیوز

تعریف گسترده طیف اوتیسم؛ چالشی برای تشخیص و درمان

یک پژوهشگر برجسته اوتیسم، هشدار می‌دهد که تعریف گسترده امروزی از اوتیسم ممکن است به تشخیص‌های اشتباه و سردرگمی در درمان منجر شود.
    
سایت تجارت نیوز

ویدئو | هزارتوی دارو و درمان، از افزایش قیمت تا نبود نظارت

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!
سایت سلامت نیوز

سلامت را نمی‌توان از سیاست جدا کرد!

سخنان اخیر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در انجمن اسلامی جامعه پزشکی با انتقادهایی مواجه شده است؛ منتقدان می‌گویند وزیر باید به جای سیاست درباره دارو، پرستاران، بیمارستان‌ها و مشکلات نظام سلامت سخن بگوید. اما آیا می‌توان بحران‌های سلامت را از سیاست و تصمیم‌های کلان اقتصادی و اجتماعی جدا کرد؟
از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید
روزنامه هفت صبح

از کجا بفهمیم قند خونمان بالاست؟ علائم پنهانی که شاید متوجهشان نشوید

در ادامه با مهم‌ترین نشانه‌هایی آشنا می‌شویم که ممکن است با قند خون بالا و کنترل‌نشده ارتباط داشته باشند.
         
پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟
روزنامه هفت صبح

پیاده‌روی برای لاغری؛ روزی چقدر راه برویم تا نتیجه بگیریم؟

در ادامه، میزان مناسب پیاده‌روی، نقش سرعت و استمرار و نکاتی را بررسی می‌کنیم که می‌توانند به شما کمک کنند از پیاده‌روی نتیجه بهتری بگیرید.
تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است
روزنامه ستاره صبح

تمرکز طب سنتی بر پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماری ها است

یک متخصص طب سنتی گفت: در آموزه‌های طب سنتی، مزاج شناسی یک اصل است و این موضوع در تمام عصرها و در جوامع علمی دنیا مطرح بوده و هست.
    
بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

بحران خاموش در قلب نظام تشخیص - مردم سالاری آنلاین

در حالی که حدود ۷۰ درصد تصمیم‌های تشخیصی پزشکان بر پایه نتایج آزمایشگاهی گرفته می‌شود، فعالان حوزه آسیب‌شناسی و طب آزمایشگاهی هشدار می‌دهند که افزایش چند برابری هزینه تجهیزات و کیت‌ها، پرداخت نشدن مطالبات بیمه‌ای و رشد نیافتن متناسب تعرفه‌ها، آزمایشگاه‌ها را به نقطه‌ای رسانده که ادامه فعالیت بسیاری از …
رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

رازهایی که مچ دست درباره سلامت شما فاش می کند! (+اینفوگرافیک)

شاید تصور کنید مچ دست فقط یک مفصل ساده برای حرکت دادن دست هاست؛ اما ظاهر این ناحیه می تواند مثل یک آینه، وضعیت گردش خون، رطوبت بدن و حتی میزان انسولین شما را...
         
سایت تابناک

هشدار درباره عطر زدن روی گردن!

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت
روزنامه پیام ما

بحران سوختگی و اقتصاد سلامت

بررسی چالش‌های درمان سوختگی در ایران، نقش آموزش و ایمنی صنعتی در کاهش حوادث و همکاری انجمن ققنوس و جراحان پلاستیک برای حمایت از بیماران.
نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
روزنامه پیام ما

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟
خبرگزاری ایسنا

آیا داروهای تزریقی کاهش وزن برای تمام افراد مناسب است؟

یک فوق‌تخصص غدد با اشاره به پیامدهای چاقی، در عین حال درباره استفاده از داروهای تزریقی کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
سایت فرارو

جمع‌آوری فوری یک دارو از بازار/ علت چه بود؟

4 آنتی بیوتیک طبیعی
سایت برترینها

4 آنتی بیوتیک طبیعی

سیر حاوی ترکیبات گوگردی مختلف است که یکی از شناخته شده ترین آن ها آلیسین است. این ترکیبات در مطالعات آزمایشگاهی توانسته اند رشد برخی باکتری ها را مهار کنند. بخشی از پژوهش ها نیز اثر عصاره سیر را بر باکتری هایی مانند اشریشیا کلی (E. coli) بررسی کرده اند.
همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید
سایت عصرایران

همه چربی ها دشمن سلامت نیستند؛ این تفاوت را بدانید

همه چربی ها یکسان نیستند. نوع چربی مصرفی اهمیت زیادی دارد. به طور کلی، چربی های غیر اشباع انتخاب بهتری هستند، در حالی که چربی های ترانس صنعتی بیشترین نگرانی...
         
موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش
روزنامه هفت صبح

موبایل و تبلت چه اثری بر روان کودک دارند؟ راهنمای مدیریت زمان صفحه‌نمایش

مطالعه جدید فنلاندی نگاه جالبی به رابطه میان صفحه‌نمایش و رشد شناختی کودکان ارائه می‌دهد، اما نباید از آن نتیجه گرفت که هرچه کودک بیشتر با موبایل و تبلت کار کند، ذهن قوی‌تری خواهد داشت.
خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان
روزنامه هفت صبح

خانواده در نقش پرستار | هزینه‌های سنگین درمان

من یک کارمند ساده‌ام. هزینه دارو یک طرف و هزینه بیمارستان یک طرف دیگر. برای اینکه درمان دخترش متوقف نشود، خانه‌شان را فروخته است
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ۱۰ باور سلامتی که احتمالاً درست نیستند

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست
خبرگزاری ایسنا

مصائب پزشکان؛ آنچه از دور پیدا نیست

هر چند از دور به نظر نمی‌آید اما پزشکان و متخصصان چه در بخش دولتی چه در بخش خصوصی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. تاخیر پرداخت حقوق پزشکان دولتی تا هشت ماه و افزایش سالانه تعرفه‌ها و مشکلات پرداختی بیمه‌ها در بخش خصوصی و وضعیت تورم، کار پزشکان را سخت کرده است.
مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!
سایت عصرایران

مطالعه‌ای درباره بیماری کندن خودخواسته مو!

یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد که چرا مردم احساس می‌کنند مجبورند موهای خود را بکنند.
وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنید
سایت خبرآنلاین

وقتی توصیه‌های سلامت سر از اسپم درمی‌آورند؛ پیامک‌های مهم وزارت بهداشت در هرزنامه/ V.behdasht را به‌عنوان پیامک مورد اعتماد …

وزارت بهداشت با اشاره به قرار گرفتن برخی پیامک‌های سلامت با سرشماره V.behdasht در پوشه اسپم، از مردم خواسته این پیام‌ها را از حالت هرزنامه خارج و به‌عنوان پیامک مورد اعتماد ثبت کنند.
خبرگزاری ایرنا

تاب‌آوری در برابر بحران

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟
سایت اندیشه معاصر

افسردگی پدر به شیوه‌ ای متفاوت به فرزند منتقل می‌ شود / سلامت روان پدر چگونه می‌ تواند حتی پیش از تولد بر کودک تأثیر بگذارد؟

وقتی درباره تأثیر سلامت روان والدین بر فرزند صحبت می‌کنیم، معمولاً چیزی رفتاری را تصور می‌کنیم. برای مثال، ممکن است پدری را تصور کنیم که از دیگران فاصله می‌گیرد، برای حضور و همراهی با خانواده مشکل دارد یا الگوی خاصی از برخورد با غم، ناراحتی یا اضطراب را به نمایش می‌گذارد؛ الگویی که فرزندان او در طول …
این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید
سایت آفتاب نیوز

این علائم در پا‌ها می‌گوید به سکته قلبی یا مغزی نزدیک می‌شوید

درد یا سنگینی پا که هنگام راه رفتن شروع و با استراحت برطرف می‌شود، همیشه یک مشکل ساده عضلانی نیست. متخصصان می‌گویند این علامت و نشانه‌هایی مانند سردی یک پا ی...
علائم پاراسومنیا : آیا خواب پریشی درمان پذیر است ؟
سایت دلگرم

علائم پاراسومنیا : آیا خواب پریشی درمان پذیر است ؟

پاراسومنیا یا خواب پریشی : مجموعه ای از اختلالات خواب است که افراد رفتاری غیر معمولی در عالم خواب انجام میدهند. مانند: کابوس شبانه، راه رفتن در خواب، صحبت کردن در خواب، وحشت شبانه، دندان قروچه، فلج
سایت عصرایران

نشانه‌های پنهان در پاها؛ بدن با این علائم چه پیامی می‌دهد؟

مسیر الکلی تخریب کبد| از سوزش سر دل تا خونریزی‌های مرگبار گوارش
روزنامه هفت صبح

مسیر الکلی تخریب کبد| از سوزش سر دل تا خونریزی‌های مرگبار گوارش

کاهش سن شروع مصرف الکل، خطر آسیب به حافظه، یادگیری و سلامت روانی نوجوانان و جوانان را افزایش می‌دهد
         
چطور بفهمیم کم‌خونی داریم؟ نشانه‌های مهمی که باید بشناسید
روزنامه هفت صبح

چطور بفهمیم کم‌خونی داریم؟ نشانه‌های مهمی که باید بشناسید

کم‌خونی همیشه به دلیل کمبود آهن ایجاد نمی‌شود. خونریزی، کمبود ویتامین B12 یا فولات، بیماری‌های مزمن، برخی بیماری‌های ارثی و مشکلات مربوط به تولید یا تخریب گلبول‌های قرمز نیز می‌توانند از علت‌های آن باشند.
         
سایت تابناک

آیا رفت‌وآمد طولانی روزانه به محل کار به سلامت شما آسیب می‌زند؟