قیمت طلا امروز




 ساختار سیاسی آمریکا

 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۴۳ ساعت قبل

بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است

ایشان تارور، ستون‌نویس مجله نیویورکر، در یادداشتی تحلیلی می‌گوید شش ماه پس از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، نه‌تنها اهداف اصلی واشنگتن محقق نشده، بلکه ایران با حفظ ساختار سیاسی، کنترل تنگه هرمز و تداوم توان موشکی و پهپادی، دست بالاتری در چانه‌زنی پیدا کرده است. به نوشته او، جنگی که قرار بود توان جمهوری اسلامی را در هم بشکند، به فرسایش ذخایر نظامی آمریکا، فشار بر متحدان منطقه‌ای و کاهش اعتبار واشنگتن منجر شده است.
 بن‌بست تهران | نیویورکر می‌گوید ترامپ جنگ با ایران را باخته است
رویداد۲۴| مجله نیویورکر در تازه‌ترین شماره خود یادداشتی از ایشان تارور، ستون‌نویس حوزه سیاست بین‌الملل، منتشر کرده که در آن نتیجه شش ماه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران را یک «شکست راهبردی عمیق» برای واشنگتن توصیف می‌کند.

تارور استدلال می‌کند که تقریباً هیچ‌یک از اهداف اولیه‌ای که دونالد ترامپ برای ورود به جنگ مطرح کرده بود ــ از متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران تا نابودی توان موشکی و تضعیف ساختار جمهوری اسلامی ــ محقق نشده است. در مقابل، تهران توانسته با بستن تنگه هرمز، ادامه حملات به اهداف آمریکا و حفظ ساختار قدرت، هزینه جنگ را برای واشنگتن و اقتصاد جهانی بالا ببرد.

متن زیر مشروح گزارش نیویورکر درباره جنگ ایران است:

به ملوانان ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» فکر کنید. در حالی که کارزار آمریکا علیه ایران همچنان ادامه دارد، مأموریت آنها روی این ناو ماه‌ها بیشتر از زمان پیش‌بینی‌شده طول کشیده و گزارش‌های متعددی درباره بدتر شدن شرایط منتشر شده است؛ از کاهش ذخایر غذا و آب آشامیدنی گرفته تا افت روحیه نیروها.

هفته گذشته، روزنامه Military Times با استناد به بستگان شماری از نیرو‌های نظامی گزارش داد دست‌کم دو نفر از افراد مستقر روی ناو لینکلن تلاش کرده‌اند خود را به دریا بیندازند.

برد کوپر، فرمانده سنتکام، پس از بازدید از ناو در آخر هفته گذشته، اذعان کرد که شرایط «به‌طور خاص دشوار و طاقت‌فرسا» بوده است، اما همزمان گفت «بخش زیادی» از این وضعیت دشوار، «خبر قدیمی» است و مشکلات مورد اشاره پیش‌تر برطرف شده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، کل این بحث را «اخبار جعلی» خواند. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، نیز گفت شرایط «به‌طور کامل وارونه جلوه داده شده» و به خبرنگاران گفت ایالات متحده می‌تواند محاصره دریایی جاری علیه بنادر ایران را «برای مدت نامحدود» ادامه دهد.

به مردم ایران نیز فکر کنید؛ مردمی که از اواخر فوریه، زمانی که ترامپ همراه با اسرائیل جنگی را برای سرنگونی جمهوری اسلامی آغاز کرد، هدف یک‌ونیم میلیون پوند مهمات قرار گرفته‌اند؛ مهماتی که در حدود ده هزار سورتی پرواز توسط نیرو‌های مستقر روی ناو لینکلن بر ایران ریخته شده است.

شش ماه بعد، به‌سختی می‌توان نتیجه این درگیری را چیزی غیر از یک شکست راهبردی عمیق برای ایالات متحده دانست.

بمباران‌های آمریکا و اسرائیل رهبر هشتادساله ایران، و شماری از نزدیکان او را هدف قرار داد، نیروی هوایی و نیروی دریایی ایران را تضعیف کرد، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز درمانی را هدف قرار داد و در هفته‌های نخست کارزار بیش از سه هزار غیرنظامی را کشت.

حکومت باقی‌مانده ایران، در مقابل، خود را در موضع دفاعی مستحکم کرد و از توانمندی‌های نامتقارن خود برای بستن تنگه راهبردی هرمز استفاده کرد؛ ابزاری که پیش‌تر به این شکل به کار نگرفته بود. تهران با استفاده از موقعیت جغرافیایی خود، تلاش کرد هزینه‌ای به اقتصاد جهانی تحمیل کند و فشار بر واشنگتن را افزایش دهد.

اکنون هیچ‌یک از اهداف اولیه‌ای که ترامپ مطرح می‌کرد، از جمله تعطیل کردن برنامه هسته‌ای ایران و نابودی توان موشکی بالستیک این کشور، تحقق پیدا نکرده است.

در عوض، ایالات متحده حالا درگیر یافتن راهی برای گرفتن ابزاری از ایران است که فقط به‌دلیل مداخله ترامپ وارد بازی شده است: تنگه هرمز.

بیشتر بخوانید: کاخ سفید دوباره شمشیر تحریم را کشید؛ این‌بار شرکای ایران هم هدف هستند

با وجود ابتکار‌هایی که اخیراً از سوی ترامپ و متحدانش مطرح شده، نفت و دیگر کالا‌های حیاتی همچنان آزادانه از این آبراه عبور نمی‌کنند و قیمت بنزین بالا مانده است.

ایران همچنان نفتکش‌ها را هدف قرار می‌دهد و انتظار دارد حتی پس از رسیدن به یک توافق دیپلماتیک، نوعی کنترل بر تنگه را حفظ کند.

ترامپ در آغاز جنگ به شهروندان ایران گفته بود «کمک در راه است»، اما آنچه نصیب آنها شده، ویرانی، فشار اقتصادی بیشتر و بازگشت سرکوب از سوی حکومتی بوده که بیش از هر چیز دیگر، می‌داند چگونه خود را حفظ کند. رهبری ایران همچنان سرسخت و چالش‌گر است

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز سه‌شنبه گفت تنگه تا زمانی بسته خواهد ماند که دارایی‌های مسدودشده ایران در خارج آزاد شود، تحریم‌های نفتی لغو شوند و عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل به‌طور کامل متوقف شود.

ولی نصر، استاد مطالعات خاورمیانه و روابط بین‌الملل در دانشگاه جانز هاپکینز، به من گفت: «ایران از جنگ بسیار قدرتمندتر بیرون آمده است؛ نه فقط از نظر ثبات رژیم، بلکه به‌طور کلی از نظر اعتمادبه‌نفس.»

او افزود: «پس نیمه پر لیوان برای ایران کاملاً قابل مشاهده است. حتی اگر از واژه‌های قطعی مثل “برنده” و “بازنده” استفاده نکنیم، کاملاً روشن است که نیمه لیوان برای آمریکایی‌ها خالی‌تر است.» ترامپ با اعتمادبه‌نفس زیادی وارد جنگ شد

سهولت نسبی عملیات او برای کنار زدن نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، احتمالاً او را متقاعد کرده بود که برتری قدرت آمریکا تقریباً مطلق است.

درگیری‌هایی که پس از جنگ غزه شکل گرفت نیز بسیاری از آسیب‌پذیری‌های ایران را آشکار کرده بود؛ نیرو‌های نیابتی ایران در سوریه سرنگون شدند و در لبنان تضعیف شدند و اطلاعات اسرائیل بار‌ها عملیات موفق ترور و خرابکاری در داخل ایران انجام داد.

اما ترامپ بیش از حد اعتمادبه‌نفس داشت و حالا خود را در جنگی گرفتار می‌بیند که هیچ‌یک از همسایگان ایران نمی‌خواستند او آغازش کند. قدرت آمریکا نیز به‌شکل محسوسی کاهش یافته است

ایالات متحده بخش بزرگی از ذخایر مهمات هدایت‌شونده دقیق و سامانه‌های دفاع هوایی خود را مصرف کرده و مجموعه پایگاه‌های نظامی‌اش در منطقه نیز زیر آتش قابل توجه ایران قرار گرفته‌اند؛ حملاتی که به زیرساخت‌های غیرنظامی و انرژی در سراسر منطقه نیز آسیب رسانده‌اند.

برخی کشور‌ها مانند امارات متحده عربی هیچ علاقه‌ای به تهران ندارند، اما در عین حال تشخیص می‌دهند که رویکرد جنگ‌طلبانه کنونی ترامپ لزوماً به نفع آنها نیست.

ائتلاف دفاعی سه‌جانبه جدید میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان ــ هرچند ترامپ به‌طور علنی از آن استقبال کرده ــ نشانه‌ای است از منطقه‌ای که در حال فکر کردن به فراتر از ایالات متحده است و در برابر عدم قطعیت ناشی از ایرانِ مقاوم و اسرائیلِ تهاجمی، گزینه‌های جایگزین برای خود می‌سازد.

الکس وطن خواه مدیر برنامه ایران در مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، به من گفت: «تغییر بزرگ‌تر این است که پایتخت‌های خلیج فارس دیگر با خیال راحت پشت سیاست فشار حداکثری قرار نمی‌گیرند. آنها بیش از گذشته به دنبال استقلال از هر دو سوی واشنگتن و تهران هستند.»

ولی نصر نیز گفت: «حالا همه، آمریکا را کمتر از آن چیزی می‌بینند که قبلاً بود.»

او مشکلات ترامپ را بخشی از «سقوط شتابان قدرت و اعتبار آمریکا» می‌داند و می‌گوید: «وقتی این جنگ تمام شود، آمریکا خواهد دید که جمع کردن بقیه جهان حول هر سیاست منسجمی بسیار دشوارتر شده است.»

بیشتر بخوانید: اروپا هم به اهداف نظامی ایران اضافه شد | مقام‌های ایرانی به فایننشال تایمز: دارایی‌های نظامی آمریکا در جنوب شرق اروپا در تیرس‌اند

جنگ همین حالا هم در داخل ایالات متحده بسیار نامحبوب است و به باری بر دوش جمهوری‌خواهان در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل شده است.

الی گرانمایه، پژوهشگر ارشد سیاست‌گذاری در شورای روابط خارجی اروپا، به من گفت: «ترامپ خودش را در جنگی برای آمریکا گرفتار کرده که قابل بردن نیست.»

او افزود: «به نظر می‌رسد اکنون گرفتار مغالطه هزینه ازدست‌رفته شده است؛ چون آمریکا منابع، مهمات و اعتبار زیادی در این جنگ خرج کرده، احساس می‌کند پیش از یک پیروزی تعیین‌کننده نمی‌تواند عقب‌نشینی کند.».

اما به نظر می‌رسد تهران باور دارد که هم می‌تواند ترامپ را فریب دهد و هم بیش از او دوام بیاورد.

گرگوری برو، کارشناس ایران و انرژی در گروه اوراسیا، گفت: «ایران حالا مطمئن است که می‌تواند بمباران‌های آمریکا را تحمل کند و این مسئله تهدید‌های نظامی احتمالی آینده آمریکا را به‌شدت تضعیف می‌کند.»

او افزود: «علاوه بر این، آمریکا اکنون به‌طور کلی از اقدام تهاجمی‌تر علیه ایران بازداشته شده و از خطر واکنش گسترده ایران هراس دارد.»

این هفته، مهلت شصت‌روزه‌ای که در ماه ژوئن به‌عنوان بخشی از یک تفاهم اولیه برای حل اختلافات گسترده‌تر میان آمریکا و ایران تعیین شده بود، بدون هیاهوی خاصی به پایان رسید.

این موضوع نشانه‌ای بود از شکنندگی و، صادقانه بگویم، غیرجدی بودن دور دیپلماتیک میان دو طرف. ترامپ روز سه‌شنبه در دفتر بیضی خشمگین شد و از ایران خواست «پرچم سفید تسلیم» را بالا ببرد. او همچنین عمان، واسطه مهم دیپلماتیک، را به حمله نظامی تهدید کرد؛ آن هم به‌دلیل مذاکرات موازی مسقط با ایران درباره نحوه مدیریت تنگه هرمز.

ترامپ همچنین به کره جنوبی حمله لفظی کرد و تصمیمی شگفت‌آور برای کاهش رزمایش‌های نظامی با سئول را با این استدلال توجیه کرد که کره جنوبی در حمایت از جنگ او در خاورمیانه همکاری لازم را نکرده است؛ و سپس، در شاید آشکارترین نشانه سرخوردگی او، رئیس‌جمهور نقشه‌ای عجیب در شبکه ترور سوشال منتشر کرد که در آن تنگه هرمز به‌عنوان «قلمرو ایالات متحده» برچسب خورده بود. اما ترامپ نمی‌تواند با نام‌گذاری «خلیج آمریکا» از این فاجعه فرار کند. این ضربه‌ای است که برخی تحلیلگران همین حالا آن را با فجایع جنگ ویتنام و عراق مقایسه می‌کنند و به نظر می‌رسد رهبری ایران از ادامه این بازی لبه پرتگاهی استقبال می‌کند.

قالیباف در پاسخ به تهدید‌های تازه مقام‌های دولت ترامپ درباره فشار حداکثری، در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «منتظر نباشید این گروه دلقک، خرگوشی از کلاه بیرون بیاورد و گندی را که خودتان زده‌اید جمع کند.»

ایرانیان عادی که بسیاری از آنها برای تغییر در سیاست داخلی و بهبود روابط با غرب ناامیدانه چشم‌انتظارند، همچنان باید صبر کنند.

گیسو نیا، وکیل ایرانی-آمریکایی حقوق بشر، از نبود هرگونه «راهبرد سیاسی گسترده‌تر» از سوی ترامپ برای حمایت از اپوزیسیون ایران و جامعه مدنی تحت فشار انتقاد کرد.

او به من گفت هیچ برنامه‌ای وجود نداشت «که بتواند انگیزه‌ای برای ریزش نیرو‌ها ایجاد کند یا واقعاً این رژیم را بشکند؛ همان چیزی که تمام آن معترضان دنبالش بودند و برایش جان خود را به خطر انداختند.»

نیا گفت: «در نهایت روشن شد که تنها راهبرد این دولت، بمباران کشور بود.»

و این راهبرد شکست خورده است.







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
خبرگزاری ایرنا

چهره به چهره با چالش معیشت

خبرگزاری ایرنا

اسطوره استوار استان‌های ایران

سایت رویداد‌ ۲۴

پاسخ المیرا شریفی مقدم به پزشکیان درباره قیمت بنزین

رسانه‌ملی؛ از سانسور منتقدان تا حذف صدای مقامات
روزنامه هفت صبح

رسانه‌ملی؛ از سانسور منتقدان تا حذف صدای مقامات

‌مهم‌ترین رسالت صداوسیما تقویت منافع و امنیت ملی و وحدت است
سایت شهرآرانیوز

ماه‌ها تلاش برای یک روز سرنوشت‌ساز | گزارشی از حال‌وهوای حوزه امتحانی دانشگاه فردوسی مشهد در آخرین روز کنکور + فیلم

سایت رکنا

کشف جسد زن 40 ساله در سقز/ پلیس در حال بررسی ابعاد مرگ مشکوک این جنایت است

دانشگاه، نهادسازی و مسئولیت اجتماعی دانش‌آموختگان
سایت هم میهن

دانشگاه، نهادسازی و مسئولیت اجتماعی دانش‌آموختگان

از منظر جامعه‌شناختی، پویایی جامعه و شکل‌گیری مشارکت موثر، بیش از هر چیز از مسیر نهادسازی می‌گذرد.
شهریه «ممنوع» روی کاغذ؛ مطالبه «پول» در مدارس هیات امنایی علی‌رغم دستور وزیر
روزنامه تعادل

شهریه «ممنوع» روی کاغذ؛ مطالبه «پول» در مدارس هیات امنایی علی‌رغم دستور وزیر

با وجود تأکیدات مسوولان وزارت آموزش و پرورش مبنی بر ممنوعیت دریافت شهریه در مدارس هیات امنایی، همزمان با آغاز فرآیند ثبت‌نام سال تحصیلی جدید، برخی خانواده‌ها...
         
اعتماد عمومی؛ سرمایه‌ای که با بخشنامه ساخته نمی‌شود
روزنامه عصر اقتصاد

اعتماد عمومی؛ سرمایه‌ای که با بخشنامه ساخته نمی‌شود

مهدی باقری، کارشناسی ارشد حقوق کیفری و جرم شناسی در هر اقتصادی، سرمایه فقط پول، کارخانه و تجهیزات نیست. یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های هر جامعه، اعتماد عمومی است؛ اعتمادی که به‌سادگی به دست نمی‌آید و با تصمیم‌های متناقض، وعده‌های بی‌پشتوانه و بی‌توجهی به مطالبات مردم می‌تواند به‌تدریج کاهش پیدا کند. اقتصاد …
سایت عصرایران

بفرمایید جنوب ؛ پیاده‌روی در حمام داغ و تخم‌مرغ با طعم آسفالت

سایت عصرایران

فرونشست متروی پرند بازهم به مرحلۀ هشدار رسید

عجیب‌ترین کنکور با صبورترین کنکوری‌ها
روزنامه عصر اقتصاد

عجیب‌ترین کنکور با صبورترین کنکوری‌ها

راضیه حسینی بالاخره کنکور امسال هم برگزار شد. کنکوری که شاید بتواند لقب عجیب‌ترین دوره را از آن خود کند. به نظرمان داوطلبان امسال همگی به‌نوعی آسیب‌دیده هستند. اصلاً همین که توانستند در شرایط جنگی، آتش‌بسی که بود ولی نبود و پساجنگ خود را به آزمون برسانند نشان می‌دهد یک خاورمیانه‌ای تمام‌عیار هستند. یک …
         
دادرسی عادلانه و ضرورت بازنگری نظام قضایی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دادرسی عادلانه و ضرورت بازنگری نظام قضایی - مردم سالاری آنلاین

دادرسی عادلانه، صرفا مجموعه ای از تشریفات اداری برای رسیدگی به اختلاف ها و جرایم نیست؛ بلکه ...
سایت تابناک

لحظه تصادف وحشتناک موتورسوار زن

کنکور تمام شد، آزمون‌زدگی ادامه دارد
سایت آوش

کنکور تمام شد، آزمون‌زدگی ادامه دارد

تعویق 50‌روزه برگزاری کنکور و امتحانات نهایی، پس از چند ماه‌ ابهام درباره زمان دقیق برگزاری آن، برنامه و ریتم زندگی بسیاری از داوطلبان و خانواده‌ها را برای مدتی طولانی تحت‌ تأثیر قرار داد.
سال سخت کنکوری‌ها
روزنامه شرق

سال سخت کنکوری‌ها

دانش‌آموزان کنکوری سرانجام 29 و 30 مردادماه پس از ماه‌ها درگیری با فشارهای جنگ، اعتراضات، فشارهای اقتصادی، خبرهای ناامیدکننده و خانواده‌های دل‌نگران توانستند در جلسه آزمون شرکت کنند و کنکور دهند. کنکور امتحانی پرحاشیه است؛
روایتی از چهار کودکی که به خانه برنگشتند
سایت تابناک

روایتی از چهار کودکی که به خانه برنگشتند

اصفهان برای بسیاری از ساکنانش، جنگ را نه از پشت صفحه تلویزیون، که از لرزش پنجره‌ها، صدای انفجار و شب‌هایی تجربه کرد که خواب در آن‌ها معنای همیشگی خود را از د...
         
شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری
روزنامه هفت صبح

شناسنامه ملی زمین؛ شرط شفافیت مالکیت و مهار زمین‌خواری

راه‌حل موثر، صرفا برخورد قضایی پس از وقوع تخلف نیست. پیشگیری از زمین‌خواری نیازمند یک تحول نهادی و فناورانه است
جهل و حماقت چگونه بر ستم دیدگان حاکم می شود؟/ ارزش‌گذاری بر آسیب‌های جنگ، مخالفان سوریه را دچار انشقاق کرد
سایت خبرآنلاین

جهل و حماقت چگونه بر ستم دیدگان حاکم می شود؟/ ارزش‌گذاری بر آسیب‌های جنگ، مخالفان سوریه را دچار انشقاق کرد

العظمه تأکید می‌کند اعتبارِ سرمایه‌ی ناشی از ستم‌دیدگی از تصدیق جمعی سرچشمه می‌گیرد؛ و گاه فراتر از دیگر ملاک‌هایی اعتباربخشی قرار می‌گیرد. چنان‌که حتی دانشگاهیان سوریِ تبعیدی نیز، اگر سابقه‌ای از ستم‌دیدگی داشته باشند، آن را در کنار موقعیت دانشگاهی خود ذکر می‌کنند و می‌نویسند «استاد دانشگاه و زندانی …
ایران چگونه ایران ماند؟ / گسست از گذشته باستانی یا پیوستگی تاریخی / اندیشه ایرانشهری بدون عنصر اسلامی قابل فهم است؟
سایت خبرآنلاین

ایران چگونه ایران ماند؟ / گسست از گذشته باستانی یا پیوستگی تاریخی / اندیشه ایرانشهری بدون عنصر اسلامی قابل فهم است؟

اینکه چگونه این اندیشه تداوم پیدا کرده، بدون فهم نحوه امتزاج اندیشه ایرانشهری با اندیشه اسلامی، ممکن نیست، و تنها با اتکا بر مواردی چون توأمان بودن دین و ملک قابل‌توضیح نیست. آن دسته از اندیشمندان ایرانشهری که هم عمیقاً مسلمان بودند و هم درک درستی از اسلام و مبانی کلامی و فقهی آن داشتند و هم دل در گرو …
سایت تابناک

روباه مهربانِ فلات ایران

چرا گرمای امسال نمی‌خواهد تمام شود؛ ما خودمان عامل تداوم تابستان هستیم؟
سایت دیدبان ایران

چرا گرمای امسال نمی‌خواهد تمام شود؛ ما خودمان عامل تداوم تابستان هستیم؟

معمولاً حتی در گرم‌ترین روزهای سال، به هنگام شب در روستاها یا مناطق ییلاقی، شاهد کاهش محسوس دما هستیم و هوا به‌مراتب مطبوع‌تر و دل‌نشین‌تر می‌شود ولی در کلان‌شهرها این اتفاق نمی‌افتد.
افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
روزنامه توسعه ایرانی

افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟

محمد تقی زاده فضای شبکه های اجتماعی، به ویژه توییتر فارسی، در سال های اخیر به یکی از دقیق ترین آینه های سنجش افکار عمومی
رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری
سایت جوان آنلاین

رقابت دهک‌ها در کنکور سراسری

آزمون سراسری ۱۴۰۵ با تمام حاشیه‌هایش به دلیل شرایط جنگی، سرانجام در ۲۹ و ۳۰ مرداد ماه با شرکت بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب در پنج گروه آزمایشی علوم ریاض...
         
روزنامه شرق

حال و هوای کنکوری ها پس از یک ماراتن نفسگیر+ ویدئو

دانش آموزان موسیان دسته جمعی ترک تحصیل کردند؟
روزنامه شرق

دانش آموزان موسیان دسته جمعی ترک تحصیل کردند؟

در استان مرزی ایلام که برخی مناطق با محرومیت‌های تاریخی روبه‌رو هستند، توسعه زیرساخت‌های آموزشی و ساخت مدارس مجهز، ضرورت انکارناپذیر است تا استعدادهای نهفته در روستاها و بخش‌های دورافتاده شکوفا شود.
بازگشت به مدرسه یا ماندن پشت صفحه موبایل؟
سایت جوان آنلاین

بازگشت به مدرسه یا ماندن پشت صفحه موبایل؟

برای خانواده‌ای که این روزها، کم‌کم خودش را برای بازگشایی مدارس مهیا می‌کند، هیچ خبری به اندازه نحوه برگزاری کلاس‌ها اهمیت ندارد
         
سایت تابناک

بلایی که تبریزی‌ها بر سر مزاحم یک دختر آوردند

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی
سایت عصرایران

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی

مسئله محمدرضا گلزار نیست. او در این یادداشت بیش از آنکه یک فرد باشد، نماینده پدیده‌ای گسترده‌تر است: تبدیل ثروت به نمایش عمومی و تبدیل سبک زندگی طبقات برخورد...
بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم
سایت عصرایران

بن‌بست اطلاع‌رسانی/ پایان دوران رسانه‌های دولتی را به رسمیت بشناسیم

رسانه‌ها را پوشش‌دهنده اخبار مقامات کرده‌ایم و بعد می‌گوییم چرا مرجعیت ندارند؟ رسانه باید به کف زندگی مردم برود!
خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 سال زندان برای «هیوا سیفی زاده»
سایت عصرایران

خوانندگی زنان؛ «حلال» اما با مجازاتی شدیدتر از جعل اسناد، دایر کردن قمار خانه، غارت گروهی و آتش زدن هواپیما ! / درباره 4 …

انشاءکننده حکمی که ابعادی چنین اجتماعی دارد، باید به جامعه توضیح دهد که شعر سعدی، چه با خوانندگی زنان و چه با صدای مردان، اساساً چطور می تواند مردم را به فسا...
۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها
روزنامه هفت صبح

۲۵۳ مجتمع در فهرست پناهگاه‌ها

ساخت مخازن اضطراری آب پس از رأی دیوان عدالت اداری و توقف دریافت هزینه از قبوض آب متوقف شده است
سایت رکنا

شلیک مرگ در جشن عروسی/ کودک 5 ساله قربانی تیراندازی شد

سایت خبرآنلاین

قطع برق در یک از حوزه‌های برگزاری کنکور؛ رئیس سازمان سنجش توضیح داد

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

قنات؛ اختراعی تمدن‌ساز در دل کویر/ چرا قنات ایرانی یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای مهندسی جهان شناخته می‌شود؟

بیشتر پژوهشگران منشأ «قنات» را ایران می‌دانند. شواهد تاریخی نشان می‌دهد این فناوری دست‌کم از دوره هخامنشیان رواج داشته و همراه با گسترش قلمرو ایران به سرزمین‌های دیگر نیز منتقل شده است.
از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید خورد؟
سایت دیدبان ایران

از ۴۷ هزار نفر تا یک میلیون؛ قصه ۵۷ ساله کنکور ایرانی‌ها/ سالی که کنکور تعطیل شد/ پیشی گرفتن داوطلبان زن از چه سالی کلید …

ماراتن کنکور در ایران از یک آزمون ۴۷ هزار نفری در مرداد ۱۳۴۸ شروع شد و حالا، ۵۷ سال بعد، بیش از یک میلیون نفر در آن رقابت می‌کنند؛ آزمونی که در این نیم‌قرن بارها شکل عوض کرده، تعطیل شده، دوباره برگشته، دو بار در سال برگزار شده و حتی ترکیب جنسیتی داوطلبانش هم کاملاً تغییر کرده است.
پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟ - مردم سالاری آنلاین

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.
«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند
سایت عصرایران

«کیفیت، عدالت، هویت»؛ شعارهایی که در اجلاس آموزش و پرورش گم شدند

آیا مدیران آموزش‌وپرورش، از سطح ستاد تا استان و منطقه، در میان برنامه‌های فشرده، تشریفات رسمی، دیدارها، سخنرانی‌ها و ملاحظات ناشی از میزبانی این حجم از مسئول...
سایت عصرایران

این کنکور معضلی شده ؛ نگاهی سینمایی و متفاوت با پایانی خوش (فیلم)

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟
سایت تابناک

زنگ خطر در آموزش‌وپرورش؛ معنای معدل ناپلئونی دانش ‌آموزان چیست؟

مشکلات آموزش و پرورش برآمده از همه دولتهای گذشته است، اما در دولت فعلی هم وزارتخانه مربوطه نتوانسته تدبیر و ابتکار عمل خاصی از خود بروز و ظهور دهد.
سایت رویداد‌ ۲۴

کنایه نورا هاشمی به شاکی پرونده پژمان جمشیدی

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟
سایت میگنا

میگنا - Workaholism» یا اعتیاد به کار چیست ؟

به گزارش میگنا رسانه سلامت روان و تاب آوری ایران «Workaholism» اعتیاد به کار یا «کارزدگی» به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به شکل مداوم و اجباری به کار کردن گرایش دارد و نمی‌تواند به‌آسانی از کار فاصله بگیرد.
میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی
سایت میگنا

میگنا - تفاوت‌های جنسیتی در ریسک‌پذیری و انضباط مالی

تفاوت‌های جنسیتی در مسائل مالی واقعی بوده و ریشه در ساختارهای عمیق‌تر ذهنی مانند زیان‌گریزی و خوش‌بینی دارند.
هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟
سایت فراز

هفت دهه جست‌و‌جو برای یک پاسخ: چرا دولت مصدق سقوط کرد؟

بیش از هفت دهه از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ گذشته است، اما سقوط دولت محمد مصدق همچنان یکی از مناقشه‌برانگیزترین موضوعات تاریخ معاصر ایران است. در این هفت دهه، ده‌ها کتاب...
سایت انصاف نیوز

بدن چگونه کمبود ویتامین‌ها را اطلاع می‌دهد؟ | انصاف نیوز

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها
روزنامه هفت صبح

آسفالت و بتن‌ریزی بستر رودخانه‌ها، کار عجیب شهرداری‌ها

دستکاری بستر رودخانه‌های شهری با بتن و آسفالت سرعت و قدرت جریان آب را افزایش می‌دهد و خطر سیلاب را بیشتر می‌کند
کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما
سایت نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش …
سایت فرارو

تصاویر؛ حاشیه‌هایی از کنکور سراسری سال ۱۴۰۵

روزنامه هفت صبح

پدرم به من لکسوس نداد نقشه قتلش را کشیدم

سایت دیدبان ایران

نجات زن جوان از چنگ گروگان‌گیر در غرب تهران

سایت عصرایران

تخریب برج ۱۰ طبقۀ ۲ هزار میلیاردی در اراضی ملی میگون

واقعاً فراجناحی بود؟!
روزنامه توسعه ایرانی

واقعاً فراجناحی بود؟!

محمدتقی زاده سه شنبه شب، ۲۷ مردادماه، اختتامیه جشنواره انجمن روزنامه نگاران ایران در حالی برگزار شد که بیانیه هیأت داوران و لحن و متن
سایت فرتاک

«غر زدن» بهانه حمله خونین به همسر؛ زن ۳۸ ساله تا یک قدمی مرگ رفت

سایت برترینها

تصویر کلثوم اکبری در نشریه نیویورک پست آمریکا

سایت تابناک

حادثه وحشتناک در علم‌کوه؛ داستان ۲۴ ساعت نجات!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصویری از آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

سایت تابناک

رانندگی پرخطر، جاده را جهنم کرد+شمار فوتی‌ها

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آتش، بلای جان بازارها | همه آتش‌سوزی هایی که در بازارهای تاریخی اتفاق افتاد

آتش‌سوزی‌های پیاپی در بازارهای تاریخی ایران، تنها چند حجره و مغازه را تهدید نمی‌کند؛ هر بار بخشی از میراث معماری و قلب تپنده اقتصادی شهرها در معرض تخریب و خسارت قرار می‌گیرند.
چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا برخی به روایت‌های غیررسمی اعتماد می‌کنند؟

یک کارشناس حوزه رسانه و ارتباطات گفت: اگر رسانه رسمی می‌خواهد دوباره جایگاه خود را تقویت کند، باید چیزی بیشتر از خبر درست ارائه دهد. باید اعتماد تولید کند. اعتماد با لوگو یا بخشنامه یا حتی با تکرار عبارت منابع آگاه ساخته نمی‌شود. اعتماد از شفافیت، پاسخگویی، سرعت، پذیرش خطا و مهمتر از همه از احترام به …
وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند
خبرگزاری ایسنا

وقتی پسماندهای ساختمانی؛ روان جمعی شهرها را برهم می‌زنند

روان‌پزشکان و متخصصان سلامت محیط هشدار می‌دهند که انباشت نخاله‌های ساختمانی در معابر شهری، فراتر از یک آلودگی بصری، عاملی قدرتمند برای افزایش استرس، اضطراب و فرسایش سرمایه روانی شهروندان است.