جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

فقر آهن در بارداری، چگونه جبران می شود؟


مصرف غذاهاي غني از آهن مي‌تواند براي پيشگيري از کم‌خوني فقر آهن در زنان مفيد باشد. نوع منبع آهن نيز در جذب آهن مهم است. منابع حيواني داراي آهن هم هستند و درصد جذب بالايي دارند؛ در حالي‌که منابع گياهي اغلب حاوي آهن غيرهم مي‌باشند که جذب آن از آهن هم کمتر است.
جگر گاو و گوسفند و مرغ، گوشت‌ها، ساردين و ميگو از مهم‌ترين منابع آهن هم هستند.  غلات صبحانه، لوبيا و عدس پخته، کنسرو لوبيا، سيب زميني پخته با پوست و ماکاروني غني‌شده از منابع مهم آهن غيرهم است.
هشدار: به دليل محتواي بالاي ويتامين A که براي جنين مضر است، زنان باردار بايد از خوردن مقادير زياد جگر خودداري کنند.
برخي مواد غذايي، از جمله ويتامين C و گوشت، جذب آهن را افزايش مي‌دهند.
از مهم‌ترين عوامل افزايش‌دهنده جذب آهن غيرهم مي‌توان به مواد زير اشاره کرد:
1) گوشت‌‌ها: ماهي و مرغ
2) ميوه‌ها: پرتقال، طالبي، توت فرنگي، گريپ فروت و غيره
3) سبزيجات: کلم براکلي، گوجه فرنگي، آب گوجه فرنگي، سيب زميني، فلفل سبز و قرمز
4) حبوبات و سبوس
5) محصولات سويا
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.