چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا
جگر در بارداری، بخورم یا نه؟
برخلاف تصور مردم که خوردن جگر در دوران حاملگی مفید است، مصرف بیش از حد آن میتواند اثرات سوء روی جنین داشته باشد. به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند مادران باردار از خوردن آن اجتناب کنند.
جگر غذای بسیار مقوی است که سرشار از ویتامین A میباشد، ولی مصرف بیش از حد آن به علت افزایش میزان ویتامین A که یک ویتامین محلول در چربی است (بیش از00001 UI در روز) میتواند باعث نقایص بدو تولد در جنین شود.
پزشکان توصیه میکنند که زنان حامله میتوانند حداکثر یک سیخ جگر در هفته مصرف کنند.
لازم به ذکر است، بتاکاروتن که پیشساز ویتامین A است و در مواد غذایی مانند هویج وجود دارد این عارضه را نداشته و مصرف این مواد مشکلی ایجاد نمیکند.
گوشت و لبنیات ضد سرطان سینه
نتایج تحقیقات اخیر نشان داده است که دنبال کردن رژیم غذایی غنی از گوشت و لبنیات، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
این تحقیقات همچنین حاکی از آن است که مصرف مقادیر زیادی از میوهها و سبزیجات که حاوی فیبر خوراکی هستند، خطر بروز سرطان تخمدان را تقلیل میدهد.
این یافتهها که در مجله بینالمللی سرطان به چاپ رسیده اطلاعات بیشتری را درباره نقش رژیم غذایی در خطر ابتلا به سرطان در زنان ارائه میکند.
از سوی دیگر، پژوهشگران دانشگاه میلان تاکید کردند که مصرف نوشیدنیهای الکلی خطر ابتلا به سرطان سینه را تشدید میکند.
گفتنی است که در زمینه تداخل مواد غذایی و تاثیر آنها روی ابتلا به سرطانها هنوز نکات مبهمی وجود دارد که ذهن پژوهشگران را به خود مشغول کرده است.
همه میوهها را بخورید
میوهها با توجه به تنوع در رنگ، مزه و خواص مختلف، منبع وسیعی از ویتامین هستند، بنابراین خوردن همه آنها برای بهرهمندی از انواع ویتامینها توصیه میشود.
دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب درخصوص استفاده از همه میوهها برای برخی از بیماران گفت: برخی از میوهها قند بالایی دارند، بنابراین به بیماران دیابتی و افرادی که از رژیم خاصی پیروی میکنند، توصیه میشود تا مصرف این نوع میوهها را در چارچوب محدودیت غذایی خود بگنجانند.
وی افزود: بیماران دیابتی باید میوههایی همچون انگور، انبه، خرما، موز، آناناس، زردآلو و گرمک را که از قند بالایی برخوردار هستند با توجه به میزان انسولینی که استفاده میکنند و با رعایت نظم در برنامه غذایی خود بگنجانند.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: برای مصرف انواع میوهها افراد میتوانند از سالاد میوه استفاده کنند.
دکتر مظهری در پایان گفت: جهت تهیه سالاد میوه میتوان از انواع میوهها، دارچین و انواع مغزها مثل فندق و گردو استفاده کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
جگر غذای بسیار مقوی است که سرشار از ویتامین A میباشد، ولی مصرف بیش از حد آن به علت افزایش میزان ویتامین A که یک ویتامین محلول در چربی است (بیش از00001 UI در روز) میتواند باعث نقایص بدو تولد در جنین شود.
پزشکان توصیه میکنند که زنان حامله میتوانند حداکثر یک سیخ جگر در هفته مصرف کنند.
لازم به ذکر است، بتاکاروتن که پیشساز ویتامین A است و در مواد غذایی مانند هویج وجود دارد این عارضه را نداشته و مصرف این مواد مشکلی ایجاد نمیکند.
گوشت و لبنیات ضد سرطان سینه
نتایج تحقیقات اخیر نشان داده است که دنبال کردن رژیم غذایی غنی از گوشت و لبنیات، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
این تحقیقات همچنین حاکی از آن است که مصرف مقادیر زیادی از میوهها و سبزیجات که حاوی فیبر خوراکی هستند، خطر بروز سرطان تخمدان را تقلیل میدهد.
این یافتهها که در مجله بینالمللی سرطان به چاپ رسیده اطلاعات بیشتری را درباره نقش رژیم غذایی در خطر ابتلا به سرطان در زنان ارائه میکند.
از سوی دیگر، پژوهشگران دانشگاه میلان تاکید کردند که مصرف نوشیدنیهای الکلی خطر ابتلا به سرطان سینه را تشدید میکند.
گفتنی است که در زمینه تداخل مواد غذایی و تاثیر آنها روی ابتلا به سرطانها هنوز نکات مبهمی وجود دارد که ذهن پژوهشگران را به خود مشغول کرده است.
همه میوهها را بخورید
میوهها با توجه به تنوع در رنگ، مزه و خواص مختلف، منبع وسیعی از ویتامین هستند، بنابراین خوردن همه آنها برای بهرهمندی از انواع ویتامینها توصیه میشود.
دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این مطلب درخصوص استفاده از همه میوهها برای برخی از بیماران گفت: برخی از میوهها قند بالایی دارند، بنابراین به بیماران دیابتی و افرادی که از رژیم خاصی پیروی میکنند، توصیه میشود تا مصرف این نوع میوهها را در چارچوب محدودیت غذایی خود بگنجانند.
وی افزود: بیماران دیابتی باید میوههایی همچون انگور، انبه، خرما، موز، آناناس، زردآلو و گرمک را که از قند بالایی برخوردار هستند با توجه به میزان انسولینی که استفاده میکنند و با رعایت نظم در برنامه غذایی خود بگنجانند.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: برای مصرف انواع میوهها افراد میتوانند از سالاد میوه استفاده کنند.
دکتر مظهری در پایان گفت: جهت تهیه سالاد میوه میتوان از انواع میوهها، دارچین و انواع مغزها مثل فندق و گردو استفاده کرد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست