دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
توان کودک در درک حقیقت، بدون نیاز به دروغ مصلحتی
ایسنا: دانشمندان آمریکایی و کانادایی در تحقیقات خود نشان دادند که کودکان توانایی بالایی در درک حقیقت دارند و بنابراین به جای بیان دروغهای مصلحتی باید به زبانی ساده حقیقت را برای آنها بازگفت.
گروهی از محققان کالیفرنیا و دانشگاه تورنتو در تحقیقات خود نشان دادند که دروغهای مصلحتی که والدین به فرزندان خود می گویند خیلی بیشتر از دروغهایی است که کودکان در نخستین سالهای زندگی به صورت ناخودآگاه بیان می کنند. در حقیقت کودکان در اولین سالهای تولد موجودات تخیلی، لوازم خانگی چشمک زن و گیاهانی را می بینند که به صورت غیرعادی رشد می کنند. این دورغها ناخودآگاه هستند و به دلیل توسعه رشد کودک ایجاد می شوند.
از سویی دیگر بسیاری از والدین قادر نیستند برخی از حقایق را به کودکان خود بگویند و بنابراین به دروغهای مصلحتی متوسل می شوند. این درحالی است که وقتی کودکان این مکانیزم دروغ را درک می کنند و اعتماد خود را به پدر و مادر از دست می دهند.
در این تحقیق، دانشمندان بر روی گروهی از دانش آموزان و والدین آنها آزمایشاتی را انجام دادند. از دانش آموزان خواسته شد که به دروغهایی که در کودکی تعریف کرده اند فکر کنند. 88 درصد از این دانش آموزان بیش از یک دروغ را به یاد آوردند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "کودکان در ذهن خود دروغها را نگه می دارند و سپس آنها را فاش می کنند، درحالی که والدین قادر نیستند به دروغهای خود اعتراف کنند."
در این بررسیها 79 درصد از دانش آموزان اظهار داشتند که بارها از والدین خود شنیده اند که دروغ گفتن اشتباه است و تنها 21 درصد از آنها با والدین خود یک مکالمه صادقانه داشته اند.
به گفته این محققان، اینکه بچه ها بشنوند که دروغ گفتن اشتباه است و سپس کشف کنند که والدینشان دروغ می گویند موجب سردرگمی و سلب اعتماد آنها می شود.
براساس گزارش یونایتد پرس اینترنشنال، 78 درصد از والدین مصاحبه شده اظهار داشتند که به فرزندان خود دروغ گفته اند و بیشتر آنها شگفت زده شدند وقتی فهمیدند که کودک متوجه دروغ آنها شده است.
این دانشمندان اظهار داشتند: "به جای اینکه به کودک گفته شود که اگر به باز کردن در یخچال ادامه دهد آن را منفجر می کند می توان به سادگی برای وی توضیح داد که این وسیله الکتریکی خانگی چگونه عمل می کند. در این موارد دروغ برای جلوگیری از یک درد و یا آرام کردن کودک گفته نمی شود بلکه به دلیل شتاب و بی صبری والدین است."
این پژوهشگران دریافتند که کودکان توانایی بسیار نامحدودی در سازگاری با موقعیتهایی دارند که به نظر والدین عجیب و غیرعادی هستند. بنابراین کاملا اشتباه است که این نیروی شگفت انگیز آنها نادیده گرفته شود. شجاعت والدین در لحظه درست می تواند موجب رشد صحیح کودک شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست