شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مرواریدهای طلایی پرخاصیت
این روزها، هنگامی که برای تهیه ماهی شب عید به بازار ماهیفروشان مراجعه میکنیم مرواریدهای کوچک طلایی رنگی توجهمان را جلب میکند، این مرواریدهای رنگی تخمکهای بارور نشده حاصل از تخمدان جنس ماده گونههای مختلف ماهیان استخوانی نظیر: ماهی سفید، کولی، کولمه، کپور و... است که به آن «اشپل» گویند.
اشپل یک غذای لذید، پرانرژی و نیروبخش است که بسیاری از هموطنان شمالی کشورمان از خواص مغذی آن آگاهی داشته و آن را در وعدههای غذایی اصلی و بیشتر به صورت کوکو میل میکنند. اشپل سرشار از پروتئین، چربی، ویتامین ها و املاح معدنی است و مصرف آن به عنوان یک وعده غذایی اصلی میتواند انرژی زیادی را در مصرفکننده ایجاد کند. سطح بالای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری اشپل، آن را به یک ماده حیاتبخش تبدیل کرده است و مقدار مورد نیاز آن به دلیل مقادیر فراوان اسیدهای چرب اشباعنشده میتواند از عوامل مهم حفظ سلامت قلب و عروق و مانع بروز بیماریهایی همچون سکته قلبی و مغزی باشد.
همچنین مصرف این ماده غذایی مقوی میتواند در تقویت سیستم اعصاب و ساختمان بافت عصبی و عضلانی موثر بوده و از بروز افسردگی پیشگیری نماید. اشپل به دلیل آن که سرشار از ویتامینهایA ،D ،E ،B و املاح معدنی ید و فسفر میباشد، میتواند نیروی از دست رفته فرد را در دوره نقاهت بیماری به وی برگرداند و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی داشته باشد.
توجه:
این روزها اشپل بیشتر به صورت غیربهداشتی و خارج از بستهبندی در بازار ماهیفروشان عرضه میشود. شرایط نامناسب نگهداری و عدم بهداشت میتواند موجب تغییرات کیفی و فساد محصول شده و علاوه بر افت ارزش غذایی، محصول را آلوده به میکروبهای بیماریزا نظیر: سالمونلا، کلستریدیوم و.. نماید و موجب بروز عوارضی نظیر: تب، سردرد، سرگیجه، تهوع، اسهال و سایر بیماریهای گوارشی شود. از طرفی دیگر شرایط نامطلوب محیط میتواند محصول را به سموم ناشی از باکتریها و قارچها آلوده نماید و عوارض آلرژیک و کبدی ایجاد نماید. لذا، توصیه مینماییم در هنگام خرید اشپل به تازگی آن توجه نموده و با مشاهده لهیدگی تخمها، خشکی، بوی نامطبوع، رنگ کدر، شل و پارگی بادکنک متصل به آن از خرید آن پرهیز کنید.مصرف اشپلهای آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم میتواند منجر به مسمومیت شدید و در نهایت منتج به مرگ گردد.
قابل ذکر است، گوشت ماهیان تخمریزی که در این فصل عرضه میشوند به علت مصرف پروتئین و ذخایر بدن برای تولید و غنیسازی تخمها از نظر تغذیهای ارزش بالایی ندارند و میزان آب بدن آنها در سطح بالاتری نسبت به سایر فصول قرار دارد. لذا، در هنگام خرید ماهی در این فصل به این نکته توجه داشته باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست