سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا
فهرست روشهای پیشگیری از شب ادراری
جام جم آنلاین : 1- از کودکتان به خواهید پیش از خواب ، دستشویی برود و در طول شب نیز برای تخلیه ادرار ، او را بیدار کنید . این یکی از مهم ترین راه های جلوگیری از شب ادراری است.
2- در طول روز مراقب کودک باشید که ادرار خود را برای ساعات طولانی نگه ندارد و در ساعت مشخصی به دستشویی برود.
3- او را ترغیب به خوردن مایعات در طول روز کنید . چون هر چه مایعات بیشتری وارد مثانه شود ، حجم مثانه بیشتر می شود.
4- از مصرف زیاد مایعات در شب توسط کودک جلوگیری کنید . مراقب باشید که کودک تقریبا 2 ساعت پیش از خواب از مایعات زیاد استفاده نکند.
5- از دادن نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای ، قهوه و نوشابه پیش از خواب به کودکتان خودداری کنید.
6- تشک کودک را با پوششی پلاستیکی بپوشانید تا مانع از خیس شدن آن شود.
7- از تشک های هشداردهنده استفاده کنید . این تشک ها با اولین قطره ادرار، زنگ زده و کودک را با خبر می کند.
8- هرگز کودکتان را به خاطر این کار ، سرزنش و تنبیه نکنید . بلکه او را به خاطر شب هایی که رختخواب خود را خیس نمی کند ، تشویق کنید.
9- دسترسی کودک به دستشویی را آسان کنید و در صورت مسافت زیاد اتاق کودک تا دستشویی ، از توالت های قابل حمل در اتاق او استفاده کنید.
در بعضی از موارد برخی دارو های تجویزی می تواند مفید باشد . این گونه دارو ها میزان ادرار شبانه را کم کرده و نتایج درمانی سریعی دارند ولی باید تحت نظر پزشک مصرف شود . در مواردی هم استفاده از تشک های هشداردهنده به همراه دارو درمانی ، بسیار مفید واقع می شود.
در کودکانی هم که دچار بی اختیاری ادرار ثانویه هستند ، پزشک ابتدا علت بیماری را تشخیص می دهد و سپس اقدام به تجویز دارو می کند برخی از دارو ها هم وجود دارند که هم روی مغز و هم روی مجاری ادراری و مثانه تاثیر می گذارند.
با مصرف کوتاه مدت این دارو ها ، موفقیت تا حدود 70 درصد است ، ولی در بیشتر موارد با قطع دارو ، بیماری مجددا عود می کند . برخی از دارو ها هم هستند که فعالیت و اسپاسم های عضلانی مثانه را کنترل می کنند و به این وسیله مانع از شب ادراری می شوند.
تمرین دادن کودک
اما با وجود تمام راه هایی که اشاره شد ، مناسب ترین روش ، تحت کنترل در آوردن سیستم ادراری از طریق تمرین کردن است.
به کودک خود بیاموزید زمانی که در طول روز احساس دفع ادرار می کند ، به جای رفتن به دستشویی ، به رختخواب رفته و خود را به خواب بزند و برای خود زمانی را تداعی کند که در طول شب مثانه پُر شده و سعی دارد او را بیدار کند.
در روش دیگر به کودک تان کمک کنید تا بیاموزد شب ها خود را از خواب بیدار کند و او را ترغیب کنید که این تمرین را چندین بار در رختخواب انجام دهد . با چشمان بسته در رختخواب دراز بکشد و تصور کند نیمه های شب می باشد و مثانه اش پُر است و تحت فشار قرار دارد و سعی دارد او را بیدار کند . سپس از جا بلند شده و برای تخلیه مثانه به دستشویی برود . باید به کودکتان یاد دهید که در نیمه های شب هم، همین کار را انجام دهد. اما چنانچه این روش ها کار آمد نبود ، می توانید خودتان اقدام به بیداری کودک تان در شب کنید.
سعی کنید با علامتی این کار را انجام دهید مانند روشن کردن چراغ ، صدا زدن اسمش ، تکان دادن او یا زنگ زدن ساعت. چنانچه کودک تان دیر بیدار می شود ، این کار را 20 دقیقه ادامه دهید. اگر پس از تکرار این روش در 7 شب متوالی ، کودکتان در پاسخ به آن علامت سریع بیدار شد ، نشان می دهد یا بهبود یافته است، یا آمادگی هشدار مثانه برای بیدار شدن را پیدا کرده است.
مطمئن باشید ادامه انجام این کار ها ، سر انجام به بهبودی کودکتان منجر می شود . پس امیدتان را از دست ندهید و پا به پای کودکتان او را همراهی کنید. فقط کمی صبر داشته باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست