چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

پیشگیری از سقط جنین با رژیم غذایی


پرسش: یک سقط در حدود یک سال پیش داشته ام و الان دوباره باردار 3 ماهه هستم و همان علائم را که در سقط پیشین داشتم باز هم دارم ولی به شکل خفیف تر، لطفاً الان راهنمایی بفرمائید که چه غذاهایی بیشتر مصرف کنم تا احتمال سقط کمتر شود؟ سن :26 وزن :71 کیلوگرم چاقی پایین تنه دارم . هیچ بیماری خاصی هم ندارم.
پاسخ: سقط شدن علل مختلفی می تواند داشته باشد. یکی از علت های آن تغذیه نامناسب است. برخی از عوامل خطر نسبتا قطعی در این زمینه عبارت هستند از:
کمبود ویتامین A (بتا کاروتن) در مادر باردار
کمبود دریافت ویتامین های گروه B (مخصوصا فولات و ویتامین B12) در مادر باردار
چاقی مادران
کمبود ید در مادر باردار
سوء تغذیه مادر
ابتلا به سلیاک در مادر
عفونت در مادر (مثل لیستریا)
کمبود ویتامین D در مادر باردار
مصرف کافئین (مخصوصا در سه ماهه اول بارداری) توسط مادر باردار
* منبع عمده کافئین قهوه است. البته در چای، برخی نوشابه ها و شکلات نیز وجود دارد.
کمبود روی در مادر باردار
مصرف الکل توسط مادر باردار
افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز، میوه‌‌ های تازه، امگا 3 و امگا 6، تخم‌ مرغ، ماهی و مواد لبنی و به طور کل، داشتن یک رژیم غذایی متعادل می ‌تواند احتمال سقط را کاهش دهد. همچنین مراجعه منظم به کارشناس تغذیه و متخصص زنان در این دوران هم بسیار کمک کننده است.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.