دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

با شپش سر چه باید کرد؟


شپش در بین دانش آموزان به دلیل ارتباط نزدیک با یکدیگر شیوع بیشتری دارد و این مشکل به ویژه در دختران به دلیل بلند بودن موهای آنها بیشتر شایع است.
یک متخصص پوست و مو به والدینی که فرزندان‌شان به شپش مبتلا شده‌اند، توصیه کرد: حتما این موضوع را با اولیای مدرسه در میان بگذارند تا از ابتلای سایر دانش‌آموزان به شپش جلوگیری شود.

دکتر علی ابراهیمی با بیان اینکه شیوع شپش بستگی به طبقه اجتماعی افراد ندارد، گفت: شپش ممکن است در همه افراد شایع شود و فقط خاص افراد سطوح پایین‌تر اجتماع نیست.
این متخصص پوست و مو افزود: دانش آموزی که به شپش مبتلا می‌شود به راحتی می‌تواند سایر دانش‌آموزان را هم مبتلا کرده و این بیماری را در افراد خانواده‌اش هم شایع کند. عامل شپش به محض ورود به سر شروع به تکثیر و تخم‌گذاری کرده و از این طریق جمعیت خود را افزایش می‌دهد.
ابراهیمی، شپش سر را جزو عفونت‌های انگلی دانست و گفت: این بیماری از قدیم وجود داشته و در برخی از دوره‌ها بیشتر و در برخی دوره‌ها کمتر شیوع داشته است.
وی با بیان اینکه خارش ناگهانی ناحیه سر و تداوم آن و ایجاد زخم در ناحیه سر از علائم ابتلا به شپش است، گفت: دیدن رشک یا شپش در سر راه تشخیص نهایی ابتلا در افراد است.
وی با بیان اینکه برای درمان شپش استفاده از یک سری شامپوهای خاص تجویز می‌شود، گفت: مبتلایان به شپش حتما باید 10 روز بعد از شست‌وشوی سر با شامپوی مخصوص دوباره از شامپو استفاده کرده تا تخم شپش(رشک) به طور کامل از بین برود.
ابراهیمی افزود: مالیدن سرکه رقیق شده به موهای سر هم می‌تواند در جدا شدن زودتر تخم شپش(رشک) از موها و درمان سریع‌تر بیماری اثرگذار باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه ابتلا به شپش خطرناک نیست، گفت: تنها خارش‌ها و بار روانی ابتلا به این بیماری می‌تواند مشکل ساز باشد. به والدینی که فرزندان‌شان به شپش مبتلا شده توصیه می‌شود حتما این موضوع را با اولیای مدرسه در میان بگذارند تا از ابتلای سایر دانش‌آموزان به شپش جلوگیری شود.
ابراهیمی کوتاهی موها را یکی از راهکارهای موثر در کمک به درمان شپش عنوان کرد و افزود: باید لباس‌ها و رختخواب مبتلایان به شپش را در آب داغ شسته و با آب داغ اتو کنند تا عامل شپش از بین برود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.