یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

واریس در بارداری، مراقب وزنتان باشید


  اضافه وزن، بارداری در سنین بالا و بارداری چندقلویی می‌توانند از جمله عوامل زمینه‌ساز بروز واریس یا تشدید آن در دوران بارداری باشند. واریس سطحی در بارداری نسبتا شایع است ولی واریس‌های عمقی به ندرت دیده می‌شوند.
 البته گاهی بارداری و تغییرات هورمونی ناشی از آن باعث بروز شبکه‌ای مویرگی زیر پوست می‌شود که با واریس متفاوت است و عوارض واریس را ندارد و بعد از زایمان رفع می‌شود.
     مهم‌ترین عامل برای پیشگیری یا کنترل واریس در دوران بارداری، کنترل اضافه وزن است. وزن یک خانم باردار در طول بارداری، نباید بیش از 7 تا 10 کیلوگرم افزایش یابد. ورزش و پیاده‌روی منظم و عدم ایستادن‌های طولانی‌مدت روی پا و استفاده از بالش‌هایی که زیر پا قرار می‌گیرد و آن را بالاتر از سطح زمین قرار می‌دهد نیز می‌تواند کنترل‌کننده واریس در بارداری باشد.
 توصیه می‌شود افرادی که زیاد می‌ایستند، برای کنترل علائم واریس و کاهش خطر لخته‌شدن خون در پا توصیه بر از جوراب‌های واریس استفاده کنند. اگر واریس در دوران بارداری با علائم حاد همراه باشد باید در دوران بارداری درمان‌های نگهدارنده را اجرا کرد ولی اگر فرد دچار ترومبوز عروق واریسی در اندام تحتانی یا اطراف مقعد شود به‌دلیل درد شدید به درمان جراحی نیاز دارد.
 البته تا جای ممکن سعی می‌شود با مراقبت عمل جراحی را به تعویق انداخت. بسیاری از واریس‌ها بعد از زایمان برطرف می‌شوند و به درمان نیازی ندارد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.