پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا

پارک ها و بچه ها خطرها و نظرها


پارک ها و بچه ها خطرها و نظرها

۶ هشدار پزشکان به والدین

رفتن به پارک و مراکز تفریحی، یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های زندگی بچه‌هاست که گاهی در اثر بی‌احتیاطی آنها یا والدینشان می‌تواند خاطره بدی در ذهن آنها حک کند. در پوستر این شماره، ‌۶ توصیه کاربردی برای والدین عزیز داریم تا بتوانیم آنها را با نکته‌هایی ظریف، اما مهم، پیش از بردن فرزند خود به پارک آشنا کنیم...

هرگز زمانی که بچه‌ها مشغول بازی در زمین بازی پارک هستند، از آنها نخواهید تا چیزی بخورند یا بیاشامند. دست بچه‌ها در تماس با میله‌های سرسره، زنجیرهای تاب یا سایر وسایل بازی به شدت آلوده می‌شود و اگر آنها با این دست آلوده، چیزی بخورند یا حتی نی نوشیدنی خود را لمس کنند، امکان انتقال انواع آلودگی‌های میکروبی، باکتریایی و ویروسی به بدن آنها وجود خواهد داشت. در این صورت، ابتلای فرزندتان به بیماری‌هایی مانند اسهال، استفراغ یا انواع عفونت‌های مختلف، دور از انتظار نخواهد بود.

اگر فکر می‌کنید داخل پارکی که برای تفریح می‌روید، نمی‌توانید به‌راحتی آب یا مایع دستشویی پیدا کنید، برای حفظ سلامت فرزندتان هم که شده، یک بطری آب و یک ظرف کوچک دردار که حاوی مایع دستشویی باشد از خانه همراه داشته باشید.

حتما پیش از رفتن به پارک و قدم گذاشتن در زمین بازی به فرزند خود بیاموزید که هرگز با دست‌های آلوده، چشم‌های خود را نمالد یا دستش را داخل دهانش نکند. بد نیست بدانید به‌تازگی نوعی ویروس خطرناک چشمی و مسری وارد کشور شده که در صورت رعایت نکردن بهداشت فردی، می‌تواند به سادگی به بچه‌ها و سایر اعضای خانواده سرایت کند. ابتلا به این بیماری ویروسی با علایمی مانند قرمزی شدید ملتحمه چشم (غشای مخاطی نازک و شفافی که سطح داخلی پلک‌ها و جلوی کره چشم را می‌پوشاند.) همراه است و حالتی شبیه زنبورزدگی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند. تورم بیش از اندازه، دردناک شدن پلک‌ها همراه با خروج چرک و ترشح، خونریزی زیر ملتحمه و در برخی موارد هم کنده?شدن لایه سطحی قرنیه (اپی تلیوم) از دیگر عوارض ابتلا به این بیماری است. با این حساب، حواستان باشد اگر این روزها و بعد از رفتن به مکان‌های شلوغی مانند پارک و مراکز تفریحی، فرزندتان دچار ناراحتی‌های چشمی شد، درمانش را به شستشوی چشم با چای کمرنگ محدود نکنید و حتما او را نزد پزشک ببرید.

اگر فرزندتان دوست دارد در پارک یا هر مرکز تفریحی دیگری، پس از کمی بازی و فعالیت، چیزی بخورد یا بنوشد، حتما دست‌های او را پیش از این کار با آب و صابون به‌خوبی بشویید.

هر خوراکی خاصی که فکر می‌کنید فرزندتان آن را خیلی دوست داشته باشد و با دیدن آن در دست دست‌فروشان، وسوسه شود را خودتان در خانه تهیه کنید و همراه داشته باشید. البته این توصیه در مورد خوراکی‌هایی که نمی‌توان آنها را به‌صورت بسته‌بندی و بهداشتی خریداری کرد،‌ مطرح می‌شود. مثلا، بلال یا همان ذرت کبابی، جزو خوراکی‌های قابل?فروش و بسیار رایج در خیلی از پارک‌ها و مراکز تفریحی است. از آنجا که فروشنده این بلال‌ها بدون رعایت موارد بهداشتی، ‌اقدام به تمیز کردن بلال‌های نشسته و آلوده می‌کند و سپس با همان دست‌هایی که از شما پول را تحویل می‌گیرد، آنها را در آب و نمک می‌زند، بنابراین احتمال وجود انواع آلودگی در محصول خوراکی آنها هم وجود خواهد داشت. ابتلا به علایم مسمومیت مانند حالت تهوع، اسهال و استفراغ جزو عوارض ناشی از خوردن بلال‌های غیربهداشتی و آلوده است. توجه داشته باشید سیستم ایمنی بدن بچه‌ها به مراتب از سیستم ایمنی بدن ما بزرگ‌ترها ضعیف‌تر است و امکان بیمار شدن آنها در مواجهه با عوامل بیماری‌زا هم بسیار شدیدتر خواهد بود.

هرچند استفاده از ژل‌های ضدعفونی‌کننده می‌تواند تاحدی آلودگی دست‌ها را از بین ببرد، اما هیچ‌گاه این ژل‌ها جای آب و صابون را نمی‌گیرند و نمی‌توانند تمام آلودگی‌های میکروبی و باکتریایی را از سطح دست‌ها پاک کنند. به‌هر حال اگر چاره‌ای نداشتید، می‌توانید دست کودکتان را با ژل یا دستمال‌های مرطوب ضدعفونی‌کننده به‌خوبی تمیز کنید و سپس خوراکی او را داخل یک پیش‌دستی تمیز بگذارید و در صورت ممکن، از او بخواهید تا خوراکی‌اش را با قاشق یا چنگال تمیزی که از منزل همراه برده‌اید، بخورد.